Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 21:45, 05 wrz 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu ogród w pełni kwitnienia ,a u mnie powoli wszystko przekwita ,widać już jesień.
...jesień już czuć wieczorem...zimno...pomidorki już słabiej dojrzewają...
Jurajski Ogród 21:42, 05 wrz 2014

Do góry
Agatko, nie tylko jeden pozował, zgadnij, ile?

Niwaki to modrzew japoński odmiany "Diana'
tutaj widać go w tle po lewej

W cieniu - zacieniona 21:41, 05 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
ale rozowo
...nie tylko...jest i żółto...
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:20, 05 wrz 2014

Do góry

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 21:12, 05 wrz 2014

Do góry
O taki pomysł na rabatkę pod płotem odgradzającą od sąsiadów myślę o cisach, pięciornikach, żywotnikach, świerk, sosenki, jałowce płożące

Jest tam spora skarpa z lewej przy forsycji schodzi do zera ale w prawo jes coraz wyższa

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:12, 05 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No prosze, ja tu męcze Zieloną o wysokośc Red Baronów, bo chcę je posadzic za żywopłocikiem bukszpanowym a tu zdjęcie jak na zawołanie !!

Pieknie prosze pani
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:10, 05 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Fantastycznie Marzenko, super teraz z trawami to prawdziwe szaleństwo, na wszystkie szczegóły zwróciłam uwagę...dzieki za podpowiedzi...ale potrzebuję jeszcze jednej
czy ta rozplenica to rubrum, nie zimująca u nas....to ta najwyższa?

To tez chyba ulubiona moja Twoja rabata. Super sie te kule wylaniaja z runianki.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:07, 05 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Fantastycznie Marzenko, super teraz z trawami to prawdziwe szaleństwo, na wszystkie szczegóły zwróciłam uwagę...dzieki za podpowiedzi...ale potrzebuję jeszcze jednej

Tak Aga ta najwyższa to rubrum. Kupiłam za 8,5-11 zł, więc będę sadzić co roku...
Moja "przyziemna" :) pasja 21:06, 05 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
No nie... donica też będzie, bo mam szersze ujęcia tyłów...

Wiem, berberysy... będę ciąć dopiero wiosną .

Bardzo fajnie to wygląda...na tle tego murku...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:01, 05 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Tak Zbyszku, kwitną i to dość obficie oczywiście nie wszystkie ale niektóre maja sporo pąków jak np. Rapshody in Blue

oj ta to rzeczywiscie poszalala...ciekawe czy da rade ze wszystkimi pąkami
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:58, 05 wrz 2014

Do góry
chyba przyszedł czas na moje róże !!! ...

wczoraj wieczorem zadzwoniła Kasia i oznajmiła, że jedziemy na ten cały festiwal do Kutna (no albo jakoś tak ) ... w sobotę jedziemy i tam podobno można róże zakupić więc mam wielkie zamiary ...

Madżenka Twoja lista z nieba mi spadła ... mam gazetkę o różach i mam popołudnie i noc na jasność we względzie co zakupić ... oczywista oczywistość rzucam się na purpury i oby to nie było w stylu fuzji szczerbatego i suchar ...

ponieważ hortensja "Pollar Bear" pomimo tak dobrego "piar'u" w sieci mnie rozczarowała na całego wypada z mojej frontowej i ustępuje miejsca różom ... jestem rozpieszczona przez Leo tym, że od czerwca tłoczy bez przerw ... kwiat utrzymuje się ok 2 tygodni ... nie śmieci ... fakt ciut go ciachałam bo miał pomysła zdziczeć ale zreflektował się i ma cudny pokrój przy ok 80 cm wysokości ... zaraza spływa po nim jak po kaczce ... obok mam edenkę, która uprzejmie na początku września "poszła w liście" i na wreszcie rozbudowanym krzaku osiedliły się chyba kolonie mszyc z całej ulicy ... odległość Leo od zarazy pół metra ... na Leo ani jednej mszycy ! ... no i własnie rozpieścił mnie i takich róż bym chciała ...

planuje krzaczki Leosia na frontową ... mam tam The fairy ... czyli on przejściowo a nad tym wszystkim potrzebna jakaś purpura ... jakiś typ do tego pasujący ???

na prostopadłej rabacie mam porcelanową Scepterd Isle http://www.pinterest.com/pin/437975132484607177/... w kolorze bliźniaczym wydaje się być Geoff Hamilton'... do niej chciałabym 'Munstead Wood'http://www.pinterest.com/pin/437975132484607182/ ... przetacznik christa ... lawenda ... rozplenica ... miskanty ...

i jeszcze moje miskanty malepantusy, w których teraz króluje jeżówka ... pod nimi the fairy (która zebrała się i wylałą tysiącem pąków) ... mam tam jakąś odmianową naparstnicę (która ma być w kolorze Leo) z boku (za miskantem ) perovskią ... i planuje ograniczyć jeżówkę a wcisnąc jakąś purpurę w róży ... miskant ma pióropusze w purpurze jakby ...

i jakie róże ja mam kupić ???
Moja działka. 20:57, 05 wrz 2014

Do góry
I na dobranoc

Ogród, który ciągle zmieniam 20:56, 05 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)

Ale prześliczny zegar z poidełkiem masz Jagódko w swoim ogrodzie Uwielbiam takowe A mogę prosić o zdjęcia z bliska?

Aniulek dziękuję poidełko to dzieło mojego M i nasz wspólny pomysł jestem zadowolona bo takie troche niepowtarzane przesyłam zdjęcia z bliska buziaki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:56, 05 wrz 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Piękna porcja zdjęć za rok miejsca na rabatach nie będzie

gdybym nie miała foto dokumentacji chyba sama bym nie uwierzyła

to niewiarygodne ile może roślinka w jeden sezon !
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:55, 05 wrz 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ślicznie i bardzo z klimatem u Ciebie. Dawno nie zaglądałam, a tu takie zmiany. A pokażesz tarasik?
pozdrawiam serdecznie

Anitko tarasik to pokażę wiosną ... nie lubimy się z tarasikiem bo pańcia użyła nie tego odcienia bejcy (się omyliłam a myślałam, że o bejcy wiem wszystko) ... pan ją niezbyt pieczołowicie rozsmarował ... obojgu nadmiar słońca rozum odebrał i glanc pomada wyszła obok tego jak wyjść miała ... z drugiej strony dechy słoje prezentują a i owszem ale nie w pożądanej tonacji ... w słońcu i w deszczu zniese ... poza mam focha i nie fotografuję ... bo kto chciałby swą porażkę uwieczniać ...

wiosną myjka ... sprawdzony na werandzie olej i mam nadzieję, że będzie ok ...
wzdłuż tarasu odbudowuje się pas ceglanej donicy ... niebawem obsadzę go lawendą i trawami ... wiele sobie po przyszłym lecie obiecuję i dopiero wówczas pokażę ...

martaibartek napisał(a)
Pięknie skomponowane rabaty! i wszystko takie zdrowiutkie, zadbane, wypieszczone.

Twoje zdjęcia oddają niezwykłość tego ogrodu.

uczciwe sprawę stawiając to moje zdjęcia tworzą ! niezwykłość tego ogrodu ... jest plan na przestrzeń spektakularną i życie przed nami na tworzenie ... ale to się baaardzo powolutku rodzi ...
znamienna wypowiedź Danutki, która po południu u mnie będąc ... ogląda wieczorem zdjęcia i woła "Iza gdzie to masz bo ja nie widziałam " ... no cóż oczami jak aparatem kadruję swoje kawałki szczęścia i między innymi dlatego każdego dnia chce mi się zaczynać od nowa ...

ale bardzo mi miła opinia i bardzo dziękuję

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:55, 05 wrz 2014

Do góry

Moja działka. 20:52, 05 wrz 2014

Do góry
Dziś na działce usuwałam przekwitłe kwiaty,takie tam porządki

Ogród w skali mikro cz.II 20:51, 05 wrz 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Przez te paskudne deszczysko pochorował mi sie przetacznik Christa .. Załapał się na mączniaka i jeszcze plamistośc .. Wiecie..jak nie urok , to.......

Więc wieczorem wychodzę do ogrodu zrobić mu szałera z sody oczyszczonej , coby metodycznie było, raz na jedno a potem na drugie w miarę ekologicznie

Patrzę, a tu do wiciokrzewu podlatuje cos , co wyglada jak mikro kaliber..ma długą tutkę którą wkłada w wnętrze kwiatu i wysysa z niego nektar , pomarańczowe skrzydełka , które wibrują tak szybko , że wydają śliczny dźwięk ... Cóż ja się naskakałam ,żeby obfocić fffariata .. Łatwo nie było .. I już ciemnawo.. Ale przedstawiam Wam fruczaka gołąbka

ale cudo !
chyba nie widzialam go na zywo
Ogród pod trzema dębami 20:48, 05 wrz 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

Jak ja się cieszę, że kupiłam tyle tych jeżówek .

Fajnie, że znów jesteś! Wyobraź sobie, że werbena zakwitła - zgodnie z Twoimi przewidywaniami, uwielbiam ją .
Moja bajka 20:44, 05 wrz 2014

Do góry
Pod dynią przycupnął nagietek

a to mój ULUBIONY zwiastun jesieni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies