Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

jazzy 22:00, 28 sie 2014

katiaxx napisał(a)
sie namachałam z tym klejem i siatką, ledwo żyję, chciałam wziąc prysznic i się relaksować pod deszczownicą którą posiadamy (mąz pytał przy zakupie po co nam to , rzadko z niej korzystam bo mi kłak wyłazi bardzo i się zatyka odpływ i mam lęki że się gdzieś zapcha gdzie ja nie sięgnę i będzie wszystko zepsute.
Zawsze zapominam sobie kupić taki czepek z folii, kiedyś miałam ukradziony z hotelu ale się zużył
no i bardzo się ucieszyłam bo co znalazłam ? - buta ze szpitala wiecie takiego co to trzeba kupić w automacie(niebieski) bo salowa wywali i z odwiedzin nici - i wziełam sobie przysza z tym butem na głowie.
Nawet ciekawie, tak się przyglądałm w lustrze, normalnie wyglądałam jak aktorka z "chirurgów" jeszcze tylko brakowało żebym myła ręce do łokci przez pół godziny filtrując przy tym z jakimś przystojnym młodym lekarzem
i tak że zrelaksowana jestem mocno
nie ma to jak przysz z butem na łbie

Nadal sikam ze śmiechu
jazzy 22:06, 28 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Jazzy - ogrodzenie jest z bloczka, miało być otynkowane jak dom ale wszyscy ( w necie) marudzą że to słaby pomysł i że tylko na kilka lat (ja nie musze mieć rozwiązań na pół wieku ) i że wogóle będzie ten tynk płatami odłaził, wszystko będzie pękać, mróz rosadzać, będa na ten mój biedny nieszczesny bloczek działać wszystkie możliwe siły natury oraz kosmosu i się rozpęknie, obróci w perzynę (czyli w pyt - wczoraj mi powiedzino co to jest perzyna bo się zaciekawiłam
i tyle bedzie z mojego ogrodzenia ale chciałam takie więc mam i teraz sąsiad radzie że marmolitem -
to może białym ?
ja wiem że niepraktycznie ale se myjką umyję raz w roku i może jakoś będzie ?

No dobra, ale z jakiego bloczka?
Czyli nie tynkujecie, tak?
Czy Wy sami go murowaliscie? Ja nie moge murarza znaleźć do takiej robotki, bo taki jak już ma przyjść, to od razu dom murowac, a nie jakiś murek na ogrodzenie :-$
Ja ogrodzenie będę robić lada chwila. Dlatego muszę szybko wiedzieć co i jak z tym murowaniem.
Eh...
Iwk4 23:15, 28 sie 2014

Kasiu, fajny prysznic
Ja mam tynkowane słupki ogrodzenia. Wytrzymują tyle, co tynk na domu
Tak to wyglądało w 2004 roku. Nawet się zdziwiłam, że to już tyle lat. Tynk się trzyma dobrze, tylko się trochę zabrudził. Muszę się popytać, czym odmalować, bo zachciało nam się "baranka" ")

Teraz z przodu mamy metalowy płot. Do tego drewnianego mam sentyment. Fajny był, tylko za modą pobiegliśmy (niepotrzebnie)

Jak dasz znać, usunę zdjęcie
Toszka 07:49, 29 sie 2014

Kasiu, gdzieś w wątku "Zimozielony ogród przy białym domu" Danusia odpowiadała na pytanie odnosnie budowy donic/murków... albo tam szukaj, albo na pw zapytaj Dany
Magda70 08:48, 29 sie 2014

katiaxx napisał(a)
owoc dzisiejszej mej pracy - ledwom zywa

czekamy na przesla

Fajne! Ja chyba do swojego ogrodzenia "dospawam" szczebelki
Magda70 08:52, 29 sie 2014

kosolka napisał(a)

Katarzyno, jesteś niemożliwa

Delikatnie to ujęłaś...ja chciałam bardziej dobitnie ale Coś mnie powstrzymało...
ewakatowice 10:36, 29 sie 2014

Oczami wyobraźni widziałam jak wyglądasz w tym czepku i powiem Ci, że ja to idę na żywioł i bez czepka
To mega seksi wyglądasz jak na flirt z przystojnym lekarzem masz ochotę w tym czepku hhahahaha…
Zboki ogrodowe jesteście i to w czepku koleżanko!!!
katiaxx 11:37, 29 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, fajny prysznic
Ja mam tynkowane słupki ogrodzenia. Wytrzymują tyle, co tynk na domu
Tak to wyglądało w 2004 roku. Nawet się zdziwiłam, że to już tyle lat. Tynk się trzyma dobrze, tylko się trochę zabrudził. Muszę się popytać, czym odmalować, bo zachciało nam się "baranka" ")

Teraz z przodu mamy metalowy płot. Do tego drewnianego mam sentyment. Fajny był, tylko za modą pobiegliśmy (niepotrzebnie)

Jak dasz znać, usunę zdjęcie

Dziękuję, tez mijam ogrodzenie murowane i otynkowane, stoją kilka lat i sa ok, już je mam wymurowane więc i tak musi zostać, wazne żeby je teraz dobrze zabezpieczyć i otynkować czymś odpowiednim.
A niektózy mówi że to krótkotrwałe rozwiązanie, inni że można je myć karczerem i jest estetyczne bardzo długo, zresztą rzeczy wiecznych nie ma. klinkier po kilku latach też nie wyglaa dobrze, co by to nie było - ważne żeby było zrobione dobrze, zobaczymy po zimie.
katiaxx 11:38, 29 sie 2014

bardzo mi się prodba ten dłuższy fragment muru - teraz to ja bym się równiez po bokach na pewnych odcinkach obmurowała no ale jest już siatka i tak zostanie
katiaxx 11:41, 29 sie 2014

jazzy napisał(a)

No dobra, ale z jakiego bloczka?
Czyli nie tynkujecie, tak?
Czy Wy sami go murowaliscie? Ja nie moge murarza znaleźć do takiej robotki, bo taki jak już ma przyjść, to od razu dom murowac, a nie jakiś murek na ogrodzenie :-$
Ja ogrodzenie będę robić lada chwila. Dlatego muszę szybko wiedzieć co i jak z tym murowaniem.
Eh...

bloczek fundamentowy, nie sami - tylko ekipa murarzy - murzynków - tak ich nazywałam bo bardzo opoaleni ale nie byli to dobrzy fachowcy.

ale co do ogrodzenia nie zrobiłabym już takich poziomych - czasem się mówi na to ogrodzenie - żaluzjowe
jak jeżdże na spacer to mijam jeden taki nowy dom - jego o grodzenie podoba mi się bardziej ale było juz za późno na zmiany, pójde tam z córka udam że jej robie foty a zrobię ogrodzenia to zobaczysz, te poziome szczebelki są teraz w modzie - a tamto ogrodzenie nie jest takie ?na czasie" ale bardzo fajne, wyróżnia się ( to znaczy wg mnie)