Z pewnością będzie to szałwia, myślę o ostróżkach w plecach R, obwódka będzie z cyprysików Sungold, bo już tam rosną.Kupiłam wczoraj ciemną Gaurę, myślę, że też by dobrze współgrała, jest wysoka z metr chyba, ma piękne ciemne pędy i lekkie ciemno różowe motylki na nich.Mam na uwadze białą gipsówkę jako dodatek do róż. Mam tam dwie cisowe kule i jeden stożek z bukszpanu oraz sosnę na pniu- Gold Winter czy Globe do przesadzenia. Sosna znajdzie inne miejsce, ale chciałabym wykorzystać kule i stożki sporych rozmiarów. Kul cisowych mam dwie duże, jedną małą, stożki po jednym z cisów i bukszpanu. Nie mam pomysłu, ta rabata jest przy wejściu chciałabym by była reprezentacyjna, na razie jest najbrzydsza z moich wszystkich, miejsca nie brakuje. Zrobię zdjęcia, jak wstawię to Cię poproszę o zerknięcie, ok? Masz takie fajne zestawienia, kolory, kształty. Cisy z przodu w bylinach to mistrzostwo, brzozy w zestawieniach również,śliwy na kamieniach z lawendą, wszystko u Ciebie gra. Jak w opolskim amfiteatrze w czerwcu.