Może ktoś wie co mogę zrobić aby wyrównać mojego fikusa?
Rośnie sobie spokojnie na parapecie, obywa się bez opadania liści (no, w każdym razie nie są to jakieś hurtowe ilości). Od strony okna jest gęsty i bujny jak bukszpany Danusi, ale od strony pomieszczenia łyso. Wiem, że to brak światła, ale jednocześnie wiem, że nie mogę sobie ot tak go odwrócić - wszędzie czytam, że tego nie znosi i reaguje zrzuceniem szat. Czy mogę jakoś temu zaradzić?
Witam, udało mi się uzupełnić mój projekt o położenie poszczególnych rur.
Prosiłbym w takim razie Pana na rzucenie okiem i zaproponowanie ewentualnych zmian. Myślałem, żeby zastosować rury fi40 jako doprowadzenia do zaworów rozdzielających, a następnie długie odcinki rozprowadzające fi32 a podejścia pod zraszacze fi25. Zastosowane zraszacze to: PGJ-04 w dolnej części, oraz w większości zraszacze o polu podlewania prostokątnym, których notę można znaleźć tu: http://hunterpolska.pl/pdf/hunter_catalog_po_44_7952066593.pdf
Źródło wody: 5m3/h, 2,7 bara.
Chętnie posłucham każdej cennej rady. Pozdrawiam
Modrzewnica, kwaśnolubna krzewinka, która podobna do lawendy ma zupełnie inne wymagania. Zakupiona dzięki podpowiedzi Ewy. Nie znałam tej krzewinki. Obejrzałam jak rośnie, podobo sprawuje się lepiej niż wrzosy.
Kiedyś pisałam ze chce zasłonić troche ogrodzenie z psem, wsadziłam jedno ziarenko powojnika i tak się rozszalał, widac że derenia za mało przycięłam i troche się przechyla pod własnym ciężarem, nastepnym razem przytne bardziej
Jedna z gałązek w owocowm zakątku, w naszej rodzinie ja najbardziej lubie tam zaglądac
Kwitnące rozchodniki kojarzą mi sie z nadchodzącą jesienią
Karola, wpadłam zobaczyć co się dzieje u Ciebie,
a tu takie poważne sprawy życiowe
jakieś rozwiązanie albo znajdziesz, albo się samo z czasem rozwiąże
może codzienne pogłaskanie za uszkiem na kanapie jednak pomoże
a jak nie będzie odzewu to musisz sobie czas organizować sama
co Ci chyba wychodzi znakomicie
kwiatuch na smutki