Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:16, 28 lip 2014

Do góry
Wklejam i część moich.
Biała Unique i w tle pierwszy raz kwitnąca Zooro
Chwasty w trawniku 14:15, 28 lip 2014

Do góry
Trawnik siany wiosna 2013, chwasty były wszystkie z koniczyną włącznie, po wszystkich sugestiach Danusi dziś wygląda tak po chwastach ani śladu, pa

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:12, 28 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ogród aż po horyzont, o tak Taki właśnie jest Twój ogród Agatko

Agnieszko, dziękuję, tęsknię za Wami... bardzo chciałabym Was poznać

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:09, 28 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
miłej soboty Irenko

Śliczna róża...dzięki była fajna, teraz fajny tydzień się zapowiada, upały i deszcz, oby bez dodatków
ostatnio zachwycam się Gret Star, naprawdę piękna, jak wydorośleje, będzie cudowna

ta też, NN
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:08, 28 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Kicia i kanciki i stópki do wody, idealnie

Irenko fajnie, że wpadłaś jutro wysyłam ci pysznogłówkę....tak sobie wypoczywamy z kiciami, z kancikami, a woda w ogrodzie jest po prostu boska

Moja bajka 14:06, 28 lip 2014

Do góry
Nasza pierwsza dynia - 6,5kg . Chyba wystarczy i na zupę i na leczo
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:03, 28 lip 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Liliowce kremowy i pomarańczowy

Dziekuję Dorotko już posadzone, za trawkami sie porozglądam , może jutro Ci nadam paczkę, czekaj na wiadomość na pw
Wilcza Góra 14:00, 28 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
O nie, ja dlatego wciąż przesiaduję w ogrodzie, pachnie obłędnie mam ich mnóstwo, ale jeszcze mi mało

wiesz, ja mam takie jedne ... które dorastają do 2 metrów i pachną nawet na drodze...
sąsiedzi którzy przechodzą, stają pod furtką wąchać, niektórzy robią zdjęcia
maja teraz kolo 1,80 m
nie znam ich nazwy, bo to prezent, cudowny od lat...

Moja bajka 13:55, 28 lip 2014

Do góry
Obiadek z własnego warzywnika - kotlety z cukinii i pomidorki koktajlowe z bazylią . Tylko te żółte pomidorki są kupowane

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:55, 28 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Agato dzisiaj wydeptuję ścieżki w twojej zaczarowanej krainie.
Wspaniała historia powstawania ogrodu. Oglądając fotki aż się wierzyć nie chce, że to tylko 28 arów. Widać jak ważny jest podział na zakątki. Stworzenie swoistego mikroklimatu i schowków osłonowych widać bardzo sprzyja rośliną.

Ze zgrozą i niedowierzaniem czytałam, że nie lubisz jesieni- aż doszlam do Bo jesień w twoim ogrodzie jest cudowna, pełna barw. Ach ten atak klonów (wspaniała kolekcja), płonące berberysy, dąb czerwony, cudowne trawy, wrzosowisko....

Jak już jestem przy klonach to mam ogromną prośbę o radę. Jak zachowuje się klon jesionolistny Kelley's Gold- nie przypala go słoneczko? A może jakiś inny żółty klon byś poleciła bardziej.

Zazdroszczę Tuptusia. Zasadzę morwę i adoptuję jakiegoś.

Szkoda, że u mnie takie dzikie nie rosną.

Ale hitem No.1. jest stwierdzenie

Aniu, piękne streszczenie i słowa kluczowe składające się na obraz mojego ogrodu. atak klonów i moje ogrodowe motto, żeby przy tym wszystkim czerpać bardziej z radości i niż z rozterek, teraz już mogę powiedzieć, że to ogród na Wzgórzu pod pieczą i tarczą eM...a ja mogę prawie, bo prawie robi wielką różnicę wypoczywać, ale wypoczywam z eM i jesteśmy szczęśliwi

super jest pod parasolem

klon jesionolistny Kelley's Gold- jest tym którego mogę Ci z powodzeniem polecić, jest zdecydowanie moją radośćią, słońce go nie przypala i nie choruje, jeszcze jedną prełka jest klon japoński Schirasawa Aurem
Taras nasłoneczniony, południowy 13:50, 28 lip 2014

Do góry
w zeszłym roku posadziłam miskanty wzdłuż jednej szyby żeby odgrodzić się od sąsiadów, ale nie zdały egzaminu. Po pierwsze po ścięciu na wiosnę było całkiem pusto. Po drugie coś nie rosną w tym roku i mają ok 50 cm

taras wygląda tak, jest południowy więc mega gorąco, choć murek zasłania donice od ok 13. Zdjęcie zrobione 13.20.

w rogu gdzie w tej chwili stoją donice chcę posadzić coś większego i zimozielonego - myślałam o 3-4 tujach Aureospicata w kształt L.

nie wiem jak obsadzić donice wzdłuż murku. to jest ok 10 metrów.

Po lewej stronie za hamakiem chciałam jakieś drzewo, ładnie podsadzone, mam donicę 60x60 cm, więc powinno się zmieścić.

chodzi mi po głowie: perukowiec Royal Red, Tamaryszek, oliwnik, miscant Variegatus. myślałam też o kostrzewach niebieskich plus jeżówki. Boję się że narobię bałaganu a chciałabym coś nowoczesnego i ogrodowiskowego

Nie wiem jak zaplanować to miejsce zeby powstał przytulny "pokoik na dachu"
Zakochana w ogrodach 13:43, 28 lip 2014

Do góry
Niektórzy sąsiedzi są super, wyjątki się zdarzają, wczoraj dostałam sadzonki kalafiorów (Ala nie wzięłaś) a dzisiaj O innych dobrach warzywowych nie wspomnę. Zaraz człowiekowi lepiej, że są tacy ludzie. Ja tylko kfiatki,trawy i krzaczory mogę sąsiadom ofiarować, chociaż tak mogę się odwdzięczyć.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:38, 28 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale masz bujny ten ogród, donica w tarasie wygląda przepięknie

Niech będzie bujnie

Dosyć krakowiaków na tarasie, znudziły mi się

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:37, 28 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Cudnie Wam wyszło wybielanie. Zrobiło się bardzo klimatycznie

Werbeną się zachwycam u Ciebie... taki gąszcz

Dzięki chyba jej służy ziemia, albo nasłonecznienie, bo na patelni jest
tu tegoroczna z siewu razem z albizją, bukiem i budlejami, niższe piętro to róże i inne, młodziaki

tu zaraz szał, powstałą mi kolejna wyspa, hortensjowa

za rok do tych dosadzę, uwielbiam te różową NN i vanilkę
Zakochana w ogrodach 13:35, 28 lip 2014

Do góry
Jak tam się przyjemnie wypoczywa z zimnym piwkiem. Kot też lubi to miejsce. Niekonwencjonalne zejście do stawu I zabawa w wodzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 28 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mnie się ten kolorowy zakątek z motylami strasznie spodobał Bardzo

To się cieszę bardzo Danusiu
a tu też inaczej, pamiętasz, siedziałyśmy i tak żałośnie było, poszłam w hortensje, ujednolicenie i te hortensje aż do domku lecę, część malutka, końcowy efekt, za 2 lata

to wszystko z moich patyków, jesienią pójdą pod mur do rh,a wiosną robię kolejne

część patyków już kwitnie tam
Zakochana w ogrodach 13:29, 28 lip 2014

Do góry
Asiu nie wiem co jest w nóżkach samotnego pana szmaragda.
Zrobiłam wizualizację. Nie ma w programie żurawek, wstawiłam trawki. Mi się podoba, może trochę więcej bylin, jak mówi Przemek. Cały rok nie jest pusto, z wyjątkiem katalpy. Myślałam jeszcze o tulipanach, co sądzisz? Super, dziękuję Asiu, baaardzoooo.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:25, 28 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana, jakie roslinki masz na tym zdjęciu?
Pozdrawiam
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 13:24, 28 lip 2014

Do góry
Mam takie drzewko - miłorząb. W maju przymarzł, od dołu był "łysy" dlatego też obciąłem boczne [z ubiegłego roku] przyrosty. Wybyjał strzasznie. Obecny główny przewodnik ma prawie metr długości, boczne również pięknie odbuły. Czy Ktoś może mi zasugerować co mozna z takim drzewem zrobić, w miejscu gdzie rośnie nie mam zbyd dużo miejsca. Jak daklej tak pójdzie będzie to moje najwyższe drzewo w ogrodzie.

Zdjęcie z 18 maja br.

Jutro załącze zdjęcie aktualne.
P_Kemot
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:22, 28 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jeju kaloszki boskie jeśli wazonik to super, jesli gumowe to ukradnę !!

wazonik, a w końcu same klamoty w nim trzymam
to jeszcze tawuły i futro niedźwiedzie
tu mi się zestarzałą, wycięłam środek i prowadzę 2 kulki

róża Irena zaskoczyła mnie drugim kwitnieniem, jest o wiele lepsze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies