Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:47, 14 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Przez ten wpis o pachnących Limkach, poszłam dzisiaj swoje powąchać

Pachną?
idą powoli kotki
Ogród w skali mikro cz.II 15:46, 14 sie 2014

Do góry
" zamówione " przez Irenkę i Kondzia fotki

Powstającą w trybie " nieustającym " rabata z red baronem która czeka na jeżowki

Ogrod z perspektywy

Hortensja limelight

Lustro z bliska

Rabata przy tarasie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:45, 14 sie 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Irenko, byłam rano...zaczęłam od kawowej ławeczki, a potem mnie zakupy i inne sprawy opanowały, więc dopiero teraz kończę spacer. Przyznaję że czytam Twoje opisy do fotek bo ciągle coś wpada w myśl. Nie wiedziałam że limki pachnąha,ha
a buki tricolor nie posadziłaś zbyt blisko muru-jaki masz pogląd do ich prowadzenia?

i co powąchałaś swoje?
nie, jest nawet zgodnie z przepisami nie chcę utrudniać życia sąsiadom, szkoda, że nie ma wzajemności...
na razie ukradkiem przed 2 ogrodnikiem przycięłam czubki, wg mnie wtedy lepiej się zagęszczają, potem pomyślę..
patrzyłam na refleksy, na zdjęciu mi nie wyszło, a takie bajeczne to było...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:45, 14 sie 2014

Do góry

Standardowe ujęcie, chyba zbyt częso pokazywane...

Płot powoli zarasta bluszczem.
Ogród na glinie 15:44, 14 sie 2014

Do góry
Jeszcze jedna istotna sprawa jest taka, że jak wychodzę z drzwi tarasowych na ogród, to mam przejście między dwoma słupkami i patrzę na wprost - ten zielony prostokąt to mój kierunek patrzenia. Drzewo niby na środku, ale ja go z tego miejsca tak nie postrzegam. Ogólnie rzecz ujmując nie myślałam jeszcze o tym widoku...

O tarasu do linii drzewa wychodzi mi 11 metrów. Dość krótko wydaje mi się.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:40, 14 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
ML w swojej delikatności zachwyciły mnie na Twojej rabacie

Marzenko, ja bardzo lubię je za kształt i kolor; na rabacie pod metasekwoją są też 2 z 3 rozplenicami, świecą
wiem, ze będę chciała ich więcej u siebie..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:40, 14 sie 2014

Do góry
Mam małego ogrodowego doła... dzisiaj to mnie już wszystko denerwuje

Mam też kilka wczorajszych zdjęć.
Ujęć z tej strony jeszcze chyba nie pokazywałem, ale teraz już prawie moge

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 14 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Irenko, ale cudne ptaszory! gdzies w necie sie takie kupuje, czy u Was we Wrcku?
Rabata z hakne i ML - moja ulubina. Jaki łan werbeny! suuper! Cuda same u Ciebie
pozdrawiam!!

Niedaleko facet ma sklep z antykami i pierdołami i tam wyhaczyłam, ale się targowałam, ale bardzo je lubię, mocne są
cuda są różne, jak bym opowiadał..hym, lepiej nie
ostatnio dzięcioły hałasują, pukają w drzewa aż harmider przy ogólnej niedzielnej ciszy
cięłam klony i śliwy na pniu

Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:33, 14 sie 2014

Do góry
Gosiu czytałam o wypadku, mam nadzieję że z synem i jego kolegami wszystko dobrze. Też kiedyś przeżyłam coś podobnego jak Twój syn, psychicznie nie mogłam dojść do siebie. Trzymaj się ciepło! Jakby coś, służę pomocą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 14 sie 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piekne masz te zakatki Tak sie zastanawiam...gdzie bedziesz przesadzac rh jak sie rozrosna Ja sie dzisiaj dorwalam do swoich, przesadzalam tak ze az w krzyzu cos walnelo...( mi, nie rh) Ciekawe co ja z nimi zrobie za kilka lat....
Pozdrawiam Irenko

Kasia nie strasz...nie będę jeśli z prawej wyjdą na ścieżkę, będę ciąć, w środku mogą się wymieszać, na lewo mają miejsce, mogą rosnąća pod murem pełny luz mają, więc nie martwię się, chyba o ciebie, co ci walnęło, jak się czujesz? z kręgosłupem żartów nie ma i po co przesadzałaś, zmieniasz coś?

Gert Star i Vanilka...oj pąsowieje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:23, 14 sie 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Irenko, jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu. Uwielbiam te zakątki i świetnie dobrane detale. Ciągle na nowo odkrywam Twój raj na ziemi. Podziwiam pracowitośc, skąd czerpiesz tyle energii?

Pozdrawiam cieplutko

Grembosiu, jak miło to słyszeć, zważywszy na to, jak u ciebie wszystko piękne i zgrane, pełna harmonia i równowaga i ja do tego dążę czasami rano coś z doskoku zrobię, a tak zostaje mi 1 dzień w tygodniu i jakoś oboje to obrabiamy, gdyby było więcej czasu, miałabym idealnie, ale cóż..cieszę się, że w ogóle mam ogród i możliwość relaksu, to najlepsza terapia na trudności dzisiejszego życia
pozdrówka
co rano podziwiam kwiaty przy domu, niby już zapowiedziałam, ze nie bawię się w jednoroczne, ale jak na nie patrzę, a raczej oboje...chyba nie wytrwam w tym postanowieniu
w lewo, w prawo

róża kaskadowa Super Dorothy, patrzcie jakie ma rurki płatkowe, nietypowe

i kupiłam miniaturkę, wsadzę do gruntu, może da radę
Rododendronowy ogród II. 15:23, 14 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przyszły dzis do mnie zakupione powojniki : Arabella, Jackmani, Betty Corning, Summer Snow, Rogucki i montana rubens. Połowa posadzona , ciekawe jak bedą rosły bo clematisy u mnie rosna podobnie do róż-byle jak.Za to cała działkę ma zamiar mi zarosnąc rudbekia lśniąca, włazi wszedzie i nie zważa na inne rośliny.

Tu własnie zajmuje nowe stanowisko .

Bogdziu, gdzie kupowałaś powojniki? Proszę PW. Jakiś biały mi potrzebny "na gwałt". Rudbekia cudowna - bardzo ją lubię, bo to samo słońce.
Ogród na glinie 15:20, 14 sie 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Też lubię koła.
Mój m.się ze mnie śmieje jak pokazuję rękami jak maja wyglądać rabaty.
Wtedy mnie przedrzeźnia,zbój...

Tak!Drzewo byłoby super.
Lipa albo buk.
I jeszcze brakuje kameralności więc można trawy posadzić lub coś jeszcze innego.

Spróbuj tak:

I jeszcze mały szczegół techniczny tam gdzie masz miejsce do siedzenia na końcu ogrodu.Murek narysuj poza kołem tak żeby koło było pełne a nie wycięte przez murek.

Hmm
Koło będzie okolone z tyłu żywopłotem a tam gdzie trawy narysowałaś, jest wysoki żywopłot z żywotników wschodnich - bardziej z tyłu. Osłaniać się od strony warzywnika? Może bardziej od strony domu?
I tam ma być jeszcze dojście do śmietnika, więc łan traw odpada. Coś innego trzeba wymyślić.

Chyba że trawy będą niewysokie, a między nimi ścieżka. Ale kameralność wtedy ucieknie... Wyższe trawy miałaś na myśli?

Tak rację masz z tym kółkiem. W szczegóły jeszcze wejdę później. Ostateczny promień koła i murek. No i jak tam siedzieć skoro drzewo stoi. A jak drzewo stoi to palenisko trzeba odsunąć, oddala się wtedy murek od paleniska. Muszę jeszcze pomyśleć.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:15, 14 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko a jaka odmianę żurawki mi wysłałaś ?

Ewa Creme Brulee

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:14, 14 sie 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Irenko ale czad ogrodowy pokazujesz nie mogę sie napatrzec

Dziękuję, cieszę się nim ale i u ciebie byłam i się zachwycałam twoim buszem, masz co podziwiać Krysiu
te wam pokazuję do znudzenia bo do dalszych nie docieram, z reguły rano przed pracą focę w szybkim tempie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:13, 14 sie 2014

Do góry
Witajcie Mam w planie zrobić rabatę która zaczynać sie bedzie od świerka zwyczajnego, a konczyla na brzozie. Chciałbym tam chociaż ze dwie hortensje bukietowe, hosty, trawy ozdobne i tawułe japońską przed śliwą wiśniową, a takze inne gatunki roslin jakie mi podpowiecie.. Czy ktoś z was ma jakieś pomysły jak to ładnie ze sobą skomponować?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:12, 14 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko mokre korzonki miały Już siedzą w ziemi U mnie pada więc warunki są

U mnie też podlane, dziś słoneczko, idealnie, mam plany na jutro
to urośnie szybko jest bardzo ładnaprzy okazji mamuśkę ci pokażę

biała róża okrywowa, NN na tle kwitnącej kostrzewy, róża świetna, zdrowa
Jurajski Ogród 15:08, 14 sie 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Czyżby to już jesień się zbliżała ?

U mnie też wrzosy juz , już....a ja tak nie kcem jesieni ...

Pozdrawiam Agusia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:05, 14 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Irenko wrzuć fotkę tej New Dawn, to oblukam dlaczego nie chce kwitnąć....

..Twoje Limki masz różnej wysokości, te w środku stoją, a te na obwodzie się pokładają, czy podwiązywałaś te w środku?

Czy Ty masz nasiona werbeny?....kiedy to się wysiewa?...może bym się do Ciebie uśmiechnęła i tez u siebie wysiała?...ale napisz mi proszę kilka słów o niej tak od siebie (jak się u Ciebie sprawuje), a nie po guglowemu

Lało i wracałam późno i nie zrobiłam, nadrobię jutro, jupi...wolne
moje się nie pokładają, nawet te, co niby leżą na bukszpanach, to złudzenie; wycinam wszystkie cienkie i słabe pędy, tnę w wachlarz, nawet po ulewach wszystko na baczność stoi
oczywiście, ze ci dam werbeny, całe mnóstwo, ale dopiero jak ją zmrozi zbieram a sianie doradzam wprost do gruntu i to w maju, połowa lub pod koniec, wszystkie wzejdą i to szybciej, niż te sadzonkowane w domku, to na podstawie własnych doświadczeń, różnych pór i sposobów siania, ten maj najlepiej się sprawdza..rośnie w oczach..
i szerzej wyrka

zakwitł mi ten powojnik Dusches of Edinburg
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:03, 14 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kwiaty o poranku

No Kochana widać, że odpoczęłaś....kanciki - brzytwa...

...ten Phantom Ci się już tak przebarwia?...piękny jest...ni ma co muszą u mnie rosnąć na froncie...jak głęboko dawałaś jej kwaśną ziemię

...u mnie poranek tez był słoneczny, teraz zaczyna się chmurzyć...chyba to już koniec upałów...

miłego weekendu, bo się chyba już zaczyna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies