Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:42, 11 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

A ten liliowiec ma schronienie przed deszczemha,ha
pooglądałam ładne zakątki a przedogródek wygląda pysznie po zmianach,
u mnie trawy te małe szybko rosną ale te duże potrzebują chyba ze 2 sezonów -na razie jakieś takie połowiczne a powinny mieć już przynajmniej metr wysokości.
Pozdrawiam Cię słoneczko wyszło

Słoneczko było, przez momencik, znowu leje...ja dzisiaj zdążyłam posadzić moje wysiane stipy, ale fotki dam juro...zakątki przegladnięte, usunęłam ślimaki...tylko te, które dojrzałam

Mój zielony świat 21:42, 11 lip 2014

Do góry
Tygrysówka pawia. Porażka.
Na 30 cebulek, zakwitły dwie.
Ale ładna jest, trzeba jej przyznać.

Mój zielony świat 21:38, 11 lip 2014

Do góry
Meconops w swoim rozwianiu ma wspólny mianownik z Dawidią. Ładna z nich para. Szkoda, że nigdy się nie spotkają...
Jakby Bruegel je znał, mogłyby się spotkać na jego obrazie

Ale przecież nie trzeba Breughla, żeby je w parę połączyć

Męczyła mnie ambiwalencja. Zerwać - pozostawić? Jakbym zerwała, dołączyłby do Dawidii. Mogłabym otwierać stronę i podziwiać ich zasuszoną delikatność. Jakbym pozostawiła, po zawiązaniu nasion mógłby się wysiać. Zerwać - nie zerwać, oto jest pytanie!
Zerwałam Niebieska sukienka Marylin Monroe dołączyła na białego żagla…

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:38, 11 lip 2014

Do góry
Iwcia napisał(a)
Powiększenie rabaty aż do wejścia na taras byłoby jak najbardziej uzasadnione, ale nie mam na to zgody. W końcu trawnik też musi zostać.
Poczekaj troszkę, znudzi mu się to latanie z kosiarą i sam poprosi o większą rabatę.

Jeszcze mam dużo trawnika do zabrania zaplanowane. Roboty na kilka lat. Niech chociaż to zrealizuję.

Ale się cieszę, że ruszyłam z robotą. Bukszpanów mi brakuje. No i decyzja o trawach potrzebna jest. Które. Oby się znalazły w sklepie potem te zaplanowane. Myślałam o stipach np tenuissima, ale trawy jakoś słabo u mnie rosną. Może gleba za ciężka.

A może zamiast traw berberys Erecta?
Pięknie się jesienią przebarwia na czerwono...
Tylko nie wiem jak zagra z lawendą....
Lubię jego pionowy pokrój.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:36, 11 lip 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Tak patrzę na Twoje zdjęcia i widzę że też masz niezłą górkę. Lecą z niej dzisiaj te hektolitry wody i nie mają zamiaru przestać, najgorsze że rośliny się kładą, cieżkie od wody. Tylko liliowce to wytrzymują, Twoje bardzo piękne.

Liliowce mi wszystko wynagradzają, nie wszystkie ale niektóre dużo

Przedwiośnie ogrodu..:) 21:34, 11 lip 2014

Do góry
Jestem teraz na urlopie w Kanadzie i zrobiłam parę fotek nasadzeń doni cowych, zresztą bardzo ogrodowiskowych i zaobserwowałam obok klonów mnóstwo miłorzębów.

Mój zielony świat 21:33, 11 lip 2014

Do góry
A teraz mój ogród.
I tegoroczne eksperymenty, sukcesy/porażki.
Sukces. Mekonopsis

Jak rozwiana na wietrze sukienka...

Opis pochodzi z - Historia ogrodów, Penelope Hopbhouse.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:32, 11 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Trochę deszcz roślin połozył ale i tak pięknie wyglądaja na zdjeciach . Pozdrawiam.

Deszcz nie ustępuje Bogdziu, bojam sie o korzenie, bo jak korzenie zgniją to góra marnieje, u nas od niedzieli mam być już po opadach,na razie mam taki deszczowy krajobraz

W kamiennym kręgu od początku 21:31, 11 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
[/quote
Aniu bardzo ładną stworzyłaś kompozycję bardzo mi się podoba fajnie sie zgrały kolorki a dzbany dodają dodatkowego uroku
Mój zielony świat 21:27, 11 lip 2014

Do góry
Sielski obrazek - wspomnienie spotkania u Szmitów.

Roślinne inspiracje z ogrodu pokazowego to klon pospolity Padaliski i kasztanowce. O kasztanowce muszę dopytać Przemka, jedna odmiana to Wratislavia (liście kremowe, tą odmianę widuję od kilku lat w Wojsławicach, niziutka, śliczna), a drugiej nazwy nie pamiętam (wyglądała jak zebra).
Ogród dla Agusi 21:26, 11 lip 2014

Do góry
...i widoczki

Mój zielony świat 21:23, 11 lip 2014

Do góry
Kondziu, Irenko, Miro, Aganiu, Bartku, Ewo, Doniu – bardzo dziękuję Wam za odwiedziny i tyle ciepłych, doceniających słów!
Na pytania odpowiem u Was.

Nadrabiam zaległości.
Zdjęć z ogrodu mam niewiele. Kilka portretów nowości roślinnych, które szczególnie w tym sezonie zaskarbiły moje serce. Pokażę za to ogrodowe odwiedziny, rośliny/miejsca. Fotki robione tel., więc jakość nie najlepsza.

W maju miałam niesamowite szczęście trafić we Wrocławskim Botaniku na spektakularne kwitnienie Dawidii chińskiej. Cudna!
Oto Ona:

Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 21:23, 11 lip 2014

Do góry
żurawki "sweet tea" w nowym domku

lampiony już na miejscu:

i przymiarka do dosadzeń żurawek i traw - co o tym myślicie? Chce tam docelowo wkomponować jeszcze ze 2 bukszpanowe kule, ale aktualnie w ogrodniczych lipa w tym temacie.

Przyjazny ogród 21:22, 11 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Łan liliowców , jeżówek i pysznogłówki powala na kolanka

Po części i to dużej, Twoja zasługa

Chyba przywykłem do tego "misz masz" liliowcowego i tak pozostanie, tylko część z nich wykopię do dalszych kompozycji.

Ogród dla Agusi 21:21, 11 lip 2014

Do góry

Przyjazny ogród 21:17, 11 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jaki on piękny , znasz nazwe? Piękne masz te łany roslin a ja sie ciesze ze je widziałam. Pozdrówka.

Ojj ... nie znam, kilka to podarunki, większość siewki, a inne nabywane w sklepie ogrodywodne, dostaję od nich ofertę raz w roku, w listopadzie - nigdy nie dbałem o nazewnictwo, podobnie i żurawek, a teraz mam problem.
Tego roku planuję większy zakup, dopilnuję też aby nie pomieszać nazewnictwa.

Ligularie i tojeść orszelinowata

Ukochane jeżówki, buziaki dla Ani, wielkie.

Czerwone przekwitają, fioletowe zaczynają.

Na Francuskiej 21:15, 11 lip 2014

Do góry
Czy między żurawkami jest tojeść rozesłana ? Mam ją nad strumykiem i tak szaleje że muszę roślinki zabierać bo zaczyna zagłuszać
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:12, 11 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Julka- nie w końcu, a w stosownym czasie U mnie też dopiero zaczynają..

A to wręcz dziwne, bo co niektóre rośliny kwitną u Ciebie szybciej, a inne w tym samym czasie co u mnie, od czego to zależy?...pozdrówka Aniu
Ogród dla Agusi 21:10, 11 lip 2014

Do góry
Coś tam z trawkami,hostami,dzwoneczkami i co mi w oko wpadło.

Piaskownia na zakręcie 21:08, 11 lip 2014

Do góry
Jedna rabata już prawie skończona

Druga zaczyna się tworzyć - tutaj mają być róże i inne byliny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies