Aniu, bardzo dziękujębaardzo
Mój ogród jeszcze bardzo niedojrzały, zupełnie inaczej niż właścicielka ale zapraszam serdecznie
Wielosiły mam trzy, w tym roku dokupiłam jeden, bo chciałam je mieć na planie trójkąta, i ten młody taki jeszcze skromny, mam nadzieję, że w przyszłym roku nabierze sił i dogoni dwa pozostałe
No proszę, taka ładna nazwa wilgoci jej raczej nie zabraknie, bo posadzona jest obok rh i tawułek, ale widzę, że na weekend szykuje się dużo czytania o pięknych roślinach Cudownie
U mnie dwa starsze mają ok. 50 cm , ale rozrosły się w ładne kępy tegoroczny kwitł ładnie, ale jest niższy i drobniejszy niż pozostałe, ale to chyba normalne
Miłego dnia
Witaj
Krwawnica zawsze mnie kusiła, tylko obawiałam się, że może sobie nie poradzić na moim wzbogaconym piachu
Jak u Ciebie sobie radzi, ma rzeczywiście mokre podłoże, czy daje radę na przeciętnej rabacie...?
Wielosił też interesujący, hmmm...
Aniu, krwawnicę mam pierwszy rok, więc obserwuję ją króko. Rośnie obok tawułek i rh w kwaśnej glebie. Na rabacie rozłożona jest linia kroplująca, więc gdy jest sucho i tak dostaje odpowiednią ilość wody, bo włączam podlewanie. Ale na pewno nie można powiedzieć, że rośnie na mokrym terenie. Raczej mam wrażenie, że latem ją kilka razy przesuszyłam Przez całe lato pięknie wygląda,a w tej chwili, gdy przekwitły floksy jest głównym akcentem na rabacie
Pozdrawiam