Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 17:40, 02 lip 2014

Do góry
Ewelinka, owy woreczek na lawendę

Ogród prawie romantyczny 17:37, 02 lip 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Limki się stroją W szpalerze rośnie ich siedem, będzie pięknie, gdy wszystkie naraz zakwitną, a na to się wyraźnie zanosi

link text

Agnieszko,
a co rośnie przed limkami? to jakies bodziszki?
Piaskownia na zakręcie 17:32, 02 lip 2014

Do góry

Leśne Wzgórze 17:30, 02 lip 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

U mnie zawitała sowa uszata Młode uczyło się latać lub polować i przydzwoniło w moją bramę garażową, oszołomiona pozwoliła do siebie dość blisko podejść i obfocić. Mama (chyba) czekała na pobliskim drzewie i nawoływała.
kilka zdjęć teraz reszta wieczorem

cdn.

Ale puchate cudo.
Piaskownia na zakręcie 17:29, 02 lip 2014

Do góry

Ogród to życie 17:28, 02 lip 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Dziadek Karol i Babcia Ania poznali się w obozie w Niemczech, tam też wzięli ślub. Babcia pochodziła ze Śląska, Dziadek z Warszawy.
Dziadek, inżynier kolejnictwa, po wojnie nadzorował odbudowę kilku mostów kolejowych, w tym tego na Bugu.
Mieszkał wtedy u pewnego gospodarza w stodole. Babcia, z sześciorgiem dzieci, mieszkała w Warszawie. Nie widywali się często a odbudowa ciagnęła się długo, więc Babcia, jako kobieta pracowita i zaradna wzięła sprawy w swoje ręce.
Dziergała skarpety i inne niezbędne części garderoby i sprzedawała je. W niespodziance dla Męża za uzbierane pieniądze odkupiła od tego gospodarza kawałek ziemi. Przez kilka la, nim powstał dom, jeździli tam całą rodziną kiedy tylko zrobiło się ciepło. Ich królestwo to była kuchnia polowa i namioty.
Dzieci rosły. Przybywały wnuki.W okresie wakacyjnym bywało tam 30 osób.
Wspólnymi siłami wybudowali domek.Wtedy można było już tam przebywać nawet zimą.
Wszyscy kochali to miejsce.
Po ciężkiej chorobie Babcia zmarła a Dziadek coraz więcej czasu spędzał w chatce w lesie. Malował,rzeźbił,pisał pamiętniki...
Dzisiaj Dziadek Karol ma 96 lat a Fronołów odwiedza już czwarte pokolenie.
Wciąż dla wszystkich jest to miejsce wyjątkowe, pamiętające co to jest Rodzina i miłość.

Ale romantyczna historia...
Kiedyś ludzie mieli o wiele mniej a bardziej sie kochali i szanowali. Teraz rządzi kasa i niestety, ale ludzie zapominają o tym co najważniejsze w zyciu- o rodzinie.

pozdrawiam,

ps. w ogródzeczku kwitnąco
Moja bajka 17:26, 02 lip 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Kasia to On

kurcze, ale kolor!

Kasiu, coraz więcej śliczności masz i pokazujesz
Piaskownia na zakręcie 17:24, 02 lip 2014

Do góry
Odrobina piaskowni

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:19, 02 lip 2014

Do góry
Mam ogromną prośbę. Mam taką dużą rabatę przed wykuszem połączoną z jedną z rabat frontowych. Tak wygląda

A takie ma wymiary

Rośliny, jakie mam do dyspozycji:
3 berberysy Admiration, 2 sosny szczepione na pniu (na zdjęciu), 8 lawend, 4 róże pienne, 3 rabatowe, 5 świerczków karlowych (na zdjęciu), 12 trzmielin żółtych, 12 zielonych, 9 berberysów bordowych (nie znam nazwy), 3 żurawki black beauty, 3 zurawki Marmalade, 2 świerki (te ciemnozielone na zdjęciu, też nie znam nazwy, ale karłowe), 1 jałowiec pstry dwukolorowy, 3 azalie japońkie Marushka, 3 tawuły, jedną dużą kosodrzewinę (na zdjęciu), 3 sosny Pumilo, 3 niewielkie kulki bukszpanowe, jedną wyprowadzoną tak, że ma dwie kulki , jedna nad drugą, jeden świerk conika, jeden cyprysik groszkowy żółty , 1 danicę i 4 hosty.
Oto kilka z nich:

Chciałabym choć część z tych roślin wykorzystać i dokupić ewentualnie jakieś. Tak jak widać, rabata jest długa i bardzo trudno mi ją zaprojektować. Na środku myślałam o różach piennych w lawendzie? Czy to dobry pomysł? Jest tam jedyne u mnie bezwietrzne miejsce, w innych róże szarpie wiatr. Aha, jest to strona południowo-wschodnia.
Bardzo proszę Was o pomoc
Leśne Wzgórze 17:19, 02 lip 2014

Do góry
No i już wiem, że znów dziś w ogrodzie nie podziałam pracę przed chwilą skończyłam a jeszcze czaka mnie wizyta na poczcie i serwisowanie pieca centralnego ...

Wiewiórkowi goście jeszcze nie zaglądają i zaczynam się martwić bo Matyldy nie było już 3 dni... mam nadzieję, że wkrótce się pokaże ...

U mnie zawitała sowa uszata Młode uczyło się latać lub polować i przydzwoniło w moją bramę garażową, oszołomiona pozwoliła do siebie dość blisko podejść i obfocić. Mama (chyba) czekała na pobliskim drzewie i nawoływała.
kilka zdjęć teraz reszta wieczorem

Miała przepiękne pomarańczowe oczy.

cdn.
Kolorowy Ogród Geni 17:05, 02 lip 2014

Do góry

Kolorowy Ogród Geni 16:58, 02 lip 2014

Do góry
oprócz kwitnących liliowców sporo innych roślin kwitnie u mnie

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 16:56, 02 lip 2014

Do góry
Witam,

Na początku czerwca zasadziłam swój pierwszy różanecznik i muszę podpytać co dalej z nim robić bo roślina sie przyjęła jednak nie bardzo wiem czy coś teraz trzeba poobrywać ( jeżeli tak to w którym miejscu bo jest dużo pączków i nowych listków) aby zaoowocowało to na wiosnę pięknymi kwiatkami czy zostawić tak jak jest.

W załączeniu zdjęcia roślinki z dzisiaj

Z góry dziękuję
Kolorowy Ogród Geni 16:53, 02 lip 2014

Do góry
Dzięki Magdo

Dnuto lilie Lankon mam od zeszłego roku dobrze przezimowała no i z jednej cebulki mam teraz pięć lilii

Ogród i nie tylko... 16:50, 02 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
To jeszcze pokażę kawałek ogrodzenia robionego przez M,

i skrzynkę na listy którą kupiłam w mojej ulubionej galerii . Postawiłam ją na razie na kawałku krawężnika

Madziu Twój M to artysta Nie dość że potrafi mur wybudować to jeszcze do tego w taki orginalny sposób Ciekaw jestem efektu końcowego

Warzywniczek na bogato Jakie ty masz olbrzymie cukinie Moje dopiero zaczynają kwitnąć

I te bajeczne róże Pięknie !

Pozdrawiam
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 16:47, 02 lip 2014

Do góry
Witam,

Na początku czerwca zasadziłam swój pierwszy różanecznik i muszę podpytać co dalej z nim robić bo roślina sie przyjęła jednak nie bardzo wiem czy coś teraz trzeba poobrywać ( jeżeli tak to w którym miejscu bo jest dużo pączków i nowych listków) aby zaoowocowało to na wiosnę pięknymi kwiatkami czy zostawić tak jak jest.

W załączeniu zdjęcia roślinki z dzisiaj

Z góry dziękuję
Ogródek Ewy 16:39, 02 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Na moje oko to chyba samiec ! I w tym przypadku sformułowanie Pan ziemniak jest widoczne gołym okiem He He He

A tak bardziej poważniej to Hania ma racje Czasem się tak zdarza że ziemniaki zawiązują nasiona w formie kulek U mnie też parę razy się trafiło

Pozdrawiam
Choroby i szkodniki piwonii, piwonia - Paeonia 16:34, 02 lip 2014

Do góry
Witam,

Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Co do konkretów to

Pod korą nie ma agrowłókniny tylko ziemia. Warstwa kory też jest bardziej ozdobna więc nie jest jej zbyt dużo. Żadnych zmian pod korą nie zauważyłam. Jedyne co mi przychodzi do głowy to być może faktycznie została zbyt głęboko zasadzona.. Podczas oglądania jej części przyziemnej tuż pod ziemią wyczuwa się mocno zdrewniałą część korzenia.

W załączeniu więcej zdjęć
Szmaragdowy Zakątek 16:33, 02 lip 2014

Do góry
Nikito, z pozdrowieniami
Ogród wiecznie nieskończony 16:22, 02 lip 2014

Do góry
I takie cacko z dziurką też znalazłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies