U mnie nareszcie coś się dzieje... krótka fotorelacja... prace w toku
Nowopowstająca rabata ma nas oddzielić od pustej płaszczyzny nadmiernie rozchulanego podjazdu z kostki i zamknąć ogród, więc planuję coś wyższego na niej posadzić w tym moje pierwsze hortensje
Rollboreder oczywiście stąd pójdzie, a dojdzie lepsza ziemia i kompost oraz obwódka z cegły.
Cisy to ja miałam na myśli że kiedyś urosną i będą z tyłu za trzmielinami tłem także na wysokości trzmielinowych główek i jeszcze wyżej. Te cisy co wymieniłaś to są dobre na szpaler, ale z tego co wiem, to fastigiata jest wąskokolumnowy, ale wolniej zdaje się rośnie i trzeba go gęściej nasadzić przy sobie. Wyjdzie drożej, ale zabierze mniej miejsca.
W sumie, to myślałam, że będzie gorzej - z roślin trawy nie trzeba będzie wybierać bo rabaty są wyżej trawnika - gorzej ze żwirku, bo trochę deszcz ,,nawybijał" ziemi z nasionami przy granicy tarasu.
A to kołderka nad trawnikiem - wietrzy się, już są pierwsze kiełki
Ale dałyście mi do myślenia ale super, bardzo lubię takie pomysły. W środku będą białe mebelki z mojej starej kuchni (tzn pomalowane na biało) kiedyś przerobiłam swoją starą kuchnię właśnie na stylu greckim ściany były pomalowane w trzech odcieniach turkusu i białe meble. Teraz tak mam zamiar zrobić w środku, ale lawenda też za mną chodzi.
A tu kolory w mojej starej kuchni
Wcześniej wszystko było ciemno brązowe, łącznie z boazerią
opcja nr 2 z cisami.
ale rzeczywiście zbyt prosto to wygląda i jakoś tak monotonnie.
mam zielone żurawki i dlatego tam je wstawiam. tutaj dałam jeszcze brązową trawę. Ale poczekam na focie od Madźenki.
a jak gęsto trzeba sadzić cisy? Muszą być wąskie, Marzenka mówiła że hicksi lub hilli są wąskie.
w ogóle to chyba powinnam poszerzyć trochę tą rabatę i te kulki przestawić trochę do przodu.
Życzymy Wam wszystkiego co najlepsze
Niech miłość zawsze będzie waszą tarczą w życiu, bo razem możecie wszystko
Niech wszystkie troski was omijają a radości wchodzą drzwiami i oknami