Pierwsze rozwary sadziłam z pojedynczych sadzonek.... a potem sie powysiewały. W pierwszym roku korzeń ma 10- 15 cm.. a potem to już kolos na 40 cm lub wiećej.. szkoda że nie zrobiłam foto .. korzenie ma zacne ... W tym roku wykopałam wszystkie i posadziłam w jedna kupę..
Na skalniaku były chyba 2 sadzonki.. i tak sie rozsiały... pilę je jak chwasty a one i tka rosną.. to z jednej sadzonki.. samosiew jest solidny Warunke nie pielimy długo.. po późno wschodzą..
Asiu dobrze ,ze juz po oprysku ,ale za dobrze to nie wygląda ,patrząc na fotkę ,ale Asiu zrobiłaś co mogłaś ,teraz tylko czekać i mieć nadzieję ,ze odniesie to zamierzony skutek
Asiu poczta
Daj im parę dni. U mnie lało przez 2 tyg [no z całym 1 dniem przerwy!]a dziś był 3ci dzień bez deszczu i aż miło było popatrzeć na doniczkowce. A jeszcze 3 dni temu wyglądały tragicznie że w ogrodniczym patrzyłam na co by je wymmienić. Dobrze, że się powstrzymałam.
Floksy wcale nie muszą wyglądać jak z wiejskiego ogródka. Wszystko zależy jak się je wkomponuje na rabacie. U mnie rośnie bardzo dużo floksów, w wielu miejscach na tyłach rabat - uważam, że bardzo dobrze się komponują na rabacie bylinowej lub różano - bylinowej, ale trzeba je umiejętnie wpleść w całość.