Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród 23:31, 01 sie 2014

Do góry
czerwone drzewko mogłoby trafić tu:

to stare zdjęcie ale widać całą rabatę teraz wygląda ona tak niestety z innej perspektywy

Ogródek Iwony 23:22, 01 sie 2014

Do góry
Taras zasłonięty przez kalinę ograniczał widoki na ogród:

W zeszłym roku grad zniszczył nam zadaszenie tarasu z przezroczystych płyt PCV. W przyszłym roku chcemy zdjąć kratki z pnączami i zlecić wykonanie zadaszenia pasującego do reszty domu.
Po przycięciu krzewów wygląda tak:
Ogród w Puszczykowie 23:19, 01 sie 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
A teraz fotki
Z nowości: oczko wodne, już wykończone. Doczekałam się
Tak było jeszcze niedawno:

Tak wygląda teraz:

Z prac do zrobienia pozostało mi posadzić rośliny strefy płytkiej w zanurzonych kamykach i wogóle zatopić zbiornik w zieleni. Na razie myślę...

i hops na główkę ale basen wykombinowalaś, cudeńko!!!!
witaj Asienko alem się stęskniła i jeszcze takie widoki pokazałas że mi "szczena" opadłą na łóżko muszę Błażeja na wycieczkę do Puszczykowa namówić
buziolki Kochana :*
Zaczątek ogrodu 23:16, 01 sie 2014

Do góry
as226 napisał(a)
Moje ostatnie zakupy 3szt miskantów ML (plecy hortensji) i hortensja, dojdą tu jeszcze 2 szt z innej części działki. Między kulkami Danicy żurawki Lime Marmalade z podziału Trawa brzydka, dosiewana, bo tu była kiedyś "wyspa"

Za plecami hortensji ja widzę derenie...
Niedopatrzenie... Jednak widzę trawki.
Ogródek Iwony 23:13, 01 sie 2014

Do góry
Widok w stronę tarasu OD PODWÓRKA (od strony zachodniej)
PRZED

PO

(od strony wschodniej)
PRZED I PO

Mój wymarzony ogród 23:10, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Magda te graby są piękne.
A w którym miejscu chcesz je posadzić?
Ciekawa jestem jak często trzeba je ciąć.
Troszkę odsunęłabym je do płotu, by nie chodzić to sąsiada w celu przycinania, bo na pintereście są dość blisko ogrodzenia.
Żebym ja sobie mogła taki szpaler posadzić.
Może kiedyś na ulicy jak już utwardzą drogę. Ciekawe czy trzeba pytać gminę o zgodę, bo u nas masowo ludzie sadzą coś przed ogrodzeniem. Raczej bez pytania.

te graby chciałabym wsadzić o tak za nimi już jest posadzony bluszcz)

ale się pobawiałam Zastanawiam się tylko czy lepsze by były zielone czy bordowe. Graby dostaną pod nóżki kuleczki buksikowe + jakieś kwiatuszki korororowe
Ogród wśród pól i wiatrów 23:09, 01 sie 2014

Do góry
Pozwoliłam se takie coś popełnić. Kulki bukszpanowe w różnych wielkościach, które niby są luźno rzucone, ale jednak układają się w linie plus trawy, np rozplenice. Sezonowo możesz coś dosadzać.

Ogród wśród pól i wiatrów 23:03, 01 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Kilka dni temu, pojechaliśmy dokupić 3 kulki bukszpanowe.
Oczywiście, jak to często się ogrodnikom zdarza,
pułapka pojawiła się niespodziewanie...
Wystrzyżony, zdrowiutki, pięknie rozgałęziony cyprys za ..... 50 zł!!
Oczywiście do domu wróciliśmy razem.

N i e m o ż l i w e!! za 50pln?! wow! super-extra okazja!! To koncypuj, koncypuj
w Oborze też mogą być ogrody 22:59, 01 sie 2014

Do góry
Rabata pod gazem

Wilcza Góra 22:54, 01 sie 2014

Do góry
powolnie kończę porządkowanie zdjęć z naszego lipcowego wyjazdu i będę trochę pisać wieczorami
a tak na razie, na dobranoc...zachód słońca nad Morzem Egejskim...
musiałam wysiąść z samochodu i zrobić to zdjęcie, bo aparat mi się w rękach "palił"
roślinki są,to zdjęcie się na na O. nadaje

Ogródek Iwony 22:49, 01 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Zostawiam tylko pozdrowienia Później (?) spróbuję nadrobić zaległości, bo troszkę się ich zrobiło

Też cieplutko Cie pozdrawiam Aga.
Dla Ciebie kwiatek z mojego ogródka - jedyna dalia, która zimę u mnie przetrwała, zakwitła właśnie. Mus dokupić na drugi rok, ale już w różowych barwach.
w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 01 sie 2014

Do góry
Metamorfoza, kiedyś obiecana i w końcu do pokazania,
czyli jesień 2013, wiosna 2014 i lato 2014

Wilcza Góra 22:41, 01 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
pieliłam dziś też w rabacie z moimi ukochanymi "marcinkami"
to są astry nowobelgijskie w cudnym bordowo/winnym kolorze (Royal Ruby)
w tym sezonie, mają się wyjątkowo dobrze a miliom pączków zapowiada prześliczną jesień...

