Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

bdan 06:50, 18 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Gośka co masz w nóżkach trzmieliny?
Gocha 08:19, 18 wrz 2014

bdan napisał(a)

Ty to umiesz usmiech na mojej twarzy wywołać
Uwielbiam Cię

Danusiu fajnie , że chociaż na Twojej twarzy jest uśmiech bo ja zaczynam już płakać. Nie dość, że się nie umiem opanować i kupuję a kasa z debetu idzie niestety, to jeszcze jak pomyślę, że to muszę posadzić sama ( mój M. powiedział, że się do tego nie dotknie )a nawet nie wiem gdzie to mi ręce opadają i chyba już nimi zamiatam podłogę. A tak w ogóle to jakoś to będzie byle do wiosny i będziemy oczy cieszyć kolorami. Pozdrawiam gorąco
Gocha 08:24, 18 wrz 2014

bdan napisał(a)

Gośka co masz w nóżkach trzmieliny?

Danusiu pod trzmieliną jest Carex Evergold + 2 krzaczki szałwii różowej a przed nimi oczywiście żurawki. Prawda, że ładnie rośnie ten carex- mnie się bardzo podoba. Na wiosnę jak zrobiłam tę rabatę to długo nie mogłam się zdecydować na to jakie rośliny wybrać pod trzmieliny. Ale jak trafiłam w końcu na większą ilość i to ładnych, dużych carexów w sklepie w Kurowie to czym prędzej zakupiłam i od tamtej pory obserwuję tylko jak ładnie przyrastaja i wyglądają. Buziaki
kosolka 08:26, 18 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Jolu masz rację trochę mnie to pociesza.Ja jestem trochę tymi moimi zakupami przerażona bo nie dość , że dużo kasy wydaję to jeszcze to wszystko trzeba przecież jeszcze posadzić a to chyba nie będzie takie łatwe. Mam chyba z pareset cebul. .

Gośka, mam te same odczucia Pozdrawiam!!
kosolka 08:33, 18 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Danusiu fajnie , że chociaż na Twojej twarzy jest uśmiech bo ja zaczynam już płakać. Nie dość, że się nie umiem opanować i kupuję a kasa z debetu idzie niestety, to jeszcze jak pomyślę, że to muszę posadzić sama ( mój M. powiedział, że się do tego nie dotknie )a nawet nie wiem gdzie to mi ręce opadają i chyba już nimi zamiatam podłogę. A tak w ogóle to jakoś to będzie byle do wiosny i będziemy oczy cieszyć kolorami. Pozdrawiam gorąco

Ło matko, ja bym to mogła napisac Gocha, przybij pionę Co by nie mówić - posadzimy, a wiosną będzie bosssko!
bdan 09:21, 18 wrz 2014

Gośka męża to jeszcze urobisz. W końcu mamy swoje babskie sposoby

A carexy bardzo fajne i musze do siebie wprowadzić koniecznie. Twoje dylematy kasowe jak najbardziej rozumiem, bo sama jak pomyslę, ile na ogród wydałam, to się zastanawiam, czy nie powinnam tej kasy na czarną godzinę zostawić.

Ja jeszcze mam dylematy czy kolejne 15 ar działki zagospodarowywać i jak wczoraj zaglądałam po cenach ilgaków , jakiś innych świerków, choin to masakra ile kasy trzeba by wydać. I codziennie mam taką huśtawkę co robić. Jak siedzę na tarasie to chciałabym, żeby w tej drugiej częsci też coś było, oprócz kasy to jeszcze dodatkowa robota. No to myślę, zostawmy to.

Potem wchodze na ogrodowisko i tak pięknie macie i tez bym chciała i kolejne chciejstwa się pojawiają. ach te dylematy, to się rozpisałam

iwonaal 09:28, 18 wrz 2014

Gosiu, właśnie miałam pytać o to cytrynowe cudo. Rośnie w pełnym słońcu?
Gocha 09:45, 18 wrz 2014

kosolka napisał(a)

Ło matko, ja bym to mogła napisac Gocha, przybij pionę Co by nie mówić - posadzimy, a wiosną będzie bosssko!

Kosolka- dobrze, że chociaż jeszcze ktoś czuje się i zachowuje podobnie jak ja . To znaczy , że chyba nie zwariowałam- mam nadzieję. Dzisiaj jak M. powiedziałam, że biore samochód po pracy to wyczuł, że może chcę popędzić do L. po kolejne cebulki. I już tylko pokiwał głową. Ale chyba nie na znak aprobaty- tak myślę niestety. Buziaki Trzymajmy się !!!
Gocha 09:58, 18 wrz 2014

bdan napisał(a)
Gośka męża to jeszcze urobisz. W końcu mamy swoje babskie sposoby

A carexy bardzo fajne i musze do siebie wprowadzić koniecznie. Twoje dylematy kasowe jak najbardziej rozumiem, bo sama jak pomyslę, ile na ogród wydałam, to się zastanawiam, czy nie powinnam tej kasy na czarną godzinę zostawić.

Ja jeszcze mam dylematy czy kolejne 15 ar działki zagospodarowywać i jak wczoraj zaglądałam po cenach ilgaków , jakiś innych świerków, choin to masakra ile kasy trzeba by wydać. I codziennie mam taką huśtawkę co robić. Jak siedzę na tarasie to chciałabym, żeby w tej drugiej częsci też coś było, oprócz kasy to jeszcze dodatkowa robota. No to myślę, zostawmy to.

Potem wchodze na ogrodowisko i tak pięknie macie i tez bym chciała i kolejne chciejstwa się pojawiają. ach te dylematy, to się rozpisałam

Danusiu ja sie cieszę , że nie mam w zwyczaju zapisywać wydatki np. na ogród i sumować później dla orientacji ( moja mam tak robiła ). Ja żyję w błogiej nieświadomości. Bo gdybym posiadała taka wiedzę ile kasy poszło w ogród to nie wiem czy moje serducho by to wytrzymało. Ja mam dosyć sporą działkę bo około 30 arów i mam duże plany w stosunku do niej - chce sporo zmieniać. Ale muszę się opanować. Wprawdzie mam i tak takie naturalne szlabany- tzn. kasa, siły , czas - które te wszystkie moje rewolucje spowalniają. Także wszystko powoli się zrobi w kolejnych latach byleby zdrowie dopisywało. Danusiu ja mam bardzo podobne odczucia gdy wchodzę na ogrodowisko. Mnóstwo ogrodów bardzo mi sie podoba w całości, w niektórych wynajduję sobie zakątki z nasadzeniami, które tez chciałabym mieć. Wgrywam sobie zdjęcia do oddzielnego folderu z takimi inspiracjami. Moze w zimie jak będzie więcej czasu na O. to będę rozplanowywała plan działań na następny rok.Przynajmniej takie mam plany. Cieszę się narazie tym, że już kawałki w ogrodzie mam zrobione tak, że mi sie podobają i z tego co widzę to nie tylko mnie( to mnie cieszy)i nie trzeba zbyt dużo przy nich teraz robić. Pozdrawiam i buziaki
Gocha 10:02, 18 wrz 2014

iwonaal napisał(a)
Gosiu, właśnie miałam pytać o to cytrynowe cudo. Rośnie w pełnym słońcu?

Iwonko jeśli chodzi Ci o Carex Evergold - to u mnie rośnie w pełnym słońcu. W ogóle nie ma cienia nawet na minutę, chyba tylko wtedy gdy dni są pochmurne. Sadziłam w tym roku. Dużo urosły. Zasilałam chyba 2 razy florowitem. Nie wiem jeszcze jak przezimuje ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam