Cukinie, ogórki, pomidory, śliwki, jabłka, marchewki, cebula, czosnek (o wiele za dużo), kurki i buraczki. Owocowo-ziołowo-warzywny raj:
A Mała Mi mówiła, że mamy ogrodowy sezon ogórkowy. To stwierdzenie nie oddaje złożoności rzeczywistości ogródkowej.
U mnie kołowrotek troszczeczkę zwolnił....ale nadal nie mam czasu na ogród....niestety chwasty mnie wyprzedziły....mam nadzieję, że w tym tygodniu się z nimi rozprawię i wstawię jakieś ładniejsze fotki....dzisiaj coś tam próbowałam ująć ale chwasty i tak wychodziły zza każdego zakrętu
Ale na Twój bym się zamieniła. Pozdrawiam.
Mój milin wciąż strajkuje, ale ucieszył mnie milin u sąsiadów, który dawno temu posadziliśmy i po latach pokazał pierwsze kwiaty.
Kwitnie weigela, która normalnie zakwita najwcześniej ale wiosną
Szybko tracą kwiaty róże, ale upał ponad 30 st. im to ułatwia.
Rozchodniki dobre na każdą pogodę.
Ufff!!!!!!....znalazłam wreszcie chwilę, by spokojnie się zalogować i próbować ogarnąć wszystkie posty....myślę, że najrozsądniej będzie jak po prostu Wszystkim Wam podziękuję, że nie zapomnieliście o kamiennym....dziękuję za imieninowe życzenia....odwzajemniam się kwiatami z tamtego dnia
Z wiosennego wysiewu wyszły dwie szt. długo nie kiełkowały, potem zobaczyłam dwie trawki, pomyślałam że jakieś trawki nawiało, wyrzuciłam pojemniczek jako na zmarnowanie.
Dziś ujrzałam dorodne trawki. Pisało na torebce tylko rozplenica.