Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród to życie 12:29, 01 lip 2014

Do góry
Rabata frontowa
bukszpany po postrzyżynach

pąki na rozchodniku

pąki na limkach

żurawki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:28, 01 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ale kolory!

Jak w totalnym chaosie
panny jeżówki coraz bardziej rozwinięte, różne w różnych miejscach, różne stadium..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Na liliowce niestety źle działają zimne noce... u Ciebie Irenko w porównaniu do moich jest świetnie.

Tak świetnie to nie, być może w ciągu dnia, jak jestem w pracy lepiej to wygląda, ale już idą upały, w sumie uwielbiam taką Afrykę
widziałeś u Ani floksy, kwitną na całego, a moje w takim stadium i to w tak słonecznym miejscu!

Ogród na glinie 12:26, 01 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Witaj Gosiu.
Tak na szybko. Jest niska hortensja "Bobo" do 80cm . A teraz cofnę się i szczegółowo poczytam Twój wątek.
Pozdrawiam

Witaj agam
Pomyśle o tej hortensji i poczytam.
Zapraszam do poczytania, narazie niedużo stron jest to się da przeczytać....

A tymczasem, żeby nie było że próżnuję, skrobnęłam rabatę frontową.
Trzeba ją traktować dość schematycznie. Dotyczy tego miejsca:

widoczek latem

i jeszcze raz rzut

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 01 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale masz lilie wysokie!!! U mnie tylko jedna wybujała ponad przeciętną i nie wiem nawet jaka to, bo kupiona jako "Różowa", jeszcze nie kwitnie, ma ze 2 metry...
Dalie od Ciebie zaczynają Już kwiatuszki mam

Ciągle zachwyca mnie ta Twoja lawenda, jaka gruba i stojąca, i w granat wpadająca!!! Aż mi się rymnęło...Znasz nazwę może?

Ta moja jedna też z tych wielkich, nazwy gdzieś wcięło u mnie to normalka
powoli i inne ruszają, teraz podlane, idzie słoneczna pogoda, to może się nacieszę...
u mnie na razie miniaturki różowe...z dalii, ale po deszczu wylazły inne, ze ja tam sadziłam, cóż...od 17 marca minęło, mogłam zapomnieć

rymnęło się
dalie i kolejne lilie

Ogród Haiki 12:24, 01 lip 2014

Do góry
Bukszpanki w czasie cięcia. Częśc juz uczesana, a cześć jeszce potargana....
Ogród to życie 12:21, 01 lip 2014

Do góry
W ogrodzie troche się dzieje Powstała rabata z różami.

Ogród Haiki 12:18, 01 lip 2014

Do góry
Zdjęcia robione telefonem, więc nie są najlepszej jakości, ale zmiany widać

Ogród Haiki 12:13, 01 lip 2014

Do góry
Troszkę zaktualizuję, bo troszę się i u mnie pozmieniało w ciągu tego roku :

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:08, 01 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I ja obrazkami oczy cieszę.

Ewa, nie robisz rewolty po tylu widokach u Ani i Vivy?
dostałam od Dzidki mekonopis, myślałam, że mak i proszę..kwitnie, nasiona zakosiła Dżaga, więc siewki będą chyba wszędzie
nietypowy kolor, ale pasuje do tej bardzo ciemnej lawendy...sadzonki z moich krzaków robiłam, młodziutkie są

róża Camelot, tegoroczny nabytek, ładna, ciekawa jestem, jak dalej z nią będzie....intensywnie pachnie

i hallo Magnolia!
liriope od ciebie puszcza kwiatostan, ale numer
Pszczelarnia 12:04, 01 lip 2014

Do góry
Wpadam z pozdrowieniami, czytanie zostawię na potem, bo potrzeba na ten wątek więcej czasu, a w ogrodzie przepiękny kwiatowy "busz" jak u mnie, warzywniak wzorowo dopieszczony pozdrawiam
Ogród w cieniu brzozy 12:04, 01 lip 2014

Do góry
Kondzio, Marta, Przemku, Renato, Mirello dziękuję za miłe słowa i uśmiech wysyłam do Was szeroki.

Agnieszko, sama wiem jak trudno wybrać, na fotkach wszystkie piękne, jak ja ją wybierałam zdecydował głównie jej kolor kwiatów, jest taki subtelny, zapach ma bardzo ładny, taki delikatny ale nos mus przy kwiatku aby go poczuć. Zastanawiałam się wtedy Jasmina czy Cindarella, zdecydowała dostępność, może warto i o niej pomyśleć. Nie okrywałam jej nigdy, kopczykowałam na początku, w mroźniejsze zimy, część pędów przemarzła, ale nie wszystkie. W tej cwili zajmuje kratkę tak 2 na 2metry, ma zdaje się 4 lata. Słabo powtarzała kwitnienie, ale już w tamtym roku kwiatów było więcej, więc im starsza, ma więcej pędów więc lepiej powtarza. Ma jeszcze jedną wadę albo zaletę, pszewieszjące się pędy, dla mnie są urocze, zwłaszcza teraz jak już jest duża i kwiatów ma mnóstwo, jak była mniejsza to trudno było dostrzec urodę kwiatów skierowanych w dół.
Zamieszczam fotki, może lepiej ją na nich widać, ale są sprzed 2 tygodni, na razie aktualnych brak, mam kłopoty ze sprzętem. Jest posadzona z lewej strony kratki.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:00, 01 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A zajrzałam.

Witaj, dzięki za pamięć, tej białej róży nie rozpoznaję na Twój wątek muszę poświęcić trochę więcej czasu pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:57, 01 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Anuś, dzięki. Piękne różyczki! A Jaqline zachwycająca. buziaczki

Spróbuje ukorzenić
Moja bajka 11:56, 01 lip 2014

Do góry

Śliczny i bardzo częsty mój gość. Szkoda tylko, że ma tak cne zamiary - bezustannie czai się na pisklęta kosów mieszkające po sąsiedzku.
Zakątek z fioletową ławeczką 11:55, 01 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Musiałam jeszcze raz zacytować bo piekne foty robisz
piętrowy ogródek skalny podoba mi się i jak widać jemu u Ciebie też się podoba
macham i życzę miłego dnia
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:54, 01 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

dobrze ze odwyk byl nieskuteczny

Na szczęście, tylko wypadłam z rytmupozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:54, 01 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Irenko, ta rabata zachwyca, jest ślicznie skomponowana. Widzę, że idziesz w czerwień - widziałaś zajawkę ogrodu bez trawnika u Danusi - szefowej? Będzie jesienią w Mai, są tam piękne czerwone róże zestawione z trawami i hostami. Irenko, pokaż mi z bliska liście twojej werbeny, bo okazało się, że u mnie rosną dwie odmiany (jedna od Joli - Joku, a druga z siewek od Joasi). Różnią się listkami - jedne mają liście ciemnozielone, wąskie, a drugie szersze, bardziej jasne, czyżby były różne odmiany?

Agnieszko dziękuję
w sumie obecnie, to pod murem mam robótkę, na rabacie pod wiązem muszę zmienić i parę innych drobiazgów, ale się nie wyrabiam, bo ścina mnie spanie i po robocie...
zajawki widziałam, czekam na cały pokaz
róż czerwonych sporo, tawułki Arendsa, parę innych, generalnie lubię czerwień z zielenią, biel i fiolet, tego najwięcej u mnie, ale cóż wart ogród bez kolorów
co do werbeny; świeże sadzonki mają szersze liście i jasnozielone, ta starsza, co przezimowała ma wąskie i ciemnozielone
ale jest jeszcze werbena oszczepowata, o niej w ,,Twój ogrodnik" napisała Miłka Stępień; są trzy kolory biała, różowa i niebieska, więc może masz taką też?
zrobiłam fotki dla porównania
werbena siana 17 marca tego roku

tu widać, jak nierówno idą siewki, część już prawie kwitnie inne ledwo 10 cm, 20.....za to za nimi wszystkie patyki limki w liściach i z kwiatami, na takiej patelni!!!

a tutaj ta, co drugi rok, z niej zbierałam nasiona, przemroziłam w zamrażarce i w marcu sypnęłam...teraz już wiem, że maj lub początek czerwca lepiej to robić
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:53, 01 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
No to po awari.... i po odwyku Mi taki odwyk też potrzebny...

Aniu to była męczarnia, strasznie tęskniłam,a teraz ciężko mi się odnaleźć w tych wszystkich wątkach
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:51, 01 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Miłego dnia Aniu

Wzajemnie Doniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies