Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:02, 30 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Szalejąca trawy

Jak z obrazów Moneta albo innego impresjonisty - śliczne kompozycje
Ps
Marzenko, kupilam sobie różyczki, ale nie wiem, jak się będą sprawowały.
Dwa ogrody 14:51, 30 lip 2014

Do góry
cieniste zakątki

i cukiereczek, też sztuk trzy nn
Ogródek Ewy 14:33, 30 lip 2014

Do góry
No tak, domagacie się zagadek a, jak zadałam na 77 stronie, to tylko dwie osoby spróbowały.
Więcej zagadek nie będzie, nawet tych łatwych.
Dwa ogrody 14:32, 30 lip 2014

Do góry
Marzenko, Tobie komponowanie rabat z trawami udaje sie znakomicie, jest gdzie szukać inspiracji Dla Ciebie

Karola, tych różyczek mam 4 sztuki, to młodziaki w lipcu sadzone. Ale widzę, że już dają młode przyrosty, warunkiem jest dobre przygotowanie podłoża, ale o tym pewnie wiesz. Dla Ciebie moja ukorzeniająca się pierwsza gałązka różyczki, zdobyta hm... podobał mi się jej kolor - burgundu, cienizna taka... a listek cieszy

Agnieszko trawek jeszcze troszkę mam, najlepiej rosną ML, rozplenice też nieźle sobie radzą, bergenia u mnie też rośnie bez problemu. Rozchodnik może i Matrona, ale pan miał dwie odmiany, jedna się pokładała, ta moja nie i chyba tak jest.
Dla Ciebie jednoroczne

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:32, 30 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pokazywałam kwiatki Great Star???? Kolosy

wiesz, że nie poamiętając, w nią mnie wkręciłaś, ale warto było u mnie też boska, 1,5 m
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:29, 30 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Gosia oprowadza Marka po ogrodzie ...
Upał był niesamowity, więc poczęstunek na tarasie był kojący dla spragnionych smaczne ciasta, lemoniada cytrusowo miętowa dla kierowcy,a dla trunkowych schłodzone piwko
...

i papierosek
czyli wciąż tkwisz w okowach nałogu?
.Witam wszystkich 14:27, 30 lip 2014

Do góry
zależy który ? bo u mnie pobojowisko :/ Więc nie ma chyba co pokazywać, chyba że celem poprawy. Zdjęcie mam tylko takie.

Metamorfozy ogrodowe 14:13, 30 lip 2014
Do góry
No to jeszcze widok na zagajnik z przodu rok 2008 i teraz...
W zagajniku jest wbudowane szambo.Część roślin,które nie mają rozbudowanych systemów korzeniowych rośnie właśnie na nim jak tawuły,trzmieliny,hosty,byliny,hosty.Jest poprowadzona ścieżka...

Zagajnik wiosną tego roku

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:12, 30 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To orszelina???? Nie mam siły już szuzkać poprawnej nazwy

Wygląda mi na orszelinę olcholistną. Poluję na jej białą odmianę od roku i nigdzie nie mogę znaleźć, wszędzie te różowe tylko, a po białej ani śladu... Krzaczek może nieco niepozorny, ale jak pachnie! Dobrze ci Aniu rośnie..? Słyszałam, że nieokrywana może przemarzać..
Ogród i nie tylko... 14:04, 30 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)

Bardzo ładnie zagęszczone drzewko Ja mam u siebie dwie duże i w tą zimę ukorzeniłem sobie z nich poprzez wsadzenie do wody patyczków jeszcze 10 z czego pół rozdałem znajomym Moja datura ma białe oblamówki wokół liści Wszystko fajnie ładnie ale to zimowanie w piwnicy to katastrofa Wciągam ją jesienią na palecie z kółkami i to nie takie hop siup bo później trzeba ją znosić jeszcze po schodach W tym roku posadziłem wszystkie z donic do gruntu i nie wiem czy wszystkie będę wykopywał Może tylko te małe

Pozdrawiam
Metamorfozy ogrodowe 14:00, 30 lip 2014
Do góry
Pokazałam już metamorfozę jednej rabaty,czas na następną
Jak ogród się zmieniał przez kolejne lata widać na zdjęciach.Porównanie 6 ostatnich lat ( 2008-2014 )
Zagajnik w tylnej części ogrodu..

I następne porównanie..

Ogród niby nowoczesny ale... 14:00, 30 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Buźka Madziu

Buźka...
Listonosz był?! Pewnie nie....bo byś dała znać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:59, 30 lip 2014

Do góry
Dzisiaj dostałam od Kasi cudny prezencik Oczywiście była afera która z łobuzic ma nieść i gdzie powiesić Ale już wisi Kasieńko śliczny Dzięki

Ogród Eli 13:55, 30 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
[b]
a teraz w temacie już ogrodowym deptam cały czas ...jak nie pada i wejść się da...w tym moim trójkącie nieszczęsnym, część kupiłam nowych roślinek a część przesadziłam z innej części ogrodu i ...stanęłam bo nie wiem co dalej dziś babram się w błocie i zakładam pseudo-ekobordy
3 szt ice dance jeszcze w doniczkach bo nie wiem gdzie i z czym je posadzić

Zrób kilka ujęć tego trójkąta, bo nie mogę załapać jak on do końca wygląda.
Jakiś teraz większy się zrobił, czy mi się wydaje?
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:52, 30 lip 2014

Do góry
Taka mała metamorfoza ścieżki leśnej

MAJ

LIPIEC
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:52, 30 lip 2014

Do góry
Nie ma tragedii.
Napisałaś, że są 3x róża Ascot, a ja tam widzę posadzoną jakąś jeszcze czwartą, jaka to odmiana? Chyba, że to tylko wrażenie ze zdjęcia.

Dla mnie sprawa jest prosta:
Wywal z tej rabaty cyprysiki (przesadź gdzie indziej, albo komuś podaruj), możesz odrobinę wydłużyć rabatę w prawą stronę i gdzieś w miejscu gdzie rósł ten większy cyprysik posadzić trzeciego Ascota.
Pomiędzy daj sobie po krzaczku lawendy'Hidcote'lub kocimiętkę 'Walkers Low', ewentualnie stipa, ale nie wiadomo co z nią się stanie po zimie.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:42, 30 lip 2014

Do góry
Dzięki Aga, również pozdrowienia przesyłam
W miejscu, gdzie chcę dać trawki liliowcopodobne rosną hortensje, więc więcej kwiatów tam nie potrzeba

A to to problematyczne miejsce z żurawkami: sosny, pomiędzy którymi hamak będzie, a za hamakiem hortensje rosną w półkolu:

Coś mi się wysiało w dąbrówkach od Ani Małej Mi - myślałam, że to może szałwia, ale chyba jednak naparstnica - zgadza się..?

Mały ogród i rozterki projektowe 13:33, 30 lip 2014

Do góry
Z lekkim opóźnieniem wrzucam rzut i proszę o pomoc:
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:23, 30 lip 2014

Do góry
Zdjęcie z listkami

Ogród na glinie 13:23, 30 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
No i niespodzianka, miskanty puszczają kłosy:

znowu kiepskie zdjęcie, coś nie mam dziś weny do zdjęć

Małgosik na szybko przeleciałam Twój wątek. Widzę, że Ty zdolniacha jesteś, ładnie soie sama projektujesz ogród.

Mój miskant tez puszcza kłosy. Wiesz może co to za odmiana, bo swój kupowałm bez opisu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies