Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:18, 13 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Aganiu piękna jesień zaczyna się u Ciebie,oby pogoda nas rozpieszczała..
Miłego popołudnia

Pogoda płata na nam jednak figle, ech życie...ale zieleni nigdy dosyć

Widoczek wprost z himalajów

Agania 19:27, 13 wrz 2014

jolka napisał(a)
Aganiu, jakże u Ciebie ślicznie Trawy, jeżówki, wrzosy, buszz ogrodowy! I klony takie piękne.. Wszystko zachwyca

Jolu ogród cieszy i leczy to jest nasze najlepsze lekarstwo.....przede wszystkim pasja i jeszcze to co mnie zachęca do dalszej pracy, to widoki i Wasze towarzystwo

Agania 19:30, 13 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Klon palmowy piękny, posadziłabym u siebie, ale zmarznie, za duży wygwizdów, a w starym ogrodzie już nie chcę. Pooglądam je u Ciebie i Bogdzi

U mnie tyle palmówek i nie wymarzają, siewki już nawet mam...firletki najwięcej

i cieszę się z tego najbardziej
Agania 19:34, 13 wrz 2014

laurowisnia napisał(a)
Aganiu piękne masz te pola wrzosowe u siebie, ale trójkącik asperkowy będzie moim ulubionym.
Namieszałam trochę gdyż pytałam o asperkę Chocolate, a nie o lilie.

Asperkowa mnie bardzo cieszy....... Chocolate kwitnie bardzo długo

Poczekam kilka lat na ich piękno, a teraz to co już jest pięknem

Agania 19:39, 13 wrz 2014

Milka napisał(a)
Agatko, może i jesień się zbliża, ale w ogrodzie bogactwo barw, faktur i na dodatek nowa rabat, myślę, ze fajny pomysł, skoro utrudnione było koszenie...
..mam pytanie, nawozisz swoją magnolię parasolowatą?

Nawożę jak zdążę, ale magnolii nigdy nie nawoziłam, musze to zrobić na wiosnę, hrti w tym roku dopieszczałam i tak one zachwycają, widać efekty nawożenia

Limki, jedne przycięte wcześniej drugie później
Agania 19:48, 13 wrz 2014

07_Rene napisał(a)
Oj, gdzie nie popatrzę tam pięknie. Wrzosy bajeczne, pajęczyny trochę mniej U mnie też na każdym kroku trzeba uważać, żeby nie wpaść w sieci, a jakoś nie przepadam za pająkami Kloniki naprawdę są takim znakiem rozpoznawczym ogrodu.
Pochwalę Ci się, że za sprawą Twojego ogrodu, przy okazji inversy nabyłam też jałowiec hortsman. Na razie czeka na miejsce, bo muszę przeoranizować cały tył i boję się, że nie podołam. Powiedz mi jaką szerokość minimalną musi mieć taka rabata z iglakami? 3m starczy?

Odpisałam u Ciebie, ale napiszę i u mnie 3 metrówka na początek wystarczy, dla kolumnowych propozycji typu, thuja szmaragd, cis kolumnowy, świerki pendule, i wszelkie glauci i miniatury szczepione na pniu, tylko które to te mini, trzeba patrzeć, czytać i pytać jakie mają przyrosty roczne, ogród i rośliny poznaje się latami, nie tylko po nazwach, ale też po obsearwcji roślin, dla przykładu moja 10 mettrowa prawie iglakowa rabata, w szerokości ma 3,5 m, z tyłu są klony pospolite, nutkańczyk, sosna żółta, pospolite szczepione wredei, w środku morwa pendula i świerk, który już wrósł w sosnę, tak jest

gratuluję zakupów
Agania 20:00, 13 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Jałowiec 'Horstmann' zawsze mi się podobał,jest taki dostojny i roztacza gałęzie jakby chciał objąć ogród,taki strażnik-starzecogrodowy...I co ja zrobię jak nie mam miejsca..

Mamy ogrody z gumy....a wiesz co on potrafi najlepiej...własnie tak jak piszesz, pilnuje ogrodu

uwielbiam go, to jest jeden z pierwszych egzemplarzy posadzonych w ogrodzie
Agania 20:07, 13 wrz 2014

Tusiala napisał(a)

Spacerek! Idę tędy
Agania 20:11, 13 wrz 2014

kasiek napisał(a)
Rany ale cudne masz horty, po prostu bajka! U mnie początki są po jednym kwiatku ale jak ma być tak jak u Ciebie to poczekam
Kosze wilkinowe dodają niesamowitego uroku ogrodowi!

Nawożone Kasiu, jak bardziej zadbasz, to będziesz mieć więcej kwiatów i to gigantycznych

Agania 20:17, 13 wrz 2014

Kosze wiklinowe i prawie jesień, to plony i podsumowanie roku, ja nie chcę jeszcze tego robić, bo efekty nie takie jakich oczekiwałam, ale wyzwań ciąg dalszy nastąpi

Zbiory nawet były.......cukinia mi się udała....pierwszy rok mam warzywnik

i dyńka sobie urosła w koszu