Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Margaret-ki :)

Ogród Margaret-ki :)

Margaret_ka 08:36, 04 wrz 2014

Dziś koleżanka z pracy przyniosła mi dwa rodzaje hortensji (fioletowa, choć widzę, że jeden kwiat ma zielony - śliczny, a druga podobno biała). Nie znam nazw i nie wiem czy to ogrodowe, czy bukietowe czy inne. Liście takie pokaźne. Oj już się cieszę na myśl o robieniu sadzonek. Oprócz tego dostałam trawę ozdobną, trzmieliną (ale mam taką, hostę) i podobno szarotkę ogrodową. Cieszą mnie takie prezenty. Wszystko było na wymianę, bo wczoraj podarowałam trawę, dwa gatunki host i żurawki.

Mój kierownik spojrzał obok mojego biurka i mówi "Gosia, coś Ci wyrosło", a ja: "Tak wiem, zioło ", a inny kolega patrząc na te rozległe liście hortek mówi: "Ale to chyba nie takie", a ja: "Ja mam takie ". Wesoło u nas.
Gardener27 08:47, 04 wrz 2014

Ha Ha Ha Fajne ziółka masz w pracy

Zrób zdjęcia hortensji to może pomożemy w rozszyfrowaniu

Pozdrawiam
malgorzata_s... 15:12, 04 wrz 2014

Gosia zioło dzisiaj poszło
Margaret_ka 20:46, 04 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Ha Ha Ha Fajne ziółka masz w pracy
Zrób zdjęcia hortensji to może pomożemy w rozszyfrowaniu
Pozdrawiam

Oj fajne, fajne. Ekipa z humoerm.
Aj, nie zrobiłam fotek, a sadzonki już popikowane do ziemi.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosia zioło dzisiaj poszło

Gosia, ja Cię kiedyś normalnie...... wyściskam za to Twoje ogromne serce.
Buziaki ogromne dla Ciebie.
katarzynkak 21:35, 04 wrz 2014

Gosiu czy mogłabyś zerknąć u mnie w wątku, czy cos z tych moich hortek da się zrobić? Czy ciachać teraz?
Margaret_ka 21:48, 04 wrz 2014

Przeglądam nasze rodzinne fotki, by część wywolać i oto taki ugór wpadł mi w ręce.
Od razu mi sie buzia cieszy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że zalewdie rok temu było tam takie pobojowisko.

Metamorfoza wrzesień 2013/sierpien 2014

Margaret_ka 10:01, 08 wrz 2014

Wczoraj byliśmy na dożynkach, mnóstwo stoisk z różnościami. Roślin też było wiele: przeróżne odmiany żurawek, hortensji, przepiękne trawy ozdobne, a ja przygarnęłam sobie 4 krzaczki róż: 2x Ingrid Bergman, 1x Chopin i jedną fioletową NN.
malgorzata_s... 14:17, 08 wrz 2014

Margaret_ka napisał(a)
Przeglądam nasze rodzinne fotki, by część wywolać i oto taki ugór wpadł mi w ręce.
Od razu mi sie buzia cieszy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że zalewdie rok temu było tam takie pobojowisko.

Metamorfoza wrzesień 2013/sierpien 2014

To się nazywa zmianaPiękna rabata
Paczka dotarła bo miała być w piątek już ??
Napia 15:27, 08 wrz 2014

Świetna metamorfoza widać olbrzymie zmiany od zeszłego roku Rabatka ładna i elegancka, zastanowiłabym się jednak nad złagodzeniem fali obrzeża
Margaret_ka 07:47, 09 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Paczka dotarła bo miała być w piątek już ??

Gosiu, zaglądam tu z samego rana, by właśnie podziękować Ci za paczuszkę.
Dotarła w piątek, było awizo, ale ja zupełnie zapomniałam o tym, że przyjdą roślinki. A spodziewałam się też ubranek dla dzieci i postanowiłam odebrać to w poniedziałek. Gdy wczoraj rano przypomniało mi się o nich to bałam się o to co zastanę. Ale Ty wspaniale wszystko zapakowałaś i gałązki wyglądały jak świeżo zerwane. Jeszcze papier był mokry. Od razu przygotowałam doniczki i są już tam gdzie powinny. Jedynie z dwóch oderwały się karteczki (bo namokły) i nie wiem jaki kolor dwóch gatunków. Oderwała się ta bordowa nn i ta co zmienia kolor w zależności od podłoża nn, a wśród roślinek bez kartek jest taka, co było najwięcej gałązek. Więc jeśli pamiętasz, której najwięcej mi dałaś, to łatwo to rozwiążemy.