Witam dziekuje bardzo trudno mi było wkładac zdjecia po cztery poniewaz wychodzily jakies wzory trudno mi sie tu porusz moze z czasem bedzie szybciej mi szlo i lepiej
Witaj Danusiu.
To niedzielne spotkanie z Tobą i Mają doprowadziło mnie do tej zaczarowanej krainy. Połączenie lilii z liatrą oczywiście przypadkowe. Ale często są to najpiekniejsze kompozycje. Skarpa wymaga jeszcze dużo pracy. Jest długa - 30 m. Właściwie to od niej zaczęlismy zakładanie naszego ogrodu.
Lawendę pokochałam na wakacjach w Chorwacji
Majeranek uprawiam corocznie. Kupiony w sklepie nie ma takiego aromaty.
A tutaj suszy sę w towarzystwie mięty.
Fasolka wśród kwiatów też wygląda ciekawie.
Witaj Robercie, metrowa rabata to chyba za wąska będzie. ja bym ja inaczej pofalowała bo ma aż 22 metry, W rogu koniecznie coś szerszego, np jakiś placyk wypoczynkowy.
Witaj Stachu, bardzo lubię takie zadbane ogrody, gdzie wszystko ma swoje miejsce i jest zadbane. U Ciebie ślicznie wszystko poprzycinane, ten bonsai mnie urzekł. W jaki sposób powstał, czy coś przemarzło ? Z reguły takie formy robimy jak okaz zaczyna wyglądać gorzej, podsycha lub podmarza.
To sposób na "nowe życie" dla np. starych jałowców.
Pięknie dbacie o zieleń, sama mieszkałam na podobnym osiedlu w Warszawie i z przyjemnością na spacerze podziwiałam jeden najpiękniejszy ogródek, gdzie kwitła cała masa ślicznych, posadzonych w sposób wręcz "angielski" kwiatów. To było na Ochocie.
Jestem wróciłam i pędzę szybko do ogródka zobaczyć jak sobie poradził beze mnie, a wszystkim odwiedzającym dziś Ogrodowisko i składających gratulacje życzę coraz piękniejszych ogrodów i kwiatów