Gierczusiu, ważna wiadomość, w razie co schowam do domku letniego, a potem ją ciut nawozami podpędzę i będzie znowu w gruncie, chyba że będzie zima, jak ostatnio, to bez problemu da radę
u mnie rośnie Lagerstroemia Indica, stale w podobnej fazie, aby zobaczyć jej płonące piękno, musiałby się klimat bardzo ocieplić, ale tak naprawdę powinna paść, a stale odbija mimo zim
taka powinna być lfficial&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=XvPIU7_hK8fsPNTOgIAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1304&bih=667" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.pl/search?q=lagerstroemia+indica&client=firefox-a&hs=Zw6&rls=org.mozillalfficial&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=XvPIU7_hK8fsPNTOgIAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1304&bih=667
a u mnie taka
za to inne cieszą, z braku czasu tylko czasami podlewam, aż dziw że takie śliczne są
a tu rzadko podlewam, eksmisję robię żurawkom i coś dołem nowego, nie wymyśliłam jeszcze, bo są tam lawendy, liatrie, dzwonki
Tosiu, moja wyobraźnia również nie ogarnia cisów na tym tle.
Jednak jak płot przejdzie lifting i będzie ładne, estetyczne ogrodzenie to już będzie do ogarnięcia.
Teraz to im gęściej przy linii ogrodzenia to lepiej maskuje płot, który lata świetności miał w 82”.O ile sąsiedzi wezmą to jako dobro…. A nie wrogą i złośliwą robotę ..eccchhchch
a Fajowo, że fajnie to wygląda… przynajmniej coś się dzieje
Werbeny i ubiegłoroczne i z tego roku, rosną szaleńczo, jedna ma ponad 2 metry....będę zbierać nasiona, więc upomnij się Gosiu w grudniu
mój syn lubi takie gierki słowne, zawsze matulę zagnie
Anabellka ma ogromne kwiaty, ma zrobione podpórki, jak była mała i teraz ich nie widać, a zdają extra egzamin
i spracowana dłoń ogrodniczki w porównaniu wielkości kwiatów
poczynając z tego miejsca, tworzy mi się wspaniały zakątek hortensjowy, biegnie aż do lasu
i ponad 2 metrowe ubiegłoroczne werbeny, zostawiam znowu w gruncie, chyba znowu sobie poradzą
Gierczusiu, ja się zastanawiam czy ja aby nie za gęsto sadzę wejść i coś zrobić, och jak trudno, ale plus jest...mniej chwastów
cieszę się, ze podoba się busz, zatem aktualne fotki
moje faworytki wśród lilii, bo najbardziej pachną, nastawiam się tylko i wyłącznie na pachnące
ta jest wyjątkowa, w dotyku jak sztuczna, a pachnie nietypowo dla lilii, bo jak tysiąc konwalii
te czuć z daleka...kolor i zapach w skali 1-10, 10!
te również 10!!
wygląd, kolor i zapach
Witajcie w moim ogrodzie...
Nie było mnie tu dawno, ale może czas najwyższy odświeżyć wątek...
Spotkało mnie tu wiele dobrego i świetnych ludzi poznałam...
Dlatego witam Was serdecznie i zapraszam do nowych, starych odsłon ogrodowych...
Zmieniło się u mnie troszkę, powstało kilka nowych nasadzeń, powstała łąka kwietna, posadziłam dwie setki Buków, jako formę ogrodzenia...
Ale powoli wszystko Wam pokażę...
Na początek kilka całościowych fotek, aktualnych, robionych w lipcu, tego roku...
Zapraszam serdecznie...
Kochani, dziękuję serdecznie za pamięć o mnie...
Danusiu, mnie tu sporo nie było i czas odwiedzać zapomniane ogrody...
Selly, moich Pierwiosnków nie okrywam, nawet w ciężkie zimy... Przyrostów nie mają spektakularnych, choć rosną u mnie już wiele lat...
Piękne masz te carexy, już kiedyś szukałam ich w szkółkach i nie gdzie nie znalazłam. Bardzo by mi się przydały. Muszę znowu pomyszkować w szkółkach
Gorące pozdrowienia
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?
Może macie jakieś propozycje?
Ten czerwony kolor trzmieliny to oczywiście tylko jesienią, ale tak narysowałam żeby oko pocieszyć
witam, tak jak poleciliście 11 lipca sypnąłem na trawnik pierwszy nawóz - wybór padł na Polifoskę 8
efekt po kilku dniach niesamowity żółte plamy zniknęły - trawa się mocno zazieleniła - widocznie też się zagęściła - chwastów jakby mniej widać - same plusy
moje pytanie jest o kolejne kroki - czyli pewnie na przełomie lipca/sierpnia powinienem znowu czymś zasilić - czy znów to powinien być nawóz o niskim azocie czy może tym razem póki do wiosny daleko dać coś o zwiększonym azocie? a kolejne dopiero jesienne i niskim?
przyznam się, że kusząco brzmi agrecol - szybki efekt dywanowy - ale on ma azot ponad 30
Wklejam rysunek rabaty przed wykuszem z wymiarami, może wtedy łatwiej będzie radzić. Rabata jest od wschodu. Pomóżcie, może ktoś mógłby cosik narysować?
Na nowo zakupionej pigwie gruszkowej zaczęły się pojawiać plamy na liściach. Jest ich bardzo dużo i atakowane są nowe liście. Może ktoś z Ogrodowiczan spotkał się z taką chorobą. Co to może być i jak leczyć?
Lawena cieszę się ze z opolskiego , muszę obejrzeć Twój ogród, pozdrawiam. Goha, to Ci pokażę moje tomaty w gruncie,już 4 szt zjedliśmy, niektóre mają 2 m.
i moja sztywna Anabelle,różowej nie zdążyłam wiosną przesadzić.
I co znalazłaś warunki uprawy dla kiwi? mój agapant jeden szybko już zakwitnie a tu kolejne
i jeszcze na ogrodzie stoją w donicach ale po 1-2 kwiatki,widać, że mają jeszcze za luźno, że tak mało kwiatów
Witaj Mira ja też czekam na swoje agapanty, mam w kilku donicach, najgorzej z Wolga bo ma po 1-3 kwiatki, Pinoccio ma 7-8 i innych donicach różnie ale widzę, że jeszcze wypuszczają łodygi z kwiatamipozdrówka
Mira zmieniłam miejsce rok temu z Pomorza na Warmię no i ogród też tam był duży tu malutki, Markowi pisałam, że jakieś 12 arów ale jak ma 3 to wszystkojest w nim zatem gęstoa przerwę miałam miesięczną od Ogrodowiska bo zepsuł mi się komp i musiałam nowy zakupić ciężko mi teraz przeglądać wszystkie watki w czytaniu strasznie tego dużou mnie już jest upał pozdrówka