No i rabatka przed domem w końcu doczekała się trzmieliny i tu też podzieliłam żurawki, boję się tylko żeby nie padły.
Żurawki marmelade chcę przesadzić pod zielone berberysy a tu trzmielinę na pniu podsadziłam trzmieliną płożącą, ale nie wiem czy to dobry pomysł czy coś innego będzie lepiej wyglądać? Może przeciągnąć dalej te jasne żurawki?
W tym roku zaczynam przygodę z jeżówkami. Postawiłam na białe, white swan kupowałam wysyłkowo, mają obcięte łodygi i kilka listków, natomiast tą jestem oczarowana. Kupowałam ją w sklepie stacjonarnym, bardzo spodobały mi się jej bałe środki
no i udało się znaleźć klony jakich szukałam lecz cena była zabójcza jak dla mnie a właściciel szkółki pomimo dużego zamówienia jakie u nich złożyłam zaproponował rabat w wysokości 5% to się tylko uśmiechnęłam... ale po negocjacji zszedł na 8% więc powiedziałam ile mogę zapłacić za dwa takie drzewka i co skończyło się na upuście 25% jupi!
Tak więc jestem posiadaczką 2 kloników
Słuchajcie, gdyby ktoś kilka, no- kilkanaście - lat temu powiedział mi, ze bede robić weki, umarlabym ze śmiechu. Tymczasem - Voilá! - sos wg przepisu Toszki i zima niestraszna
Kwiat dyni?
Joluś, nie wiem które widoki bardziej mi się podobają. W ogrodzie zachwycił mnie rabata z hortkami, ślicznie. A zachodzące słońce i jezioro naprawdę urzeka. Zazdroszczę takich spacerków.
I jeszcze piwniczka, zapasy na zimę już gotowe, podziwiam pracowitość.
pozdrawiam