Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:57, 07 wrz 2014

Na razie jest mało ciekawie ale wklejam.

Bogdzia 21:01, 07 wrz 2014

Jeszcze zapomniałam pokazac cudną wazkę jaką przywiozłam z Kutna. Może slużyc za podporę a u mnie bedzie robic za ozdobę lub ogranicznik.

No i jeszcze jedno zdjecie sliczny czekoladowy wilczomlecz od Gabrieli. Był maleńką sadzonką i bardzo dużo urósł , myśle ze Gabriela bedzie zadowolona z tego jak pięknie rośnie i wygląda.

malgorzata_s... 21:08, 07 wrz 2014

Bożenko miło Cię znowu zobaczyć Rabata wcale nieciekawa nie jest, ważka za to cudna Fajnie że się spotykacie w tak miłym gronie Wrzesień weekendowy intensywny i bardzo miły Buziaki
Bogdzia 21:12, 07 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, buziaki za odwiedziny Do zobaczenia za dwa tygodnie

do zobaczenia Mariolko , napisałam pw do Ciebie.
Bogdzia 21:14, 07 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko miło Cię znowu zobaczyć Rabata wcale nieciekawa nie jest, ważka za to cudna Fajnie że się spotykacie w tak miłym gronie Wrzesień weekendowy intensywny i bardzo miły Buziaki

No my cały wrzesień w każdym tygodniu mamy spotkanie, ruch w interesie niesamowity a jak fajnie nam jest to chyba nie muszę mówic.Pozdrówka Małgoś i dla eMa również.
Bogdzia 21:17, 07 wrz 2014

EdytaB napisał(a)
Bogdziu dziękuję za odpowiedz,
jeśli mogę swoje 3 grosze wsadzić to widział bym tam żurawki w zielono-limonkowym odcieniu albo pomarańczy, ładnie rozjaśnią kont do tego berberysy.
Pozdrawiam

Edytko żurawki by się tam dobrze prezentowały ale już więcej sie nie zmieści roślnek, dzieki za rade. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:19, 07 wrz 2014

Poziomka napisał(a)

Jeżeli masz ochotę to zaglądnij na forum Tabaza do bazy roślin.
Pozdrawiam Jasia

Jasiu zajrzałam ale tam nie pisze jak długo który kwitnie.Ponieważ już grzadka zrobiona to pytanie nieaktualne.Dziekuję , pozdrawiam.
Bogdzia 21:30, 07 wrz 2014

agniecha973 napisał(a)
No właśnie, niech ktoś rzuci linka, bo ja też nie mam czasu szukać.
Co do dyskusji o różach, skoro tam słońce brzozy zabierają, to różom łatwo nie będzie. Mała Mi dobrze radzi, kolorowe liście mogą dać więcej niż kwiaty. Po drugie, w takich ogrodach i zakątkach jak Twój wcale nie musi być dużo krzykliwych kolorów. To dla mnie zakątek leśny i widzę tu różne odcienie zieleni i wystarczy. Wiosną pierwiosnki, póżniej rh. A po ich kwitnieniu wystarczą hosty, trawy, żurawki. A może tawułki jakieś niewysokie?
Ostatnio doceniam co raz bardziej zieleń. Piękny kolor w ogrodzie! A ile ma odcieni!
Pozdrawiam serdecznie.

Muszę i z Twojego pomysłu skorzystac i dosadzic jaką tawułkę.Dzieki za rady , będzie bardzo podobnie do tego jak piszesz.Pozdrawiam serdecznie.
Konstancja30 21:34, 07 wrz 2014

Bogdziu uśmiałam się jak poczytałam o nowej rabacie i wkładzie Ani w jej ostateczną postać ... i prawie słyszę jak Anek wyłuszcza to w swej nie znoszącej sprzeciwu argumentacji i wiem, ze będzie pieknie bo ona ma nosa i Ty masz nosa ... że o doświadczeniu Was obu nie wspomnę ... to już wygląda ładnie a to się dopiero rodzi ... pozdrawiam
monteverde 21:43, 07 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)
Na razie jest mało ciekawie ale wklejam.

Na pewno będzie śliczna rabatka ważka cud miód pozdrówka