Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 17:18, 11 lip 2014

Do góry
Ewelinko - przy Twojej ilości miejsca na pewno miałabym już dwukomorowy

Tak nam próbował deszcz zmasakrować świeżo założony trawnik:

A to z rana po sadzeniu części roślin - ale musiałam wygibasy robić przy tym, bo nie chciałam sadząc po trawniku deptać Mocno nieuporządkowany ten ,,styl" ale to głównie też przez aksamitki które tam rosną, a które szkoda mi usuwać, bo męczę się z nimi od lutego i ciągle nie mogę dojrzeć tych pięknych kremowych kwiatów tej odmiany W przyszłym roku po prostu kupię na giełdzie - choć muszę przyznać, że o tyle są one ciekawe, że nie śmierdzą typowo dla aksamitek, raczej mają delikatny przyjemny zapach - coś jakby rozcieńczyć go z nutką cytrynowego

I zagadka - znajdź 3 bukszpanowe kulki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:12, 11 lip 2014

Do góry
Właśnie się pakuje i jade nad jeziorko więc mnie kilka dni nie będzie
Dlatego zostawie cos do ogladania

Na poczatek zyczę wszystkim słoneczka,

bo te deszcze narobiły szkód wokoło... (ślad na trawie)

Na szczęście nic więcej

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 17:09, 11 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Daj różom rok..
A to ku pokrzepieniu serc.. czerwiec rok po roku (łaskawe zimy tez miały w tym swój udział)
Ciut ponad poziom tarasu

Za rok poziom donicy i ile nad poziom tarasu

I kolejny przerosła mnie A donica ma wysokość niecałe połowa wysokości stołu

Na szczęście cieszyła oko w kazdym roku i byłam taka szczęśliwa, że tak pięknie kwitnie
Za rok zmieniam lokalizację bo mi zasłania widok na kałużę.. znów zastartuje od mniejszego wymiaru.. ale to konieczność..

Bo nie tylko wysokość ale i jest szerokość

Niech też Twoje roślinki tak szaleją..

To naprawdę pokrzepiające, cudowna te róża, taka budyniowa. I to co mi się w niej podoba, ze ma gęste liście, jest krzakiem, a nie paroma badylami z kilkunastoma listkami. Kwiat wydaje się naprawdę duży. Pachnie? Jak kwitnie, czy powtarza? ANia, kak se zowie?

Paleciaki...czyli nasze meble z palet :P 17:09, 11 lip 2014

Do góry
Moja kanapa

a z resztek powstał taki leżaczek

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 17:07, 11 lip 2014

Do góry
kachat napisał(a)
... Agatka ma dobry klimat, to będę do niej zaglądać co jakiś czas by popatrzeć zazdrośnie na jej New Dawn

....
Teraz wszystkie tak kwitną

A to kwiatki, co rosną jako jedyne u mnie od samego początku, ale dopiero w tym roku oszalały i porastają każdy metr.

A tu szałwie i czyściec od Ani

a tam zaraz dobry, ciut lepszy, ale biorac pod uwagę, że działka nieosłonieta, to mamy tak samo - u Ciebie sosny osłaniają rabaty

Trawka nie jest zwykłą trawą?

To żółte rosnie u nas na łące

Czyściec i szałwie zachwycają bujnością Sliczne rośliny

Dziękuję, Kacha, za zdjęcia
Na Francuskiej 17:00, 11 lip 2014

Do góry
I jeszcze takie widoczki

misz-masz na bylinowej

I moja duma w warzywniku: papryka i pomidorki. W tym roku i ja skosztuję, jest ich cała masa

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 16:56, 11 lip 2014

Do góry
jack_fox napisał(a)

no i mszyce znowu w tym roku dokuczają, po dzisiejszym deszczu pewnie część zmyło ale popatrzymy jutro.
Tomocik nie zakwitł

Mszyca na grzybieniach to niemały problem, pozbyć się tego nie sposób, wszelkie zabiegi chemiczne niewskazane, a środki mniej szkodliwe nie do końca dają radę, ale przy systematycznym stosowaniu w znacznym stopniu działają.

Na liliach wodnych i liściach grzybieńczyka wodnego mszyca owocowo-grzybieniowa.

Na Francuskiej 16:52, 11 lip 2014

Do góry
Odętka, nawet mi się wysiała

kolejna próba z ostróżkami, oby rosły, tfu tfu

kolejny liliowiec

doniczkowe lilie, różowe przekwitają, kwitną białe

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:50, 11 lip 2014

Do góry
Prostowanie gałęzi bonsai ( dolne gałęzie tez są ale ukryły sie w trzcinniku)

ps. Uwielbiam tego trzcinnika!!!!!!!!!!!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:48, 11 lip 2014

Do góry
Sumak tiger eyes od Anity , daje radę, dźwigął się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:47, 11 lip 2014

Do góry
Biały taniec:

Na Francuskiej 16:47, 11 lip 2014

Do góry
Jutro, w końcu posadzę tutaj 2 powojniki: Jackmani i Błękitny Anioł. Mam nadzieję, że będzie im tu dobrze
z daleka

i z bliska

Stipy bardzo mi się podobają, koniecznie muszę kupić nasiona lub zebrać swoje
ponownie ulubiony liliowiec
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:45, 11 lip 2014

Do góry
Pamiętacie bukaz Zlatia którego zeszłego lata coś podgryzło że zostały dwie małe niteczki zamiast korzeni?
przesadziłam go jesienią w inne miejsce, i chyba dał radę, własnie wpuszcza młode listki, lepiej późno niż wcale

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:43, 11 lip 2014

Do góry
Nie mogłam się oprzeć:

a tu W siewkach od ani znalzał się też jeden biały rodzynek (jesienią lub wiosna dostanie eksmisję do bialych koleżanek)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:42, 11 lip 2014

Do góry
Rozchodnik ukorzeniony z gałązki

Polar bear się zbiera

A tu popatrzcie: pomidory w szklarni,

mają zwinięte liście juz długi czas, nic złego poza tym sie nei dziej , pomidory rosną , krzak owocuje - ale przyznam ze się martwię, to mój pierwszy rok ze s zklarnią.
Na Francuskiej 16:40, 11 lip 2014

Do góry
Chippendale
Dziś widać już kolorek na tym pączkułącznie będzie 5 kwiatków

na pierwszym planie z prawej, moja nowa rabata. Rosną tu 2 róże: Larissa i Chippendale, hortensja Limelight, 9 krzaczków lawendy, 3 tawuły Golden Carpet, Miskant nn, bodziszek jasnoróżowy, i krwawnik. Pewnie jakieś zmiany tu jeszcze będą.

Ogródek Agam 16:39, 11 lip 2014

Do góry
Tojeść dla Was Dziewczynki . Nowe kwiatuchy i pączki.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:38, 11 lip 2014

Do góry
Futro rośnie

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 16:36, 11 lip 2014

Do góry
jack_fox napisał(a)
Ja mam znowu problem z brakiem wolnych przestrzeni a sporo kłączy wiosną było usuniętych

no i mszyce znowu w tym roku dokuczają, po dzisiejszym deszczu pewnie część zmyło ale popatrzymy jutro.
Tomocik nie zakwitł

Też mają swój urok takie wypiętrzone , choć prędzej czy później trzeba je rozsadzić.
Spójrz co wyprawiają lilie w botaniku w Łodzi, rok 2010 - ciekawe jak wyglądają obecnie. Liście zupełnie zasłaniają przepych kwiatów, ale ciekawie.

Na Francuskiej 16:12, 11 lip 2014

Do góry
Moje różane dzieci
Piano

Larissa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies