Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gabriela 23:18, 21 wrz 2014

mira napisał(a)
to dalej wklejam co dziś wypatrzyłam

a to zwykłe fioletowe - o własnie Gabrysiu we flakonie 1 dzień - fatalne do domu no i się rozczapierzyły muszę o tym pomysleć i podwiązywać

A Wilczyca mi tu właśnie pisze, że u niej 10 dni stoją w wazonie. Są różne astry jesienne i różnie stoją w wazonie, więc chyba trzeba samemu sprawdzić. Też kiedyś kóreś ucięłam i zdechły, więc już nie próbowałam.
Gabriela 23:19, 21 wrz 2014

A i jeszcze miałam Ci napisać, że rabaty wyglądają zjawiskowo - te świecznice, ciężkie hortensje i pnącze na altanie, no cudo.
mira 23:25, 21 wrz 2014

Gabriela napisał(a)

A Wilczyca mi tu właśnie pisze, że u niej 10 dni stoją w wazonie. Są różne astry jesienne i różnie stoją w wazonie, więc chyba trzeba samemu sprawdzić. Też kiedyś kóreś ucięłam i zdechły, więc już nie próbowałam.

Ja miałam tylko takie zykłe wykopane na ogródkach jasny fiolet późne u mnie dopiero zaczynają kwitnienie i te - zresztą czasem i tak zrywam , ale mam nowe i je na pewno wypróbuję, pewnie różne odmiany się różnie zachowują

no i dzięki za pochwałę
agniecha973 23:54, 21 wrz 2014

mira napisał(a)

Fajna kompozycja!
Monic 07:12, 22 wrz 2014

Miro, pozachwycałam się Twoimi kompozycjami, ale muszę dodać, że stożek cisowy i grujecznik są po prostu nieziemskie!
Malgosik 10:32, 22 wrz 2014

mira napisał(a)
a skoro zdjęcia z tych nieciekawych to pokażę białego rozchodnika który gwiazdorzył jeszcze tydzień temu na mojej bylinowej rabacie a teraz wygląda fatalnie, a różowe rozchodniki sobie poradziły z deszczem choć nadmiaru nie lubią

Hej przyszłam od Justyny zobaczyć grujecznik.
Ładne te białe rozchodniki i jeżówki, i widzę, że masz ładny żółty krwawnik. Kupowałaś taki w doniczce? czy w woreczku z ziemię?
Malgosik 10:35, 22 wrz 2014

mira napisał(a)

ależ pięknie się przebarwia
a pachnie?
i jaki stożek cisowy ładny!
waham się między tulipanowcem, a grujecznikiem, bo mam miejsce jeszcze tylko na 1 drzewo o naturalnej koronie
podkrzesywałaś go od dołu? czy pozwoliłaś rosnąć naturalnie?
mira 12:41, 22 wrz 2014

agniecha973 napisał(a)

Fajna kompozycja!

dzięki
a zobaczcie jak w ciagu 1 sezonu urosły mi limki - fakt że w tym roku nie żałowałam im magicznej siły - za rok dostaną mniej tego jedzenia

to 2013 17 wrzesień - jeszcze nie tak wybarwione

no i te z wczoraj

mira 12:45, 22 wrz 2014

Monic napisał(a)
Miro, pozachwycałam się Twoimi kompozycjami, ale muszę dodać, że stożek cisowy i grujecznik są po prostu nieziemskie!

Monika jak miło, że ktoś się zachwyca bo ja stale falowanie i spadanie

A ten stożek to nie jest stożek cisowy to świerk zwyczajny najzwyczajniejszy przyniesiony z lasu o wysokości max 40 cm

tu z roku 2010 po prawej za hostą - tak mimo cięcia rośnie i trochę za bardzo ulizany jak dla mnie nic tylko gwiazdka na czubek i bąbek wkolo

mira 13:11, 22 wrz 2014

Malgosik napisał(a)

Hej przyszłam od Justyny zobaczyć grujecznik.
Ładne te białe rozchodniki i jeżówki, i widzę, że masz ładny żółty krwawnik. Kupowałaś taki w doniczce? czy w woreczku z ziemię?

Krwawnik kupowałam przez internet tam gdzie Fuksje i nazywa się Credo - dla mnie najładniejszy z żółtych bo ma taki lekki jasny kolo
ładny też Terracotta ale na razie nie mam

pozdrawiam lipcowym krwawnikiem Credo