(za nimi mała magnolia Susan będzie znów kwitła)

w takim razie już nie mogę doczekać się zdjęć z ich kwitnienia

u mnie marcinki też lubią łapać mączniaka, co więcej wykładają się, ale ja mam jakieś zwyczajne, przekopane od mamy, Twoje wygladają jakbyś je formowała, może tak jest?
Żywopłotki cisowe. 22:38, 01 sie 2014

Do góry
Małe w tym roku anabelki, przesadzane i słabo nawożone.

Wydaje mi się że to kłosowiec dostałam od Viwy.

W tle jest werbena, mam inną jak w ubiegłym roku, jeszcze nie zakwitła ta pierwsza, nie mogę porównać, mają inny kształt liści.

Zapełniałam wolne miejsca jednorocznymi.
Eksperymentarium 22:34, 01 sie 2014

Do góry
Tym razem pozdrawiam wakacyjnie
w Oborze też mogą być ogrody 22:34, 01 sie 2014

Do góry
i kolejna porcja powojników

w Oborze też mogą być ogrody 22:31, 01 sie 2014

Do góry
Clematisów nigdy dość, więc znowu Was nimi pomęczę

Ogródek Iwony 22:26, 01 sie 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Iwonko pisałam Ci niedawno o drzewach w moim ogrodzie i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie pomyliłam nazwę jabłoni ozdobnej z wiśnią piłkowaną.Zawsze mylą mi się te dwie nazwy.Moja jabłoń ozdobna to 'Royalty' a napisałam,że 'Royal Burgundy'.Zdjęcia wiśni piłkowanych i jabłoni ozdobnych wstawiłam u siebie,możesz sobie zobaczyć jak wyglądają
Miłej nocki

Aniu, wpadłam do ciebie rano, zobaczyłam te jabłonki, jedna jest podobna do mojej. Nie miałam czasu się logować, więc nic nie napisałam.
Ale mam chyba tą:
Anulka napisała:

Ta ma ciemnozielono-brązowe liście i karminowe kwiaty.To odmiana ''Royalty'. Zawsze nazwa myli mi się z wiśnią piłkowaną 'Royal Burgundy'
Pozdrawiam cię. Na telefonie przeczytałam o twoich zakupach, zaraz lecę je zobaczyć

Edit: Aniu, nie wiem, co robię źle z tym obrazkiem, że się nie otwiera link, więc pozwolisz, że przekopiuję od Ciebie twoje zdjęcie.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:22, 01 sie 2014

Do góry
Tak jak mówiłam - kocur znaczy teren i żre trawę - obecnie są duże więc mniej znać, ale zimą tak jedną obrobił że do dziś znać że na niej się zabawił.

W sumie moja werbena nie dość że wielka to już dość długo kwitnie. Ha! Marzenka wstydź się za to swoje maleństwo ;P

z ice dance znów zrobiłam przedszkole. Duuuużo sadzonek jest Ona ma dużą chęć przeżycia więc liczę że wszystkie się przyjmą.
Potem pół wsi obsadzę

Lime light piękna jest!

a tutaj z little lime. Ten little lime jest rzeczywiście little w porównaniu z lime light. z tym że moja lime light jest pierwszy rok u mnie i może jest wysoka na 1m tylko. W końcu krzaka nie odwróciłam, obetnę inaczej za rok.

Jeżówkowo!

Dobranoc!
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:19, 01 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
rod, cunigams white znowu kwitnie ...
nic nie rozumiem

Agato, u niego to normalne

Jak zaczynałaś urządzać ogród nie przypuszczałam, że tak szybko sobie z nim poradzisz. Jeszcze teraz mam przed oczyma te ogromne drzewa (topole to były? ) i dylemat - co zrobić z tujami? Cieszę się, że tuje uratowałaś. Ładne są!
O pozostałych nasadzeniach powiem krótko - ślicznie! Skarpa mi się podoba i nie tylko ona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies