Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na glinie 09:21, 11 sie 2014

Do góry
żurawka Amber Waves przeniesiona do większego cienia już się nie przypala, ale i więcej zielonego koloru się pojawiło na niej
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:20, 11 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Mam problem z pewną malutką a strasznie uciążliwą roślinką .Gadzina malutka rośnie przy ziemi samej zielona listki okrągłe i jeszcze trochę zajmie mi cały trawnik Nie jest to ta uciążliwa koniczynka To diabelstwo było też na doniczce z trawą jaką kupiłam Dziś idę kupić wapno może to spałi.Rośnie to w miejscach wilgotnych i cienistych nawet po randapie to wychodzi Może ktoś wie jak to usunąć

Halinko, najpierw trzeba by zidentyfikować, co to jest, aby móc zwalczać. Może to jest:

lucerna nerkowata:

szczawik zajęczy (pospolitszy braciszek Twojego bordowego doniczkowego o wielkich liściach ):

bluszczyk kurdybanek:

albo może jednak fiołki masz wysiane, Kochana:

A najlepiej zrób zdjęcie i wklej tutaj. (Prawie głowę daję, ze to bluszczyk)

edit: obejrzałam Skłodowską - za nas dwie się cieszę, ze Ci kwitnie i ma się dobrze!
(Halinko, trochę znów ostrość uciekła przy robieniu zdjęć jej kwiata, myślę, że za blisko zbliżasz aparat do obiektu, musisz troszkę się odsunąć od tego, co chcesz focić, inaczej aparat ustawia ostrość na dalsze przedmioty. Wiem, ze wtedy kwiata nie widać aż tak wyraźnie, jakbyś chciała pokazać, ale za to jest ostry, spróbuj)

zostawiam pozdrowienia gorące

Aaaa i jeszcze zapytam, wapno sypiesz równo w trawnik, czy tylko na "wroga"?
Ogród na glinie 09:19, 11 sie 2014

Do góry
U róży coraz więcej zdrowych pąków, czyżby miała wyzdrowieć?

Ogród na glinie 09:17, 11 sie 2014

Do góry
miskant nareszcie rozwinął kłosy

Ogród cichy i przytulny 09:10, 11 sie 2014
Do góry
Dzień dobry Asiu
Tutaj skończyło się tylko na dość dużym wietrze a okolica górzysta,drzew sporo ale na szczęście nie było strasznie bo boję się burz przeokropnie

Miłego dnia i takie słoneczne żabki zostawiam by i dzień był fajny

Rozpoznawanie traw 09:06, 11 sie 2014

Do góry
Bardzo proszę o pomoc w nazwaniu mojej trawki

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:41, 11 sie 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogródek Anity 08:28, 11 sie 2014

Do góry
Hortensjowo
Limki

Vanilka
Ogródek Anity 08:23, 11 sie 2014

Do góry
Louise M

Goeff Hamilton

Louis Odier

I taka jeszcze (?)

Novalis
Ogródek Anity 08:19, 11 sie 2014

Do góry
Poranne zdjęcia
Natasha R

Charlotte
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 08:16, 11 sie 2014

Do góry
Nad oczkiem...

Ogródek Anity 08:13, 11 sie 2014

Do góry
To mój własnoręcznie wypieczony w Toruniu piernik

Polecam każdemu, takie jednodniowe wycieczki są bardzo fajne, szczególnie dla dzieciakowk, które nie znają naszej pięknej Polski
Postawić trawkę nad i... 08:13, 11 sie 2014

Do góry
...lubię ten swój lustrzany kącik, rośliny ładnie się rozrosły przez rok...

Co się stało kwiatom ... 08:06, 11 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Mirello, bardzo pięknie i miło powitałaś lubiących takie klimaty

Agnieszko, tęskniłam za dolinkami do tego stopnia że wczoraj o 6 rano już byłam w moim ukochanym miejscu na ziemi, oto dowód.
Pozdrawiam Cię cieplutko.
Za Twoim klimatem też tęskniłam
Postawić trawkę nad i... 08:00, 11 sie 2014

Do góry
...porządkuję zdjęcia w komputerze...oj...żmudna praca...
...znalazłam tez takie porównanie - miejsce z lustrami pod murem zaraz przy wejściu...

...rok 2011...

...rok 2013 jesień...

...lato 2014...

Starorzecze na górce 07:56, 11 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Takie zwykłe rudbekie i ich siewki mam też w ilościach zbyt dużych Już ich nie wysiewam, same się sieją, a ja patrzę, co zostawić. Tak zapełniła się połowa moich rabatek, w przeciwnym razie miałabym puchy. I tak też do mnie zawitało moje ulubione połączenie bystrej zółci z bystrym różem prawdziwy wiejski styl

Moje "zwykłe" rudbekie te pierwsze, ukopane gdzieś z pola, rozsiewają się jak szalone. Ale osobiście bardziej sobie cenię właśnie rudbekię błyskotliwą goldstrum - jest piękna i tworzy fajne parasolowate kępy. Też się wysiewa jednak już nie w tak niekontrolowany sposób . Mam jej coraz więcej i zawsze jeszcze mam chęć na jeszcze. Ona aż świeci!
Na 100 - tkę... Też żółta, ale jeżówka Lejlani - bardzo mi się podoba

Co się stało kwiatom ... 07:19, 11 sie 2014

Do góry
Na powitanie pięknego dnia, dla tych co lubią takie klimaty.

Mój jesienny ogród 03:23, 11 sie 2014

Do góry
Witajcie znów.

Po zjedzeniu pysznego omlecika, nastawiłem pranie i poleciałem na zakupy. Wróciłem, pranie do suszarki zapakowałem i pojechałem do ogrodnika. Sklep nazywa się, Plant World, jest ogromny, zresztą będzie to widać, pracownicy noszą krótkofalówki, inaczej chyba by się nie znaleźli. Dziś krótko, bo muszę jeszcze posprzątać i coś ugotować. Żeby zwiedzic ten sklep, trza by przyjechać na cały dzień, Ja byłem tam dwie godziny, bo już zamykali, ale muszę zajeżdżać po pracy, w tygodniu otwarte do 20. Traw było bardzo dużo, średnio 13$ ale ładne, pełna doniczka nie tak jak u nas trzy trawki, piękne zdrowe, większe doniczki po 24, potem 34$ to już takie wielkie donice. Miscantów było, wszystko to czego szukałem ale nie widziałem Africa i JP2. Może nie przyglądałem się zbyt uważnie, ale sklep robi wrażenie, jeszcze w takim nie byłem. Na dziś tyle, teraz fotki, a jeszcze gdy wracałem zajechałem na cmentarz żydowski, zrobiłem tam kilka fot i widziałem pięknego malusieńkiego ptaszka, może trochę większy od koliberka, miał zielony tułów i popielate skrzydełka. Do jutra

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:02, 11 sie 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
na tyłach zaszła pewna zmiana

te tyły to obecnie głównie przechowalnia cisów i kompostownik proszę się na nich nie skupiać tzn. omijać wzrokiem )

teraz bardzo widzi mi się w narożniku po prawej jakieś drzewo - może buczek Riversii? hmm....
A Wam co się tam widzi? )

Kasiu a może Fagus sylvatica'Purpurea Tricolor'? a jesteś zadowolona z Gartenträume ? pozdrówka
Dwa ogrody 23:53, 10 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, nie liczyłam...

Mariolu policz cosik ta Twoja Pomponelka bladzieńka, moja bardziej różowa można powiedzieć, że ciemna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies