Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród z zielonym tłem... 21:40, 03 lip 2012

Do góry
Witaj na Ogrodowisku, to bardzo miłe co piszesz, a więc wpadłeś już po uszy Ale to dobra i zdrowa "wpadka". Czekamy więc na zdjęcia
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 21:05, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowite zestawienia roślin w donicach, jakiej lekkości dodają te trawy

]

Niesamowite !! A ja myślałam, że nie lubię czerwonego...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaglądam, tyle tu dziś wpisów

miło mi - za chwilę znów nowe zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:07, 03 lip 2012

Do góry
Zaglądam, tyle tu dziś wpisów
Cis - Taxus 19:38, 03 lip 2012

Do góry
psulek napisał(a)

Ten żywopłot to cudowny pomysł. Kolega męża posadził malutkie i wcale tak długo nie czekał, a ma gęsty i śliczny od samego dołu, bo był super cięty co roku. No i podlewany.
Nawet nie posadził tak gęsto.

Uwielbiam jeśli żywopłot z cisa wygląda właśnie tak

Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum, więc się witam i o drogę pytam. Jak prowadzić rośliny żeby uzyskać takie efekty? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Kupiłem sadzonki takie jak Agacia w wątku obok

Posadzone co ~40cm, linia kroplująca i podlewane tak, żeby miały cały czas wilgotno.
Czy może ktoś wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie - ciąć z góry, z boku, podszczypywać, nie ciąć? Nie zależy mi specjalnie na czasie - chcę żeby żywopłot po prostu wyrósł ładny i gęsty od samego dołu. Jak postępować z takimi młodymi roślinkami. Czy ciąć go w tym roku (wysadzane z doniczki).

Najlepiej pokaż jak wyglądają

W tym roku w Anglii widziałem świeżo założony cisowy żywopłot i wcale cisy gęste nie były - ale gałązki się stykały, więc musieli tylko ciąć po bokach, aby się zagęszczał
Ogród mój tworzę od podstaw... 13:22, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, widać że lubicie pracę w ogrodzie bo tak dokładnie pokopane i wypielone chwasty. Trawniczek będzie ładny.

W donicy radziłabym usuną matę p. chwastom, bo rośliny nie oddychają, zamuli się ziemia.

Nie symetrycznie powinno rosnąć większe drzewko na pniu np. miłorząb Mariken, pod nim kilka roślin zwisających (irgi, trzmieliny, bluszcz (bluszcz sezonowo bo zmarznie) może jakieś formy strzyżone?

Kolorowe żurawki i hosty, ale po jednej odmianie ale po kilka sztuk żeby plamy stworzyć.

Jodła jest na mojej liście niepolecanych bo właśnie tak nierówno rośnie i zamiera jej to i owo. zabudować już się nie da. Możesz ją ciąć, np w stożek.

Dziękuję Danusiu za rady.
Mata w doniczce jest bardzo cienka, włożyłam ją ponieważ do donicy sypana była ziemia również gdzie niegdzie z chwastami.. W ogrodniczym powiedzieli, że ta mata się w dość szybkim czasie rozłoży..
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 12:44, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oto jedna z aranżacji w donicy

....niesamowite są zwierzątka....
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 11:58, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wiszące bukszpany
\
Piękne zdjęcia i na pewno nowe inspiracje. Już widzę waszą grupkę z roześmianymi twarzami i błyszczącymi z wrażeń oczami Tyle pięknych ozdób, odmian roślin i aranżacji Na pewno każdy znajdzie dla siebie coś innego.

A trawki .. Odkryłam je dzięki Ogrodowisku A drugie zdjęcie wprowadzę w czyn jak tylko wrócę z wakacji

Ev
Cis - Taxus 10:32, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ten żywopłot to cudowny pomysł. Kolega męża posadził malutkie i wcale tak długo nie czekał, a ma gęsty i śliczny od samego dołu, bo był super cięty co roku. No i podlewany.
Nawet nie posadził tak gęsto.

Uwielbiam jeśli żywopłot z cisa wygląda właśnie tak

Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum, więc się witam i o drogę pytam. Jak prowadzić rośliny żeby uzyskać takie efekty? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Kupiłem sadzonki takie jak Agacia w wątku obok

Posadzone co ~40cm, linia kroplująca i podlewane tak, żeby miały cały czas wilgotno.
Czy może ktoś wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie - ciąć z góry, z boku, podszczypywać, nie ciąć? Nie zależy mi specjalnie na czasie - chcę żeby żywopłot po prostu wyrósł ładny i gęsty od samego dołu. Jak postępować z takimi młodymi roślinkami. Czy ciąć go w tym roku (wysadzane z doniczki).
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 09:33, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No ta kompozycja jest szczególnie udana
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 09:14, 03 lip 2012

Do góry

Wiszące bukszpany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:11, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miseczniki już jakiś czas do pryskania są.

No to pryskam
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 09:11, 03 lip 2012

Do góry
Ogród wczoraj był zamknięty dla odwiedzających. Otwarto go specjalnie dla naszej grupy.
Piękna kafejka.

A tutaj piękna kompozycja w starej donicy

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 09:06, 03 lip 2012

Do góry
Wczoraj także mieliśmy prezent dla właścicieli - plan ogrodów

Wręczyłam go na początku zwiedzania

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 09:03, 03 lip 2012

Do góry

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 08:56, 03 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Piękna relacja,ale tak naprawdę bycie tam na miejscu jest fascynujące.Ciekawa jestem czy jest czas tak sobie po prostu usiąść w takim ogrodzie i podziwiać ?
Pozdrawiam turystów

Marto, jak najbardziej. Mamy na ogród od 2 do 3 godzin i każdy może je spędzić w dowolny sposób. Ja jednak ciągle w ruchu, wczoraj to aż palec mi się odgniótł od aparatu, tyle zrobiłam zdjęć.
Przedwiośnie ogrodu..:) 08:47, 03 lip 2012

Do góry
martika napisał(a)
Ok, dzięki i pytanie
1. czy jak zrobię prostokąt ze zwirku to jak dojdę do tej laweczki?
2. Czy róże Scneewitchen sa odpowiednie tutaj i ile ich posadzic aby było gęsto, mam3 szt.
3. Jakiej wysokości najlepiej mają być te stozki?

1. wiedziałam, że o to zapytasz dwa prostokąty, jeden do bukszpaniku, a drugi do dołu i przesunięty.
2. Schnewitchen na mur bardziej się nadają, za wysokie są
3, Stożki powyżej metra

Do góry
Stożki czy z cisa czy z bukszpanu - mogą być. I te i te wyglądają ładnie, zależy co będzie dostępne.
Kwater z bukszpanu możesz niczym nie wypełniać.

Nie pasuje mi kształt żwirkowej ścieżki do ławki, lepiej przed ławką zrób prostokąt a nie skośną ścieżkę.

Do góry
Witaj, trzeba narysować plan tego przedogródka. Wtedy będzie łatwiej coś doradzić.

Do góry
martika napisał(a)
Postanowiłam wkleić plan naszadzen, bedzie łatwiej.

Nie sadź tej tui z lewej bo będzie zbyt wysunięta w stosunku do innych, zamiast lewej jedynki daj już to coś piennego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies