Basiu to super że grzeczny Pewno po rodzicach
Basiu to zwykłe trzmieliny Emerald'n Gaiety, Fortune'a 'Emerald'n Gold', Fortunea 'Sunspot'.
Wybierz która ci się podoba i posada pod samym pniem. Sama zacznie się wspinać
Kasiu jakoś ostatnio mniej czasu spędzam na Ogrodowisku, czas mi się skurczył, pozdrawiam
Witam zatem nową sąsiadkę
Mój przedogródek ma jakieś 12 metrów długości na 8 metrów (do chodnika). Na zdjęciu całości nie widać. Ja zrezygnowałam tam z trawnika ze względu na to że ciężko tam kosiarką byłoby dojechać, dlatego na całości jest kora. Rh i azalie uwielbiam i chociaż jest tam dużo słońca to radzą sobie rh. Planuje tam zmiany, bo kosodrzewiny za mocno się rozrosły. Jedna została na próbę przycięta.
Kondziu spóźnione ale szczere życzenia z okazji 15 Rocznicy Ślubu ,wszystkiego co sie Szczęściem zwie a Tobie w szczególności inspiracji ogrodowych ,przepraszam ,że tak późno ale i tak ciągle nadganiam wszystkie wątki , teraz postaram sie być na bieżąco ogród masz piękny a bukiet ,który sam zrobiłeś to podziwiał nawet mój małżonek ,przepiekny !!!!!!buziaki zostawiam i znowu do kuchni dzisiaj na tapecie gruszki
Boże o kwiatkach zapomniałam ,ale juz są
Olu,u Ani jest pięknie,wszystko tak bujnie rośnie i nasadzenia przemyślane.
Irenko,kalle moje zakwitły tylko kupowane w biedronce w tym roku.Z ubiegłego roku mimo,ze są w doniczce mają tylko liście.
Aniu,tak jak pisałam, dwie w donicach u mnie nie zakwitły,kwiaty maja tylko nowe.
Karola,zagoniony człowieku,witam cię serdecznie.
Jeśli masz czas i wene to już je wyginaj, bo fastigaty mają dosyć sztywny przewodnik, najpozniej radzę wiosna. Popsolity jest dłużej gibki, na zdjęciu nie widzę jak gruby jest przewodnik.
Ps o cygańskich chłopakach marzę, szkoda że kwitnie tylko raz, ale za to jaki efekt.
Czekam na fotki Twoich róż!
Wczoraj 1108 14 wzięłam się po dużym deszczu za usuwanie wroga Zebrałam tego draństwa cały worek brązowy Spadały chyba kwaśne deszcze bo to się rozwinęło nieżle aż się przeraziłam Wyczyszczę nasypię wapna i będę obserwować
Bogdziu, tu nie dość że klimat wspaniały, to ziemia też b. dużo daje a jest tłusta nie taki piach jak np. u mnie. Jakoś sobie na razie daję radę, wiem że możecie poczekać ale kiedy ja bym to później pokazał, 18 tyś fot. nie ma nawet szansy, jak na żywca nie pokaże, to im później tym gorzej będzie.
Jutro idę na koncert Zespołu Kiss i Def Leppard, do amfiteatru Molson. Świetnie położony w samym dawntown. Syn miał iść na imprezkę a teraz ja muszę Do następnego i pozdrawiam.
Witajcie, dziś znów upał ale od jutra burze zapowiadają, morze odpadnie mi polewanie.
Janinko, będą rosły, tylko ze dwie zimy trza by je ogacić, oraz poszukaj ciepłego miejsca. Ja zawszę funkie przesadzam na wiosnę, pewniej. Parki są tu, naprawdę piękne, jak widać nie oszukuję zdjęcia robiłem telefonem bez większych kombinacji , chciałem pokazać tylko, na szybko. Ja tylko lukam z zazdrością na trawy i hosty aż mi cieknie ślina. Na końcu dwie fotki z zagonem m. cukrowego. A na pierwszym jest stado z 50 szt bernikli które lądowały z wielkim krzykiem obok mnie w tym samym parku.