Bardzo Wam dziękuję za wpisy i pozdrowienia, wnusio wycałowany od wszystkich "ogrodowiskowych cioć" W ogrodzie nic nadzwyczajnego się nie dzieje, dosadziłam 6 nowych host i 4 liliowce. Jeszcze maleństwa, nie ma co pokazywać. Czeka mnie jeszcze przesadzanie niektórych roślin, ale na razie czasu brakChętnie poodwiedzałabym Wasze ogrody ale to pewnie jesienią i zimą będę nadrabiać zaległości. Pokażę tylko parę fotek.
Miło, że zajrzałyście do mnie. Witam Was serdecznie i wracam do dalszej fotorelacji.
--------
2013
Utworzyłam taka rabatę ze śliwką i wiązem Wredai, wypatrzyłam podobną u ogrodnika wioskę obok. Z tyłu jest parking, teraz juz odgrodzony płotem
Róże pod tarasem
I taki widok ogólny
I tak jest teraz -2014r.
rabata kuchenna, chyba do przeróbki
Narożna z wiązem Wredei-tez chyba za dużo napstrzone
Hortensje, zakwitły w tym roku, bo zima była łagodna. Lekko przywiędły.
Patrzę na te zdjęcia i myślę sobie, że mój ogród to jest mega-naturalistyczny. Jest tu wszysko co natura chciała.
Takie ostrózki mi wtym roku wyrosły.Florowit czyni cuda.
Najukochańszy kot na świecie-Kaśka lat 12, bez zębów za to z astmą i alergią.
Jak chcesz mogę ci go oddać.....wiesz eM mi wygrażał, że go zawiezie do Mietniowa 3 km od naszego domu..............a on co na to..wskoczył mu na kolana
serce się rozkłada na łopatki...ja we łzach, eM też
Obwódka z buksów pierwsza klasa Gęste nasadzenie i efekt jest natychmiast Ja swoje Fairy sadziłem co 50cm i są duze przerwy miedzy nimi ale mam je pierwszy rok Z tymi odstepami co masz na zdjęciu to trzeba by pomiędzy nimi psadzić trawy Stipę odradzam bo jest wysoka i zepsuje różankę Ja bym tam coś widział z carexów
Perovska + krwawniki + stipki(są malutkie i mało widoczne, ale są) = kolejna zmiana rabaty
z góry przepraszam za brak kantów i wielką trawę, ale kosiarka padła a kosa już tak dobrze nie idzie kosić, i na kanty nie ma czasu. Więc Przemek nie marudź,pliss!!
Witam,
Szukam natchnienia co mogłabym posadzić w miejsce 2 cyprysików Ivonne, z których jeden już usechł. Na lewo od tych cyprysików są posadzone 4 krzaki borówek, a na prawo rząd 27 smaragdów. Myślałam o jakiejś "choince" (w formie nana), która zasłoniłaby mur i płot, ale może to być roślina osiągająca maksymalnie 3 metry wysokości. Inną opcją jest tuja yellow w 2 egzemplarzach. A może ktoś ma jakiś inny pomysł?
O właśnie takie coś w kamieniach mi chodzi...dzięki Elu, jutro po południu przemeblowanie na mikro rabacie....tylko gdzie wyeksmitować rozwar?...hmmm...