Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 17:10, 26 cze 2014

Do góry
link text
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
Przedstawiam Wam pierwsza lokatorke na tarasie swojego apartamentowca. To pierwszy w historii egzemplarz biedronki, która z powodu nadwagi nie będzie w stanie latać, gdyż moja córka ja non-stop dokarmia. Menu rożne - liczy sie gościnność ale, ze na jablonce znalazlysmy mszyce to biedrona aż podskakuje z radości.

Super domek!!! Profeska

Mi mąż zrobił prowizoryczny z trzciny też czekam na gości

Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:07, 26 cze 2014

Do góry
Zupełnie nieświadomie stałam się posiadaczką dwóch niezbyt popularnych na ogrodowisku, ale pięknych klonów. Jeden zakupiłam (świadomie) jesienią zeszłego roku. Pięknie się przebarwił jesienią. Na pierwszym zdjęciu - na prawo w dużej wiklinowej doniczce czeka na posadzenie (zimował w zacisznym miejscu zakopany w gruncie w donicy). Kot pilnuje dobytku

Klonik do dzisiaj pięknie urósł - ma długie gałązki poziomo ułożone. Kształtem przypomina palmowy. Tym razem w towarzystwie kotki. Moje koty mają ponadprzeciętne parcie na szkło

I drugi klon - kupiony (przez pomyłkę) parę dni temu - Aurea kaukaski vel kolchidzki vel kapadocki. Myślałam, że to klon palmowy ze względu na jego kształt - w szkółce oczywiście nie wiedzieli co to. Wczoraj posadziłam go jako silny akcent na zakończeniu rabaty przed kompostownikiem. Może go trochę przysłoni. Mój klon ma ucięty główny przewodnik i będzie zdecydowanie wielopienny. Będę go ciąć jak doradza Bogusław.

A tu już posadzony do gruntu

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 17:03, 26 cze 2014

Do góry
Kocham te letnie klimaty...

Czas na kriokomorę, by zima je wspomnieć
Małymi kroczkami do celu... 16:57, 26 cze 2014

Do góry
mam pytanie co do hosty, pojawiło się na niej takie coś, czy to poparzenia od słońca, czy jakieś choróbsko?

Małymi kroczkami do celu... 16:55, 26 cze 2014

Do góry
wiśnia nigra została wymieniona na wierzbę hakuro, niestety i ona chyba zostanie wymieniona, ponieważ po przesadzeniu zaczęła usychać ;/ . Obecnie na rabacie nie wiele się znajduję z braku czasu, ale to co ostatnio udało mi się szybko zakupić to krzewuszka cudowna i sosna górska na pniu.

W cieniu - zacieniona 16:54, 26 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam
Miło Cię widzieć...może jutro na chwilę wpadnę na Z. ...tak bym chciała...
Małymi kroczkami do celu... 16:51, 26 cze 2014

Do góry
i kolejny etap udało mi się zrobić, może to nie wiele, ale samej przy dwójce maluchów nie jest łatwo...obrzeza tym razem postanowilismy zrobić z kostki, myślę,że będzie to zdecydowanie lepiej wyglądać i oto efekt:

Na Łowieckiej 16:41, 26 cze 2014

Do góry
Macie może jakieś pomysły czym zasłonić tę paskudną ścianę altany??? Pomysły mądrych głów bardzo pożądane;-D;-D;-D
Na Łowieckiej 16:39, 26 cze 2014

Do góry
Wariacje
Jurajski Ogród 16:34, 26 cze 2014

Do góry
Mili moi, nie wyrabiam czasowo, odezwę się wieczorem (chyba), a teraz fotka na miłe popołudnie i w podziękowaniu za wszystkie wpisy
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 16:19, 26 cze 2014

Do góry
No i tradycyjnie - coś dla duszy

Wspomnienie wiosny - czyli czas piwonii - takie białe kwiaty cieszyły moje oczy. Bardzo lubię piwonie - to jedne z moich ulubionych kwiatów . Mam jeszcze piwonię drzewiastą w kolorze purpury i majową - ciemnoczerwoną i chińską jasnoróżową z jeszcze jaśniejszym środkiem i jeszcze taką na sztywnych pędach - później kwitnącą o prawie fioletowych pełnych kwiatach.

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 16:07, 26 cze 2014

Do góry
Moje róże - do identyfikacji

1. Parkowa - angielka - może ktoś rozpozna i z NN nada jej imię i nazwisko

2. Pnąca - rambler - też na razie NN

Kolory są prawie takie jak naturalne.
Kondziowy ogrod cz II 15:44, 26 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

Moje n/n białe

tak wygląda z bliska

Ta ma być pnąca ale będę ja prowadził jako rabatowe

Pięknie i pachnąco u Ciebie róże masz zniewalające
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 15:40, 26 cze 2014

Do góry
Coś ostatnio ciężko się zorganizować do prac ogrodowych, a rośliny czekają i kwiczą.
Powolutku, bardzo powolutku, ale posuwamy się do przodu.

A w ramach motywacji obiecuję, że jak nie zacznie znowu lać - słowo harcerza (czy byłam kiedyś harcerzem?) wrzucić późnym wieczorem fotki z ustawiania roślin.

Plac budowy. Na razie płytki do korekty, bo nie są wypoziomowane i w tle położony grujecznik, bo wieje niemożliwie.
Pszczelarnia 15:38, 26 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W tej części ogrodu rosną:
'Lykkefund' na pergoli,

'Ritausma' w szpalerze w sadzie,

'R. de Rhest' jako przegroda w warzywniku,

'Reine des Violettes' na brzegu warzywnika,

I 'Artemis' w pokaźnej liczbie (5 szt.),

Przepięknie!!! Upajam się zapachem

Pozdrowienia z Ogródeczka

Słoneczny ogród słonecznej safikey 15:27, 26 cze 2014

Do góry
szybkie migawki z ogrodu (chwilę przed deszczem)

uwielbiam lawendę, ciągle jest mi jej mało - och Prowansja wzywa

moja 3-letnia modelka uwielbia pozowanie- przy wielkiej trawie i jeszcze niekwitnącej lawendzie

żwirowa rabata ma już 3 lata i mimo iż powstała z przypadkowych roslin, mam do niej sentyment, to moja pierwsza rabata

rabatka na oczyszczalni oczekuje deszczu...

uwielbiamy nasz ogródek
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:22, 26 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Margarete... przeczytaj co napisałam u Mariusza... post wyżej....
Nie wiem jaka t oziemia, ale jest twarda jak skałą... przywrotniki z rabaty pomimo zlania ziemi wodą.. długo dziobałam, aż sobie rękę uszkodziłam i mam tylko prawą.. lewa skasowana..

Bodziszek o pełnych kwiatach.. jakiś taki mdły.. i chyba nikt go też nie sfotografował..

Czytałam .....potwierdzam..., zamiar jest......termin do uzgodnienia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:21, 26 cze 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Śliczne fotki Przywrotnik bardzo mi się podoba, te kwiatą są takie świeże, ta żółta zieleń bardzo optymistyczna . Róża przy tarasie... zachwycająca kaskada kwiatów. Piękne miejsce Agatko, żywe i z wielką pozytywną energią .

Kolory w ogrodzie, a przede wszystkim kwiaty są nam potrzebne do życia i tak jak piszesz dostarczają pozytywnej energii.....przywrotnik ma to coś i dodatkowo ma właściwości zdrowotne, które nam kobietom przynoszą ulgę

Wkrótce pojdzie pod nożyce, bo czekają inne byliny ,a on je zagłusza
Ogród w skali mikro cz.II 15:19, 26 cze 2014

Do góry
Zaraz pędzę na zakończenie roku gimnazjalistów z klas trzecich ... Ale szybciutko wrzucę Wam krótki reportaź co tam u mnie , bo wiem ,że pismo obrazkowe jest zawsze mile widziane

Pieris jeszcze ma różowe przyrosty , po tym przymrozku i ostrym cięciu ... Mówię Wam , u mnie nie ma lekko

Wiciokrzew .. Noo on mnie jeszcze nigdy nie zawiódł .. Mimo ,że tak chorował na ooczątku sezonu ,że stracił prawie całe listki , to teraz po kuracji pozbierał się i wraca do formy

Róża giardina .. Nadal .. Noo fakt ,że ma tylko jeden kwiatuszek , ale kolejne pąki już się pojawiają

Powojnik Maria skłodowska curie ... Te kwiaty sa niesamowite . Wprawdzie walczyłam ze ślimakami łysolami , które uwielbiają ten powojnik równie mocno jak i ja , chić zdaje się z innych względów

Nowe pokolenie jaszczurek żyworodnych szykuje się do wyjścia na świat

Buziaki ... Macham do Was

Miejsko & sielsko 15:03, 26 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

to już zgłupłam,
Zdjęcie poniżej wygląda jak Carex testacea 'Prairie Fire a miała być zgodnie z "metką" bronze form.... hmmm

Bronze, może nie form , to ona będzie, jak przestaniesz ją podlewać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies