Bym odnawiała kolekcję ale tu nie mam tyle miejsca, choć się nie zarzekam, że znowu coś nie trafi do ogrodu, tamte w większości zostały w rajskim jak możesz i będziesz miała czas to wrzuć ich fotki ale jednym ciągiema tego masz? aha i kiedy lepiej je przesadzać?
Witaj Basiu! wstrętne tak ale kłoda ładna
Miłej nocy
A jak tam Twój jałowiec?
Ja swojego musiałam wygolić. Zaczęło się niewinnie - zachorowała jodło, podcieliśmy dolne gałęzie, przez to odsłoniliśmy cyprysa, trzeba było i jego podgolić od dołu. Gałęzie cyprysa "leżały" na jałowców, którego igliwie obumarło i trzeba było udać się do fryzjera
Teraz mam dużo wolnej przestrzeni na nowe nasadzenia - mus zadarnić tylko tym razm w cieniu - znowu zagwostka?
Ciekawa jest ta odmiana. A jak się żuraweczki zachowują zimą?
Bo mam jedną odmianę i zastanawiam się czy liście padną.
Mam żurawkę Amber Waves (pomarańczowa) i musiałam ją zdjąć ze słońca, bo się strasznie przypalała. Teraz ma sporo zielonego, mniej pomarańczu. Mogłabym taką żuraweczką zastąpić tą moją żurawkę, bo znosi słońce.
No to tym bardziej fajna sprawa, że te umiejętności wynikają nie tyle z wykształcenia, co z pasji. Twój ogród to najlepsza wizytówka Twojej "nowej" pracy
Fajny ten Twój rozchodnik, bardzo polubiłam te rośliny, niewymagające, a efektowne w każdej fazie rozwoju, a nawet w zimie
Powiedz mi proszę co to za ciemna "trawa" oraz ta obok jasnozielona z lewej?
Witajcie.Zakochalam sie w ogrodzie z lustrem i podobna rabate z hortkami i zurawkami zrobilam u siebie
nie mam pomyslu jak pociagnac to dalej..moze pomozecie?
Chce obsadzc teren pod brzozami myslalam o wrzosach,dereniach i trawach choc moze dodac tam azalie?przy samym ogrodzeniu z sasiadem nasadzone sa tuje (musialam zasadzic jako zamienne nasadzenia juz 3 lata temu)i trawy miskant giganteus.Jest to teren pod duzymi brzozami ktorych jest az 13 wiec wyobrazacie sobie ile lisci do grabienia..
o synu czytałam, że wraca i droga trudna, ale ten weekend ponoć tak wygląda, wiele matek czeka i nie zaśnie póki nie będą pewne, ze z dziecmi w porządku i w domu, mam nadzieję, że Twój syn już jest blisko
Danusiu - z tymi hortensjami to po prostu rajski ogród... Przecudnie. I śliczna fotka z dziełżanem. On jest faktycznie niesamowicie fotogeniczny Pozdrawiam Cię bardzo gorąco...
Oto jedna z kłód, pod którą musiliśmy przepłynąć. Była na wysokości mojego wzroku. Gdy tylko to dzieło sztuki ukazała się moim oczom musiało być moje
Piękna prawda? Jak myślicie kto jest autorem tego dzieła????
Wszyscy się objadacie cukinią u siebie z ogrodów a u mnie dopiero pierwsza będzie
Pigwa opleciona Summer Snow
No i dzisiejszy gość były dwa , jeden miał niebieskie skrzydełka i źle zdjęcie wyszło, wstawię drugiego
wiesz co, teraz sobie przypomnialam, że żywopłot z choiny był w odcinku Mai w ogrodzie, zaraz poszukam, a jak chcesz zobaczyć choinę ciętą w-prawie-kulkę, to proszę: