Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:25, 09 lip 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:25, 09 lip 2014

Do góry
Nie mam kwiatucha, ale setki gratuluję, buziak

Mam kwiatucha

Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:24, 09 lip 2014

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:22, 09 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Dogadałam się z panią od projektu. Jest tylko 1 linia kroplująca, 1 sekcja, która obleci mi cały ogródek. Wystarczy jedna bo ciśnienie w takiej instalacji może być minimalne. Koszt linii kroplującej, trójników, szpilek, czujnika deszczu i programatora to z wysyłką 1000 zł. Wraz z trawnikiem, dodatkowe 4 sekcje zraszaczy - 2.500. Dochodzi robocizna. Jak się zdecydujemy na zakup, napiszą nam co i jak gdzie się montuje, myślę że z linią kroplującą moglibyśmy sobie poradzić we własnym zakresie. Hm.

Oj Karolina nowa inwestycja sie szykuje to super.Mój M przywiózł z A fajne weże-ale zraszacze ,ale one nie nadają sie na moje rabaty ,jak będę miała trawnik to tak Linia to dobry pomysł oszczędza czas
Rododendronowy ogród II. 15:21, 09 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś mam gości od obiadu więc muszę sie brac za robote. Miłego dnia wszystkim życzę i zostawiam pięknego samca pleszki.

Cieszę się że wiem co u mnie lata i świeci tym pomarańczowym ogonkiem.
Pozdrawiam Cię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:15, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Widok z góry

Danusiu, pogubiłam się. Czy to jest widok dachu? Bo ja już sama nie wiem. Aż weszłam w wyszukiwarkę, żeby trafić do twojego dachu, bo wszyscy się zachwycają dachem, a ja nie wiem, czy to dach, czy kawałek twojego ogrodu. (tego na ziemi oczywiście...) Więc proszę o wyjaśnienie, bo nie tylko ja mam wątpliwości.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:11, 09 lip 2014

Do góry
Na 100 zostawiam kwiatucha

Dwa ogrody 15:10, 09 lip 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)

Z dużą przyjemnością patrzę na taką oprawę warzywnika .
Napisz proszę czym zrobiłaś "pola " na tyczkach na fasolę - sznurek, drut, ...
Pozdrawiam Jasia

Jasiu, miło mi, że zajrzałaś
Podpory pod czerwoną fasolkę to taka prowizorka, leszczyny okręciłam lnianym sznurkiem. Fasola coraz większa
A to ścieżka do warzywnika. W funkiach mam dziką miętę, której aromat i delikatny smak bije na głowę inne mięty.

Zapraszam na chwilę cienia do stołu pod świerkiem

w tych samych klimatach
Działka wkoło Lubczyka :) 15:09, 09 lip 2014

Do góry
Taki wpis na szybko z autobusu w drodze do pracy!
Powsadzałam w końcu moje ukorzenione roślinki doniczkowe
Takie miały korzonki

A to już wszystkie nowe maluszki w ziemi

Miłego popołudnia i wieczoru :*
Ogród w skali mikro cz.II 15:02, 09 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Elu, wielkie dzięki, wszystko widać jak na dłoni, jeszcze tylko wymiary ogrodu wzdłuż i wszerz i zabieram się do pracy, bo akurat deszcz pada
A, i narysuj jeszcze odręcznie kształt tarasu, czy on jest literą L?
Co to jest za drzewko czerwone w lewym rogu, czy to buk Purple fontain? Matko, ile ty Eluś tego tam masz Czy masz dwa swierki glauca globosa? Dobrze widzę? Te świerki trzeba koniecznie formować, bo inaczej wybiją do góry i będziesz miała spore drzewa.

Na szerokość 10 metrów, od tarasu do gazonów w nawęższym miejscu 4m

Drzewko czerwone.. Buk pruurea pendula.. Świerki : jeden glauca a drugi chudzina iseli fastigiate..

I zdjęcie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:58, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na zielonym dachu kwitną Astilbe o mocnym burgundowym kolorze i żółtych listkach, trytoma 'Lem on Popsicle', fioletowa monarda 'Skorpion', dziewanna 'Shugar Plum',

Czy to jest twój dachowy ogród? Piękny jest i te kulki bukszpanowe. Dużo pracy włożyłaś w nasadzanie. Cudo!

Danusiu, wiem że jesteś zajęta. Ale masz doświadczenie w drzewach, teraz wszystkie dla ciebie za duże, mam na myśli ogródek na daszku. Ja potrzebuję ładnego drzewa, które mogłabym posadzić przy tarasie od strony południowej. Chciałabym, aby zimą się przebarwiało. Obecnie mam na pergoli z tamtej strony dzikie wino (wiem, że to pospolita nazwa), piekne kolory ma jesienią, ale zasłania mi widok na ogród, więc pomału dojrzewam do zmiany. Poradzisz?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:57, 09 lip 2014

Do góry
Nie zabiję a pięknie podziękuję bo mi tyz tam za dużo tylko co wyciepać ha ha A może trzmieliny za dużo ----- cisów poprawej stronie nie ruszę bo zasłonić muszą brzydotę Buksiki są tam dopiero wsadzone więc niech posiedzą bo to dla córki a nie miałam ich gdzie wsadzić To co jest teraz

Zrobię zaraz zdjęci kawałkami wiesz jak jest u mnie trzeba wywalić to juz
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:52, 09 lip 2014

Do góry
Jeny już seta !!!
Gosiu kwiata zostawiam i uściski

Dwa ogrody 14:37, 09 lip 2014

Do góry
Bogusiu, strzał w dziesiątkę Miałam nasionka ketmii z wymiany dziękuję, na razie to koloriada jest, troszkę ją opanuję, mam nadzieję

kwiat większy od mojej dłoni, zdaje się, że Bogdzia albo Mala Mi też pokazywała

nie znam się na liliowcach, ale ten jest ładny

i jeden z najstarszych, posadzony tak dawno, że nie pamiętam, skąd go mam

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:28, 09 lip 2014

Do góry
Dogadałam się z panią od projektu. Jest tylko 1 linia kroplująca, 1 sekcja, która obleci mi cały ogródek. Wystarczy jedna bo ciśnienie w takiej instalacji może być minimalne. Koszt linii kroplującej, trójników, szpilek, czujnika deszczu i programatora to z wysyłką 1000 zł. Wraz z trawnikiem, dodatkowe 4 sekcje zraszaczy - 2.500. Dochodzi robocizna. Jak się zdecydujemy na zakup, napiszą nam co i jak gdzie się montuje, myślę że z linią kroplującą moglibyśmy sobie poradzić we własnym zakresie. Hm.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:27, 09 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Problem sie wyjaśnił... kwaśno ale dużo glinu lub potasu

Przegapiłam moment kiedy są najpiękniejsze.. czyli połowa seledynowa, a połowa bordowa

zatem Aniu podzielę się moimi

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:24, 09 lip 2014

Do góry
z daleka .....
będą tam jeszcze zmiany przede wszystkim linie rabat,
coś też jeszcze dosadzę ...ale czekam cierpliwie, bo będzie robiona elewacja...

i tak truchleję o to co mam

Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:23, 09 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Małgoś na następną seteczkę buziaczki

Wczoraj w Pszczynie nawałnica...zobacz u mnie linka wkleiłam...aż się boję jutro jechać.

Kasiu wczoraj już myślałam o tobie bo w wiadomościach Pszczynę pokazali Mam nadzieję że cię ominęło
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:21, 09 lip 2014

Do góry
kilka fotek w zbliżeniu

Ogród Eli 14:17, 09 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Grażyna ja również

Ola plamek nie mają, kupie im witaminki a florovit dostały już dwa razy

chciałabym tu coś posadzić co by przy wjeździe witał mnie w miarę ładny widok dumam i dumam i na razie kicha teraz między grzybkami rosną tawuły, myślałam co by im za plecki posadzić dereń biały lub pęcherznice czerwoną ale nie wiem czy to ma jakiś sens wszelkie wskazówki mile widziane

Ela czym obcinasz te grzybki ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies