Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

A miało być tak pięknie.... 17:57, 26 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Renatko też jestem w szoku. Cudne róże i same z najwyższej półki. A czy możesz pokazać czy one rosną na jednej rabatce różanej, czy też masz pojedyncze krzewy w różnych miejscach.

Moje róże to w większości młodziaki, dlatego pokazuję po jednym kwiatku

Mam je posadzone wokół domu i przy ogrodzeniu, zaczyna mi brakować miejsca,to wyryłam w trawniku dziurę. Ta fota najlepiej to pokazuje.

I kolorami,żeby się nie pogryzły
Same białe wzdłuż wjazdu.

Żółte

Za płotem miniaturki

A pomarańczowe wtryniłam przy babcinej figurce i powolutku wypierają,nasadzenia nagietkowe itd.
Paprotki zasłoniły szałwię,z uporem się odradzają,ale żeby nie robić przykrości babci,juz je zostawiłam w tym sezonie

I różowe młodziaki z innej strony.

Podpory , kraty, obeliski dla róż 17:49, 26 cze 2014

Do góry
Nie widziałam w Anglii na murach aż tak gęsto tych oczek.
Na pewno są wwiercone w fugach takie okrągłe oczka i miedzy nimi poprowadzone mocno naciągnięte linki z ocynkowanego drutu.
Ozz, obejrzyj sobie ten odcinek GW, minuty ok. 13 i 18.
https://www.youtube.com/watch?v=x9De1TyhueE
Monty Don sadzi pnące róże i powojniki pod murem z cegły, świetnie widać linki, oczka i odległości. Pędy są opierane, przeplatane poziomo, bo wtedy róże tworzą kwiaty w poprzek na długopędach i przywiązywane poziomo czymś mało widocznym, np. rafią, żyłką.

Wstawię jeszcze zdjęcia z ogrodu Mottisfont, gdzie widać dość dobrze o co chodzi.

I na koniec pergole pod róże z Barnsdale, mam już niemal identyczne stożki. Kratki też.

Ogródeczek 17:42, 26 cze 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Beatko piękna tawułka czy to Arendsa ??? jeśli tak to moja do pięt Twojej nie dorasta i chyba masz ja w pełnym słońcu ???
Małymi kroczkami do celu... 17:38, 26 cze 2014

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pisząc do Was, zapomniałam na śmierć,że w samochodzie zostało mi jeszcze jedno drzewko do wsadzenia - moja mała duma ileż ja go szukałam, a sam mi do rąk trafił

Piękny miłorząb, posadź go gdzieś na widoku w centralnej części - piękny okaz i jaki zdrowy
Moja codzienność - ogród Oli 17:33, 26 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Olcia gdzie posadzisz Barony?

o tak jakoś pod buczkiem, pasuje ???

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 17:30, 26 cze 2014

Do góry
no i pierwsze truskawki z własnej hodowli

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 17:30, 26 cze 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
taka piękna sąsiadka się do mnie pcha

nietypowy kwiat hosty

<3

Piękną masz rabatę lawendowo czosnkową!!! Czosnek obłędny kolorystycznie i jakie ogromne kwiaty, (szałwia też wspaniała)!! To czosnek Krzysztofa czy jakaś inna odmiana

Małymi kroczkami do celu... 17:28, 26 cze 2014

Do góry
Pisząc do Was, zapomniałam na śmierć,że w samochodzie zostało mi jeszcze jedno drzewko do wsadzenia - moja mała duma ileż ja go szukałam, a sam mi do rąk trafił

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 17:26, 26 cze 2014

Do góry
W tym roku surfinie z vertigo

szałwie kończą kwitnienie, za chwilę czas na jeżówki

Ogródek Iwony 17:26, 26 cze 2014

Do góry
Dzisiaj pospacerowałam po Twoim ogrodzie.Zmiany...zmiany...
Lubię takie fotki...pozdrawiam.
Ogród na glinie 17:20, 26 cze 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
A tu próba zatuszowania rury, powinno się udać z lekką górką. Raczej nikt jej nie zauważy. Trawa tam nie rosła, to żwirek będzie lepszym rozwiązaniem:

A czemu ekobordy położyliście odwrotnie?
Równym brzegiem do trawnika, a tam gdzie sie szpilki wbija...pod żwirek i nie trzeba dosiewać trawy

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 17:19, 26 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Z tarasu

Bardzo fajny widok a co tam u Ciebie kwitnie na różowo/fioletowo?

Śliczny masz ogródek taki zadbany z fajnymi roślinkami bardzo podoba mi się u Ciebie
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 17:10, 26 cze 2014

Do góry
link text
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
Przedstawiam Wam pierwsza lokatorke na tarasie swojego apartamentowca. To pierwszy w historii egzemplarz biedronki, która z powodu nadwagi nie będzie w stanie latać, gdyż moja córka ja non-stop dokarmia. Menu rożne - liczy sie gościnność ale, ze na jablonce znalazlysmy mszyce to biedrona aż podskakuje z radości.

Super domek!!! Profeska

Mi mąż zrobił prowizoryczny z trzciny też czekam na gości

Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:07, 26 cze 2014

Do góry
Zupełnie nieświadomie stałam się posiadaczką dwóch niezbyt popularnych na ogrodowisku, ale pięknych klonów. Jeden zakupiłam (świadomie) jesienią zeszłego roku. Pięknie się przebarwił jesienią. Na pierwszym zdjęciu - na prawo w dużej wiklinowej doniczce czeka na posadzenie (zimował w zacisznym miejscu zakopany w gruncie w donicy). Kot pilnuje dobytku

Klonik do dzisiaj pięknie urósł - ma długie gałązki poziomo ułożone. Kształtem przypomina palmowy. Tym razem w towarzystwie kotki. Moje koty mają ponadprzeciętne parcie na szkło

I drugi klon - kupiony (przez pomyłkę) parę dni temu - Aurea kaukaski vel kolchidzki vel kapadocki. Myślałam, że to klon palmowy ze względu na jego kształt - w szkółce oczywiście nie wiedzieli co to. Wczoraj posadziłam go jako silny akcent na zakończeniu rabaty przed kompostownikiem. Może go trochę przysłoni. Mój klon ma ucięty główny przewodnik i będzie zdecydowanie wielopienny. Będę go ciąć jak doradza Bogusław.

A tu już posadzony do gruntu

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 17:03, 26 cze 2014

Do góry
Kocham te letnie klimaty...

Czas na kriokomorę, by zima je wspomnieć
Małymi kroczkami do celu... 16:57, 26 cze 2014

Do góry
mam pytanie co do hosty, pojawiło się na niej takie coś, czy to poparzenia od słońca, czy jakieś choróbsko?

Małymi kroczkami do celu... 16:55, 26 cze 2014

Do góry
wiśnia nigra została wymieniona na wierzbę hakuro, niestety i ona chyba zostanie wymieniona, ponieważ po przesadzeniu zaczęła usychać ;/ . Obecnie na rabacie nie wiele się znajduję z braku czasu, ale to co ostatnio udało mi się szybko zakupić to krzewuszka cudowna i sosna górska na pniu.

W cieniu - zacieniona 16:54, 26 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam
Miło Cię widzieć...może jutro na chwilę wpadnę na Z. ...tak bym chciała...
Małymi kroczkami do celu... 16:51, 26 cze 2014

Do góry
i kolejny etap udało mi się zrobić, może to nie wiele, ale samej przy dwójce maluchów nie jest łatwo...obrzeza tym razem postanowilismy zrobić z kostki, myślę,że będzie to zdecydowanie lepiej wyglądać i oto efekt:

Na Łowieckiej 16:41, 26 cze 2014

Do góry
Macie może jakieś pomysły czym zasłonić tę paskudną ścianę altany??? Pomysły mądrych głów bardzo pożądane;-D;-D;-D
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies