Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:44, 24 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

to Stephanie Baronin zu Guttenberg

Baronowa jest powalająca
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 24 lip 2014

Do góry
STo lat z okazji urodzin!!!!!!!! Ale trafiłam

Ogrodowe skarby 22:41, 24 lip 2014

Do góry
Dzisiaj na spontana wzięłam się za przed ogródek ! Nie wiem jak to się stało hihihi wyruszyłam z domu na zakupy ( nie ogrodowe) a wróciłam załadowana różnymi berberysami ( Kobold, Admiration, i taki żółty) kupiłam też trawy
Miskant chiński 'Zebrinus' (Miscanthus sinensis)
i Turzyca Morrowa 'Ice Dance' (Carex morrowii )
Po dosadzałam to co sama rozmnożyłam i wyszło .......
Mam nadzieję że juto wam pokażę i że będę w stanie zrobić zdjęcia .mam usunąć ósemkę ostatnio myślałam że będę rodzić hihihihi tak bolało po wyrwaniu
Lecę spać fotkę na dobranoc zostawiam co by zapomnieć o jutrze !!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:41, 24 lip 2014

Do góry
Marzenko a tutaj vanilki sadzone jesienią

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:41, 24 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
malwy

zdaje się, że zupełnie zdrowe!

jak to robisz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 24 lip 2014

Do góry
Marzenko dla Ciebie fotki
Pinki whinki

Zielonym do góry... 22:39, 24 lip 2014

Do góry
wrzuce tylko to co na razie udało mi sie w gardenach zrobic a mianowicie stan posadzonych roslin...czekam na propozycje i dorzuce do wizji

Ogród niby nowoczesny ale... 22:39, 24 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Madzia,ja zaczynam się już bać stipy,siewki mam chyba wszędzie

U mnie to samo...muszę wykopać część bo mi troszkę przeszkadzają...

Yuka...czy też las jukowy

`
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:36, 24 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

tu się szykuję do cięcia za cisami zrobiłam sadzonki z bukszpanów i siewki jeżówek wcisnęłam, jeżówki sobie poradzą, bukszpany zobaczymy

Irenko ja swoje sadzonki bukszpanów w ubiegłym roku wsadziłam w kącie, w cieniu....podlałam kilka razy na początku, później jak mi się przypomniało...sporo się przyjęło....na pewno dadzą radę

...jak będę się wybierać w Twoje strony to dam znać...dzięki za zaproszenie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:36, 24 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rozrastają sie... po prawej Pikolino zeszłoroczne, a po lewej sadzonki tegoroczne

Aniu a czy w tej prawej zeszłorocznej kępie, to jest posadzona 1 jeżówka, czy kilka??? blisko siebie. bo ładnie taka zwarta kępka wygląda, i powoli choroba jeżówkowa mnie dopada, już robię listę tego co bym chciała mieć
a przychodzą w gości do Ciebie chce się mieć wszystko
Bożenka napisała wczesniej że to Eden i to są święte słow, istny raj dla ludzi no i dla owadów
buziaki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:35, 24 lip 2014

Do góry
Że pojutrze to wiem, ale, że dziś również, niewiedziałam. Teraz wiem i wszystkiego dobrego życzę , marzeń spełnienia, radości, dobrego zdrowia i żeby w ogrodzie się darzyło. Dla ciebie najwiekszy kwiat z dziesiejszego ogrodu
Moja "przyziemna" :) pasja 22:34, 24 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Takich gości, to ja sobie nie życzę!

Takich gości to ja dzisiaj nazbierałam cały litrowy słoik i solą ich poczęstowałam. Brzydki widok, fuj ...
Ogród i nie tylko... 22:30, 24 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)

i...

Sliczne zdjecie. Spotkania tez ciekawe, czy pana profesora tez zaczepiłas jak Konrada?????
Moja bajka 22:29, 24 lip 2014

Do góry
Nie do wiary, myślałam, że moja różyczka przekwitła już na dobre, a tu proszę - wstaje jak feniks z popiołów
Ogród niby nowoczesny ale... 22:29, 24 lip 2014

Do góry
Sesleria...ta na H... heufleriana

i rozplenica przed ogrodzeniem...ta część ogrodu ciąglę do ogarnięcia jeszcze...

Jurajski Ogród 22:25, 24 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dobranoc i dzień dobry dzisiejszy, niemal śródziemnomorski (pod względem pogody) Jurajski

Cudne krajobrazy! A wiesz że wpadłam do Ciebie i pooglądałam jeszcze raz pierwsze strony Twojego wątku-naprawdę dokonałaś coś pięknego,zdolniacha i pracuś jesteś w dodatku z artystyczną nutką
Pozdrawiam serdecznie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:24, 24 lip 2014

Do góry
Limki
Kolorowy ogród na piasku 22:24, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Matko, to jest po 1 sadzonce tych róż na łuku? niesamowite! Ile lat trzeba czekać na taki efekt? WOW

Tak Karolinko, każda róża to jedna sadzonka.

A teraz do pytań ile trzeba czekać. Sprawdziłam, te róże sadziłam jesienią 2010 roku.
Tak to miejsce wyglądało w ubiegłym roku. Nie było jeszcze łuku, róże miały tymczasowe podpory o wysokości 2 m. Widoczny łuk jest w innej płaszczyźnie i jest na nim Bobbie James. Jeszcze nie prezentowałam go do jakich rozmiarów urósł w tym roku.
Wniosek nasuwa się sam. Gdybyśmy mieli łagodne zimy jak w Anglii też mielibyśmy wiekowe róże poupinane na kilometrowych murach.

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:21, 24 lip 2014

Do góry
Moje anabell:

Trochę marnawe, ale jestem zadowolona. Kupione w zeszłym roku jako wyrośnięte 2 patyki, bez paków. Wiosna przyciełam i tadam zakwitły.
Kosolkowa Pasja 22:20, 24 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Kochani, ponawiam moją ogromną prośbę. Pomóżcie zagospodarować rabate różana przy ścianie.. Stopniowo sadzę kocimiętke, na całej długości przed różami. Ale co dalej? Co jeszcze? Chciałabym już ją zrobić..

Olu, nie wiem czy w przypadku tej rabaty nie jest za późno, czy już coś z nią zrobiłaś ale ja na pewno przesadziłabym - dałabym do przodu. Poczynająć od strony elewacji wykonałabym opaskę wokół całego budynku i to z różnych względów. Miedzy innymi nie będzie brudziła się podczas deszczu, w przyszłości w czasie wykonania remontu elewacji nikt nie zniszy już pięknej, rozrośniętej rabaty.
Jeżeli chodzi o nasadzenia możesz dosadzić do róż tak jak napisałaś koćmietkę ,lawendę albo trawy ozdobne i bukszpany. Bukszpany cięte w kule lub czasze, sześciany sadzone na zmianę z różami a przed nimi trawy. Gdzie niegdzie coś szczepionego na pniu zimozielonego w polach międzyokiennych.
Idę dalej - czytam następne posty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies