Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Julki 18:29, 19 lip 2014

Do góry
pąki żurawki Chocolate Ruffles

Chocolate Ruffles w słońcu

W Dolinie Muminków 18:11, 19 lip 2014

Do góry

No to miłego odpoczynku Nie upieram się bo wiem jak podróżuje się z maluszkiem No i fotki proszę

Gosieńko foteczki dodaję specjalnie dla Ciebie.......Buziaczki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:42, 19 lip 2014

Do góry

Zrobiłam zestawienie takie:
(ale czy prawidłowo to proszę o zdanie na temat tego rysunku zapytać fachowców
A na miejsce gdzie za słupem przed hortensjami trawa to może ostnica np. Ostnica mocna Pony Taili - Stipa tenuissima??

Niestety nie mam zdjęcia od strony auta i podjazdu więc ciężko mi było narysować część za słupem.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:20, 19 lip 2014

Do góry
Dzięki. Czytałam u Ciebie, a jakże by nie.

U mnie republika kapuściana. 10 główek zakiszonych, wczoraj i przedwczoraj łazanki, dziś i jutro bigos. Aż się boję rodzince kapuśniak na poniedziałek proponować

Mały ogród Julki 17:06, 19 lip 2014

Do góry
Z dnia na dzień kompozycje w donicach co raz to większe

Hortensja Silver Dollar + wytrzymała kuzynka petunii i surfinii czyli Calibrachoa Million bells + Lobelia zwisająca

Mały ogród Julki 16:58, 19 lip 2014

Do góry
hortensja "RENATE" + carex
Mały ogród Julki 16:55, 19 lip 2014

Do góry
Othello
Mały ogród Julki 16:53, 19 lip 2014

Do góry
19.07.2014r.
Carex 'Ice Dance

Chopin

Moja bajka 16:36, 19 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Wreszcie uprzątnęliśmy ten skrawek ( no dobra, emuś) . Wcześniej był tu piach potrzebny do czegoś tam, potem kopa ziemi, aż wreszcie zrobiło się czysto i miejsce na roślinki. Obok jest rabata pod orzechem. Ucięta tak śmiesznie, od linijki, bo wcześniej w ziemi były wbite deski, które niby ten piach ogarniały. Z drugiej strony rząd tuj, a trochę przed nimi cis. Tak się zastanawiam co by tam dać. Może by tak zamiast tuj coś liściastego? A może jakąś pergolę z pnączem? Ale to temat na jesień, bo zamierzamy dość mocno orzecha ciachnąć, a nie chciałabym żeby podczas tej operacji coś się poniszczyło, więc na razie nie będziemy nic tam sadzić. Ale jak macie pomysły będę bardzo wdzięczna .

Widzę, ze nie tylko u Nas takie porządki nastapiły. Łączę się w działaniu z wami. U mnie piękna pergola powstała. Ale zanim, trzeba było rozłożyć skrzynię z piaskiem, uprzatnąć stare cegły i zaimprowizowane miejsce na żurawki. Sporo pracy było, ale widzę, ze i u Was nie mało, skor trzeba było posprzatać jakieś ogrodzenie i piasek. Polecam pergolę.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:35, 19 lip 2014
Do góry
JoannA napisał(a)

Ten to się napracuje Dobrze ,że ma cień
A moje ciurkadełko do tej pory nie zrobione,nawet zapomniałam o nim

Asiu podkurowałaś się z kolanem to teraz węzły Ci dokuczają.Biedulko kuruj się jak najszybciej.
Klimatyzacja fajna rzecz ale łatwo się zaprawić.Moje auto nie ma,jazda w upały to mordęga
W ogrodzie wszystko się gotuje,dziś rano podlewałam,powyrywałam chwasty ale nie dało się dłużej porobić,za gorąco.Deszczuuuuuuuu się chce...
Mały ogródeczek przydomowy 16:32, 19 lip 2014

Do góry
I następne zmiany w ogródku. Mam teraz osłonę przeciwsłoneczną
i nową pergolę z clematisami.
Miło jest siedzieć w cieniu.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:29, 19 lip 2014

Do góry
Zaczynają kwitnąć dalie i milin amerykański
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:26, 19 lip 2014

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:25, 19 lip 2014

Do góry
Ogród na glinie 16:23, 19 lip 2014

Do góry
Byłam na zakupach:

brakujące bukszpany do lawendy, może wreszcie skończę tą rabatę

a tutaj ustawiłam małe carexy
z tyłu za nimi rząd żurawek
a potem po skosie 2 azalie w postaci doniczek i jeszcze 2 azalie tam teraz są, przed sznurkiem trawnik

i co myślicie?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:16, 19 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.

Iwonko, tej rabacie jako niższe piętro rosną bukszpany (kiedyś będą kulkami, carex Ice Dance i jednoroczne begonie. Wsadziłam tam miniaturowe hosty ale jeszcze młodziutkie i słabo widoczne.

I ujęcie kącika z ławeczką

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:11, 19 lip 2014

Do góry
Cześć Ogrodniczki i Ogrodnicy

Na początku przyznam się Wam bez bicia, że się Wasze pochwały bardzo mnie peszą. Nie wiem jak podziękować za tyle miłych słów i westchnień. Cieszą te słowa niepomiernie, a ogród nareszcie odpłaca nam naszą pracę.
Więc zostawiam Wam w podzięce „ŁAN SERDUSZEK”.

Dziękuje:tosi, agaem, Leon60, AleksandrzeG, Sonce, Dorcibe, Polince, Makkasi, Magdzie, Małgorzacie_S, Juzi, Ewie z Katowic, Magdzie70, Jagodzie, Sebkowi, Tessie, bara, Kamasja, Mirelii, Ewie, Evchence, Irence, Loczkowej Agnieszczce, Marzence, Konstancji i Noemi.
I wszystkim podczytywającym po cichu.

I osobne podziękowania dla Magnolii, bez której by tego wszystkiego nie było, za cierpliwość , za porady pozaprojektowe, za uśmiech i poświęcony czas, za miłe słowa i pochwały i za wszystko o czym zapomniałam a było.
MARTO-DZIĘKUJĘ.

Ostatnio prawie nie zaglądam na forum bo najęłam się na pełen etat.
Zostałam etatową konewką.
Ale już dziś pokazały się malusie „igiełki” Oj jak one cieszą!

Musze już uciekać, ale od poniedziałku, mam nadzieję, że wreszcie nadgonię zaległości w Waszych ogrodach i wstawię nowe fotki z podświetlonej NIEkokoszkowni:.

Raz jeszcze Wam dziękuję, że jesteście ze mną .
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:36, 19 lip 2014

Do góry
lawena napisał(a)
Witaj Joasiu zachodzę w głowę co Ty robisz ze róże masz tak piękne moja pnąca jest w złej kondycji i chyba ją zastąpię powojnikiem, a Twoja jest przepiękna

Diano, witaj słoneczko Dawno Cię nie było i zaczęłam już myśleć że zapomniałaś o nas.
Z różami praktycznie nic nie robię. Wiosną przycięłam, podlałam magiczną siłą do róż, raz pryskałam na mszyce Decisem a jak zabrakło użyłam Karate. To wszystko.
Nie wyrzucaj swojej różyczki proszę. Dan jej jeszcze szansę. Moja pnąca po 2 latach dopiero pokazała swoje piękno. A jak chora lub ma robale to pryskaj.
Ucałuj Twoje ukochane słoneczko, pozdrowienia dla mamy.
Elizabeth Quen z powojnikiem Niobe
Ogród cichy i przytulny 15:26, 19 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Asiu ja z ogromnymi podziękowaniami przychodzę. I mam ogromną nadzieję, że w natłoku zajęć znajdziesz jeszcze kiedyś czas, żeby do mnie zajrzeć.

A jesienią Asiu nie strasz. Jeszcze nie czas. Choć przyznam szczerze, że u mnie też niektóre rośliny zachowują się dziwnie. Ot- choćby aronia- cała w purpurę się już ubrała. Pocieszam się, że to bardziej wina wariackiej pogody niż zbliżającej się jesieni.

dubelek
Ogród cichy i przytulny 15:05, 19 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Asiu ja z ogromnymi podziękowaniami przychodzę. I mam ogromną nadzieję, że w natłoku zajęć znajdziesz jeszcze kiedyś czas, żeby do mnie zajrzeć.

A jesienią Asiu nie strasz. Jeszcze nie czas. Choć przyznam szczerze, że u mnie też niektóre rośliny zachowują się dziwnie. Ot- choćby aronia- cała w purpurę się już ubrała. Pocieszam się, że to bardziej wina wariackiej pogody niż zbliżającej się jesieni.

Będę zagladać na pewno
Tymczasem pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies