Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomoc dla ogrodu 12:28, 30 cze 2014

Do góry
Wrzucam Ci pomysł ''alaDanusia" na ,,brudno", taki z placykiem i zawijasem z bukszpanu, pewnie fajnie wyglądałaby jeszcze rabaty przy huśtawce.

Pooglądaj sobie projekty Danusi, to kopalnia wiedzy i pomysłów, może któryś Ci się spodoba i będziesz mogła się na nim wzorować.
Projekty tu:
http://www.gardenarium.pl/oferta/projektowanie-ogrodow
I tu:
http://www.gardenarium.pl/oferta/projektowanie-ogrodow-przez-internet
A tu z realizacjami:
http://www.gardenarium.pl/realizacje

Nie myśl na razie o roślinach tylko samym rozmieszczeniu rabat i trawnika, plus co tam jeszcze sobie wymyślisz. Możesz sobie też takie falki zaznaczyć w terenie - na trawniku po prostu, przy pomocy węża ogrodowego, rozsypanego piasku, kredy czy mąki

Gdzieś na końcu świata... 12:27, 30 cze 2014

Do góry
Dobry sąsiad w tych czasach to skarb a jeszcze taki zdolny to mega szczęscie Takie obeliski na Clematisy mi wykonał no i parasoleczkę ,która jeszcze nie ma swojego miejsca docelowego ale pewnie trafi na przedogródek

Poniższe foto to inspiracja do wykonania parasolki

Pokażę nasz ogród 12:26, 30 cze 2014

Do góry
Rabaty jako tako wytyczone, chyba muszę odważniej pod pergolką łuk wyciąć, Pod pergolą jeszcze nie ma nasadzeń. Mają być róże, może jakieś byliny, chyba chciałabym, żeby było kolorowo, bo za dużo tam zieleni. Dopiero wrzosy dadzą trochę koloru. Nasadzenia z tego co znalazłam w ogrodzie, mam nadzieję, że rośliny przeżyją przeprowadzkę, bo przecież nie czas teraz na przesadzanie. Teraz jeszcze przyjemniejsza część, jakieś zakupy

Ogród w skali mikro cz.II 12:22, 30 cze 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Weź mi ten aparacik pokaż jak wygląda, bo naprawdę super foto trzaska

Mówisz - masz

Tadam ..

.

To szare to osłonka ..
Te zdjątko słabe bo z tableta

Ps. Rozumię ,że doznałaś ze strony komarów ran ssąco- kłujących ( jak to ktoś pięknie ujął )

Najwyżej bza wsadzisz do donicy .. Na tyle cierpliwości Mieszkowi na bank wystarczy

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:17, 30 cze 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
mam go

ambrowiec gumball upolowany!

i jeszcze bukszpany przy okazji nabyłam

Kamilko, czy ten ambrowiec przebarwia się jesienią? Czy może są różne, bo na nich się nie znam. I po ile płaciłaś za buksiki?
Marzenie o... 12:07, 30 cze 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)
i w zbliżeniu:

te kulki niestety nie przycięte - nie mam pojęcia jak to zrobić: żurawka mocno w tym roku przesadziła:

i duet, który nie bardzo zgrał się ze sobą w tym roku: bonica przekwita (na szczęście ma jeszcze pączki), a lawenda dopiero zaczyna...

nie wiem czy zazdrość mnie nie ściska w dołku czy to tylko jakiś nerwowy skurcz mnie dopadł jak patrzę na zdjęcia Twojego Kasieńko ogrodu...

Masz obłędnie!!!
Blaski i cienie nowego życia 12:00, 30 cze 2014

Do góry
dla Anny_g plectranthus nico w połączeniu z lobelią- jeszcze ładniejsze z tą jasno niebieską (ale jej nie było), widać jednak że u mnie ślimaki go też lubią

i karmnik ościsty od Marysi w znakomitej formie

Runianka pod gigantem potrzebuje czasu do jesieni

i jeszcze klon artropurpureum w bergeniach

Blaski i cienie nowego życia 11:56, 30 cze 2014

Do góry
Pelargonie które pokochałam od pierwszego wejrzenia- ciągle te zdjęcia są nie ostre
Blaski i cienie nowego życia 11:53, 30 cze 2014

Do góry
Wczoraj wieczorem robiłam zdjęcia sądząc że bez słońca będą lepsze i okazało się że wcale nie. Więc wklejam to co mam

rabata letnia

i spowrotem oraz werbena która mnie wciąż szokuje- za nią miejsce zostawione na przekopanie pod czosnki olbrzymie (ciągle muszę tam plewić wyrastające osty

Ogrodowy spektakl trwa ... 11:50, 30 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Miro z moich róż to może by Ci pasowała Comte de Chambord. nie rośnie wysoko, zdrowa obficie kwitnie i kolor wewnątrz różowy bielejący na brzegach

Lub oczywiście Queen of Sweden, ale ta jest wyprostowana i zwarta i rośnie do 2 m.

mam jeszcze Celeste w podobnych kolorach ale ta kwitnie tylko raz

Marku dziękuję Ci bardzo za propozycje.Celeste wiec odpada.
Queen of Sweden zawsze mi się podobała i pląta się po moich listach, ponadto miałabym kolecję tych królowych bo własnie w pobliżu jest Elzbieta
Widziałam opis i pasuje bardzo tylko zastanawiam się ile jest tego morelowego w niej bo i na Twoim zdjęciu jest i w opisie też.
Dzięki.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:42, 30 cze 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Zakochałam się w tych miejscu . I nie ruszę się stąd .
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:38, 30 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Co do batypsji - rośnie cały czas w gruncie, ale kwitnie tylko po niezbyt mroźnej zimie. Generalnie te liście są jasnozielone, nie kładą się i nawet to wyglada cały rok. Nie męcz się z donicą i zimowaniem, chyba nie warto.

Co do róży - Leonardo da Vinci to dość ciemny róż, więc chyba też nie.
Mówisz, bladoróżowy krzak, coby kwitł stale, muszę pomyśleć...
Może Heritage, w pięknym, rozbielonym różu, będzie dobrze wyglądać z fioletem.

Gabrysiu dziękuję za odzew, więc baptisję do ziemi bo z przechowywaniem problem, czytałam że dobra na soliter ale ja nie mam tak miejsca .

Dzięki za Heritage, tak opisują jako najładniejszą angielkę i względem krzaczka i koloru pasowałaby bo do fioletów i niebeiskości też polecają jako soliter a w tym przypadku trochę o to chodzi.Ma jednak wadę bo liście lubią być poddatne więc oprysk konieczny a ja z opryskami zawsze się spóźniam.
W tym roku pryskałam tylko na mszyce i widzę na różach już skutki.
Zapisuję Heritage.
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:14, 30 cze 2014

Do góry

Mój taras, w tym roku nawieziona ziemia, położona folia i kamyczki w przyszłym roku będą rośliny jakie hmm to jeszcze nie wiem liczę na Wasze podpowiedzi skarpę obsadzę chyba żurawkami w różnym kolorze ale to czas pokaże
Ogród Beaty 11:13, 30 cze 2014

Do góry
Zdjęcie zrobione z góry. Zaczynają kwitnąć hortensje ale i tak brakuje tam koloru.
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:07, 30 cze 2014

Do góry
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:06, 30 cze 2014

Do góry
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:05, 30 cze 2014

Do góry
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:04, 30 cze 2014

Do góry
[img
Ogród w skali mikro cz.II 10:48, 30 cze 2014

Do góry

Ciąg dalszy relacji

Wlazłam dosłownie wszędzie włącznie z palmiarnią , gdzie tropikalny klimat i wilgotność pozwoliły mi poczuć sie jak w raju , bo ja takowe wręcz uwielbiam

Las tawułek arendsa doprowadził mnie do szału , bo czemuż kwiaty mojej tawułka maja już zgon a tamte nie ???? No gdzież tu sprawiedliwość na tym świecie

A potem wygnana wizją głodomorów czekających na mamusię a raczej na obiadek ( nie ma się co oszukiwać ) pobiegłam do wyjścia i zupełnie nieoczekiwanie dla samej siebie pomyliłam alejki ( noo w tej materii jestem wybitnie uzdolniona )

I tak oto trafiłam na różankę

Zapach , który się tam unosił..achhhh.. Przyprawiał o zawrót głowy .. Szkoda ,że jeszcze zapachów nie można netem wysyłać

I na koniec trafiłam na bardzo fajną roślinkę , bo ja lubiem różowy baaardzo .. Niestety nie było tabliczki .. Moźe ktoś rozpozna... Na pierwszym zdjęciu kwiaty na drugim listeczki

I tak oto moja wyprawa się skończyła

Jak patrzę teraz na ten deszcz , to się cieszę ,że choć wczoraj ńie lało i mogłam sobie spokojnie wsród tych uroczych roślin pospacerować

Buziaki dla Was i dobrego tygodnia

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:45, 30 cze 2014

Do góry
I Lankony... dobrze, że jak zaczęło wiać podparłam je do prętów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies