Ogród z zielonym tłem...
21:40, 03 lip 2012
Witaj na Ogrodowisku, to bardzo miłe co piszesz, a więc wpadłeś już po uszy
Ale to dobra i zdrowa "wpadka". Czekamy więc na zdjęcia

Witaj, widać że lubicie pracę w ogrodzie bo tak dokładnie pokopane i wypielone chwasty. Trawniczek będzie ładny.
W donicy radziłabym usuną matę p. chwastom, bo rośliny nie oddychają, zamuli się ziemia.
Nie symetrycznie powinno rosnąć większe drzewko na pniu np. miłorząb Mariken, pod nim kilka roślin zwisających (irgi, trzmieliny, bluszcz (bluszcz sezonowo bo zmarznie) może jakieś formy strzyżone?
Kolorowe żurawki i hosty, ale po jednej odmianie ale po kilka sztuk żeby plamy stworzyć.
Jodła jest na mojej liście niepolecanych bo właśnie tak nierówno rośnie i zamiera jej to i owo. zabudować już się nie da. Możesz ją ciąć, np w stożek.
Oto jedna z aranżacji w donicy
![]()
....niesamowite są zwierzątka....
Niesamowite zestawienia roślin w donicach, jakiej lekkości dodają te trawy
![]()
![]()
Wiszące bukszpany
![]()
Ten żywopłot to cudowny pomysł. Kolega męża posadził malutkie i wcale tak długo nie czekał, a ma gęsty i śliczny od samego dołu, bo był super cięty co roku. No i podlewany.
Nawet nie posadził tak gęsto.
Uwielbiam jeśli żywopłot z cisa wygląda właśnie tak
![]()
![]()
Oto jedna z aranżacji w donicy
![]()
Miseczniki już jakiś czas do pryskania są.
Piękna relacja,ale tak naprawdę bycie tam na miejscu jest fascynujące.Ciekawa jestem czy jest czas tak sobie po prostu usiąść w takim ogrodzie i podziwiać ?
Pozdrawiam turystów
Ok, dzięki i pytanie
1. czy jak zrobię prostokąt ze zwirku to jak dojdę do tej laweczki?
2. Czy róże Scneewitchen sa odpowiednie tutaj i ile ich posadzic aby było gęsto, mam3 szt.
3. Jakiej wysokości najlepiej mają być te stozki?
Postanowiłam wkleić plan naszadzen, bedzie łatwiej.![]()