Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:51, 18 sie 2014

Do góry
A tymczasem zapodaje rzut z góry.
Bo jak człowiek nie ma co robić... to sobie mapki koloruje...

ps. W obróbce zdjęć też jestem zielona
Ogród z lustrem 21:48, 18 sie 2014

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:47, 18 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
hej,
czyli zero trawnika, duzo roslin pod brzozami
jak tam jest ze słońcem? Żeby wrzosy były ładne, muszą mieć duużo słonka. Już lepiej radzą sobie z cieniem - przynajmniej u mnie - wrzośce. Odmian nie znam, zresztą trudno trafić na odmianę X bo zwykle są podpisane "wrzos/wrzosiec w odmianach"

plamy po 20 szt takich samych - cudnie bedzie
i trawy, dużo traw, miskanty i rozplenice, też takie same po kilka-kilkanaście sztuk...
u Danusi w ogrodzie z lustrem i chyba jeszcze gdzieś były takie nasadzenia - mus podejrzec

nie wiem jak sie zbiera liscie na rabatach z kora - nie mam tego problemu, bo nie mam duzych drzew; z rabaty z morwą - duże, wielkie liście - po ich opadnięciu po prostu zbieram. Te z brzóz Ci pewnie zwieje i będą zaspy liściowe po kątach też pewnie bez ręcznego zebrania się nie obejdzie..

co do maty p/chwastom, to przy trawach i wrzosach to niezbyt dobry pomysl, bo one sie rozrastaja mocno na szerokosc - gdybys posadzila dosc gesto, to pielenie byloby masakra pierwszy rok-dwa, a potem roslinki powinny juz zadarnic teren?

pozdrawiam!!

trawa pod brzozami juz usunieta i juz zaczelam ukladac folie a teraz zaczynam sie zastanawiac czy zostawic ?
to jest strona wschodnia wiec chyba zasadze wiecej wrzoscow?Jestem z lodzi i myslalam o szkolce wolskiego..jakie macie opinie?czy polecacie gdzies indziej zakupy?
rabata jest dosc duza bo do zagospodarowania mam 15m dlugosci i 4 m szerokosci..jakie macie pomysly na posadzenie roslin?

Kiedyś będzie tu ogród 21:45, 18 sie 2014

Do góry
Agatko podobnie ja ty z iglaczków kocham głównie sosenki,świerki i jodły- choć przyznaję, że mam i cyprysiki i jałowce. No i Horstmanna mam zamiar posadzić na honorowym miejscu.
Na pielenie u mnie też nie zawsze jest czas i siła, więc i w warzywniku pojawiają się chwasty. Ale pilnuję, żeby nie były większe od warzyw. Choć w tym roku i tak w miarę czyściutko, bo jak tylko zerknę na jakiegoś chwasta to od razu przypomina mi się warzywniak Przemka i wstyd pali. Ale z chwaścikami czy bez uważam, że naprawdę warto. Poczęstować mogę papryczką
Huśtawka- no cóż- mam świadomość, że nie będzie służyć wiecznie, ale na razie się nią cieszę.
Pozdrawiam również i oszczędzaj się kochana. Ach- głazik cudny.

Asieńko witam i serdecznie zapraszam na ławeczkę, po tak aktywnym weekendzie można być zmęczonym i do tego te lato zamknięte w słoikach. Może kawkę

Katiaxx dziękuję za pamięć i odwiedziny. Wiesz jak to w życiu- raz z górki raz pod górkę. U mnie teraz akurat ta druga opcja. Ale staram się być na bieżąco z czytaniem wątków, choć na wpisy zwykle brakuje już sił.
No i zrobiłam rabatkę o której wcześniej pisałam. No prawie zrobiłam- bo jednak pęcherznica będzie przesadzana i muszę dokupić jeszcze miskanta i hortensję.
Piękne miotełki wypuściła twoja grażynka, moje niestety nie zaszczycą mnie w tym roku kwiatostanem. No i mam problem, bo bardzo upodobał je sobie mój kocur i namiętnie podjada.
Dla ciebie różyczki.
CHARMANT

LUPO

ROXY
Ogród niby nowoczesny ale... 21:43, 18 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Rozplenica hameln

Carex evergold

Tak se patrzę
Tak se podziwiam
Tak se myslę
...
Ze fajnie z tymi rozplenicami Helman bo i ladnie i pożytecznie, troche pochłona spadające igły modrzewia

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 21:41, 18 sie 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)

Złocień maruna 60 cm

Szczawik 20cm cebulkowe do zasadzenia w marcu

Wszystko przestudiowałam dokładnie Dziękuję za pokaz

najpiękniejsze są dla mnie te złocienie maruna posadzone Dużą kępą, będą piękne....
Jak to mam siać? Teraz kupić nasionka i w doniczki? czy na wiosnę? Głupie pytania, ale nigdy nie siałam...

Podoba mi się też szczawik, bo malutki. Też długo kwitnie?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:37, 18 sie 2014

Do góry

O matko...jaki ja mam ten polbruk brzydki...chyba go pomaluję!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:37, 18 sie 2014

Do góry
Na fotach pokazuje się data z 2004r. na to nie zwracajcie uwagi, nie umiem jej usunąć z aparatu

Wiecie już jak można sobie zniszczyć wrzosowisko, to przestroga żadnych ogników

Dalszy ciąg karczowania

już po walce

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:36, 18 sie 2014

Do góry
jakiś czas temu przygieliśmy bujne pędy róż i oto efekt

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:34, 18 sie 2014

Do góry
w przechowalniku

Limka z patyczka

werbena samosiejka
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:32, 18 sie 2014

Do góry
Witam Was po urlopie
nie było nas chwilę, ale ogródek ogólnie sobie poradził, chociaż widać efekty silnych deszczy i wiatru... na miskantach, hortensjach i bukszpanach... Cóź natura. Widać też niestety zbliżającą się jesień

Hortensje już się przebarwiły

kwitną dzielżany

jeżówki
Ogród niby nowoczesny ale... 21:30, 18 sie 2014

Do góry

Ogród niby nowoczesny ale... 21:30, 18 sie 2014

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:27, 18 sie 2014

Do góry
Dawno nie było takich zdjęć to wstawię

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:26, 18 sie 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Musimy wyjść z tego Ewa... mam nadzieję, że skończyłaś walkę z wszelkimi plagami..trzymaj się... ja też nie tracę silnej woli, jakoś siły do pracy powoli wracają, pozyskaliśmy kilka fajnych narzędzi do ogrodu, żywopłoty super przycięte, świerki też mają skrócone przewodniki...fiskarsowa żyrafa się sprawdziła i nożyce boscha do żywopłotu też są super

Walczymy teraz z ognikami wykrzewiamy je, już nigdy żadnego ognika nie kupię, nie skuszę się więcej na te cudowne owocki

Tak wyglądały nasze zmagania...eMa raczej

miały prawie 3x3m, były dwa, całe wrzosowisko mi zarosły, już po nich

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 21:24, 18 sie 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)
Powoje..

Lędzwian szerokolistny

Nasturcje

Powoje kosmiczne i tajemnicze ten środek jest nie z tej ziemi
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:23, 18 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Róże masz cudne i w ilościach hurtowych, podziwiam ze Ci tak pieknie rosna i kwitną . Pozdrówka.

Nie Bogdziu dziewczyny maja więcej niż ja, tu już nie mam miejscano ale miejsce na jakąś 60 zawsze się znajdziepozdrówka
Larissa daje cały czas popis
Ogród w skali mikro cz.II 21:23, 18 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
To Was tu tyyyle, to ja muszę kieliszków donieść

Ja mam swój...
Ogród niby nowoczesny ale... 21:18, 18 sie 2014

Do góry
W kwadratach między innymi carex bronze form i bodziszki i liatry a i dzwonki karpackie. Poczekamy za rok aż się rozrosną.

Ogród niby nowoczesny ale... 21:13, 18 sie 2014

Do góry
Rozplenica hameln

Carex evergold

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies