Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 16:12, 07 lip 2014

Do góry
Dwa ogrody 16:12, 07 lip 2014

Do góry
Zaczynają kwitnąć dalie i cynie przy warzywniku. Wreszcie mam miejsce, w którym posiałam i posadziłam jednoroczne, a posiane świeżo byliny mogą zostać nawet do wiosny. Zmieściły się też wszystkie ukorzeniane w doniczkach rośliny.
Właściwie to inspiracja dzięki Gabrieli i Tobie - agniecha973
Pies nauczył się i omijał sznurki. Przydałby się jeszcze niski leszczynowy płotek, może uda się go zrobić...

Ogród z łezką 16:10, 07 lip 2014

Do góry
Mój szczęśliwy wnusio

a teraz już kwiatuchy, jak lecą

Ogród z łezką 16:06, 07 lip 2014

Do góry
Już relację zdjęciową wklejam.
Najpierw robota eMusiowa, czyli tuje na błysk po przycięciu z każdej strony.

Szałwie różowe od Finki wreszcie odebrałam i obok lawendzia w pełnej krasie

Ogród z łezką 15:57, 07 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

To ja na to popołudnie czekam.

Kasiu, doczytałam, że na rehabilitację biegasz....u mnie w tym roku już tylko prywatnie wszystko jest na NFZ dopiero przyszły rok...

...i kffiatka na 800-kę, chciałam zostawić, a zapomnniałam, że kompa czyściłam....muszę po pędraka iść....zaraz wracam

edit: i trochę to trwało....musiałam się ze stacjonarnym przeprosić, ale już się poprawiam i gratulki zostawiam

Wiem, że z NFZ długo czekać trzeba, ja prywatnie, to tylko 10 zabiegów i pewnie pomogą jak umarłemu kadzidło...ale sumienie czyste będę miała Dzisiaj pytałam, ile u nas trzeba czekać z NFZ. Terminy mają na październik.

Dziękuję za piękne kfffiatuchy
Dwa ogrody 15:49, 07 lip 2014

Do góry
Pysznogłówki, przybył mi jaśniejszy odcień, nie zakwitła jeszcze bladoróżowa, siana wiosną.

Czosnki kwitną, a wokół nich owadzie szaleństwo, właściwie to na wszystkich kwitnących buczy i bzyczy

perowskia coś chudzieńka, sadzona jesienią ubiegłego roku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:46, 07 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajnie się porobiło a może jeszcze te kolejne krzesełeczka przemalować? Na biało? czy na niebiesko? na biało

Danusiu dzięki one właśnie razem z tym nowym stolikiem będą na biało zrobione, w plecach drewno na mur i na to fajne płaskorzeźby, udało się wyszukać czyli już wiesz, gdzie będziemy rankiem kawę pić, jak będziesz u mnie

Odmianowa kostrzewa wygląda prześlicznie Niesamowita jest ta różnica między nimi A bukszpanowym obwódkom po co te wypustki?? Będziesz robić z nich jakieś kulki?
__

Sebciu...bardzo różne, powoli tę starą usunę, a na jej miejsca dam swoje sadzonki tej ładnejtak, będę robić kulki, jak mi nie wyjdzie, utnę

Pieknie poprostu bajecznie

Kondziu dzięki, u ciebie też napracowaliśmy się, ale warto

Irenko .. Twój ogród ma prłno różnorakich odsłon te cisy z trawką i starciem ( jeśli mi się dobrze wydaje ) są po prostu bajeczne

Ściskam

Tak Gierczusiu, to starzec od Uli, namnożyłam go, że hej, ma zakrywać brzeg kantów, abym miała mniej pracy z wąsami
staram się tworzyć różne zakątki, niedługo domek letni będzie kolejny w odsłoniepozdrówka

a hortensje szaleją

kuleczki
Miejsko & sielsko 15:33, 07 lip 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:33, 07 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Też podziwiam a czerwony i u mnie najważniejszy.Magnolia ma racje ze to ma związek z charakterem .

U ciebie rzeczywiście całe mnóstwo zdecydowanych kolorów, pełne werwy i radosneczyli tak, jak Ty Bożenko
Nostalgie uwielbiam w tej wersji, potem czerwienieje
Doszła róża Chicago...super pachnie

Abraham i Leonardo

a przed domem szał kolorów i podlewania
Miejsko & sielsko 15:32, 07 lip 2014

Do góry
Dwa ogrody 15:17, 07 lip 2014

Do góry
Bogdziu, łapię lato
Basiu czasem uda się coś mimo woli
monteverde
Nikito, Święto Róży jest 5-7 września, to okrągły jubileusz, bo odbywa się po raz 40ty, może poszaleją organizatorzy i zaproszą więcej wystawców niż zwykle
Co do spotkania grupy łódzkiej z tej okazji, to jeszcze się dogadamy, ale myślę, że w sobotę, 6 września
Kindzia, lawendę obcinam jak się wybarwi ale jeszcze nie otworzy kwiatków, zerknij jeszcze raz na zdjęcie z poprzedniej strony wiążę w pęczki i wieszam w zacienionym miejscu, to zasychające łodyżki nie krzywią się. Oczywiście można ścinać później, bo przecież pachnie cała, tylko troszkę kwiatki się osypują. Do ścinania najlepsza jest ta o długich łodyżkach, Viva zdaje się.
Karolinka, buziaki
Wykorzystuję przymusowe siedzenie w domu - upał- i wrzucam fotki.

Dzisiejsze liliowce

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 15:17, 07 lip 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:12, 07 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Irenko odpocznij troszkę i naciesz się widoczkami.....ja odpoczywam i zwiedzam Wasze ogrody....Twój jak zwykla zjawiskowy
Pozdrawiam z upalnego kamiennego

Aniu, odpoczywam też...robię coś, potem przysiadam i patrzę, raz w jednym zakątku, raz w drugima najgorzej, że zawsze coś do poprawki wypatrzę
aktualnie powoli zmieniam ten zakątek, dojdzie coś w plecach, przemaluję meble, udało się dokupić stolik, idealnie zgrany ze starymi krzesłami, ale nowe życie, wybielam meble...no różne płaskorzeźby dojdą
tam uwielbiam rano pic kawkępozdrawiamu nas też upał, ale lubię, jako takie suche i gorące powietrze

patrzę na to

i na to
Powojnik - Clematis 15:08, 07 lip 2014

Do góry

Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 15:08, 07 lip 2014

Do góry
rozetka napisał(a)
Może tu znajdę podpowiedz co zrobić z moim żywopłotem, którego zdjęcie zmieszczam niżej. Otóż nie pamiętam co to za gatunek, ale nie mogę na niego patrzeć. Puki był młody to był gęsty i śliczny, teraz się powyginał i straszne ma przświty. Doradźcie czy go wyciąć całkiem czy da się jeszcze coś z niego zrobić? Dodam jeszcze, że rośnie on na granicy działki, północna jej strona, za nim jest siadka sąsiada, a powyginał się tak od zachodniego wiatru.

Rozetka

To jest żywopłot z jałowców 'Skyrocket'. Nie wygląda dobrze, przeze mnie jest niepolecany, nie lubię go ze względu na choroby i szkodniki, które stale go trapią, Przez to nie spotkałam w żadnym ogrodzie aby wyglądał doskonale.

Radzę go wyciąć jednym zgrabnym ruchem i cieszyć się, że nie szpeci ogrodu.

A w to miejsce posadzić inne drzewa iglaste (świerki serbskie, tuje Smaragd, tuje Aurescens lub Aureospicata. Albo zywopłot liściasty np. z graba.

https://www.ogrodowisko.pl/tag/zywoploty
Miejsko & sielsko 15:04, 07 lip 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Do kulek możesz zamienić kostrzewy na turzyce 'Evergold'. Fajnie rozjaśni.

Awatarek pozytywny

w jednej z donic mam turzyce EVEREST, panuje półcień i faktycznie rozjaśnia

Kostrzewy mam w dwóch następnych donicach przy placyku i bardzo je lubię
Mogę "coś" dosadzić...

Tylko trochę mało miejsca
w tej donicy posadziłam 5 szt kostrzewy, 3 turzyce buchanana,
rododendrona, 4 kulki bukszpów(w różnych rozmiarach, róże Clair Austin (musi tam zostać innego nasłonecznionego miejsca u mnie niet, róże okrywową, trzmielinę Fortune'a 'Emerald Gold', irgi 5 sztuk... aaa i jeszce goździki i perowskia 'Blue Spire(wśród kostrzew aktualnie przekwitły)i gdzie mam upchać "cwiaty". Wymiary wewnątrz donicy 2 m x 2 m hihi...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:59, 07 lip 2014

Do góry
Limkę za wysoko przycięłam i wyszła hortka gigant.

Szpalerek trochę mnie denerwuje bo limki różnej wysokości.

Danusiowa werbenka

Wrzos kwitnie?

Zielono mi! 14:57, 07 lip 2014

Do góry
Zakwitają hortensje.
Wśród bukszpanów i w tow. cisa.

W zakątku pod tarasem.

Marzy mi się Siedlisko.... 14:56, 07 lip 2014

Do góry
Nie mogę oczu oderwać od tego pięknego widoku...miodzio.
Ile cebulek rośnie w tym miejscu? Będziesz je wykopywać?
I jeszcze jedno pytanko: ścinasz już całą lawendę? Ja mam jej niewiele, ścięłam już 2 małe bukieciki, trochę mi szkoda, bo pięknie zdobi ogród...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:53, 07 lip 2014

Do góry
Dzisiaj kilka widoków, jutro zaczynam planowanie jesienne

Przetaczniki leciutko górują nad limkami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies