Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Agania 21:10, 29 sie 2014

Kasieńko, cudowne sweet focie nie tylko ogrodu......masz wiele przygotowań przez weekend, bo szkoła się zaczyna, ale ogród jest piękny i pięknieje z każdym dniem, więc pewnie przez weekend zdążycie jeszcze wypocząć i tego Wam życzę i cudownej pogody...a wawrzynek cudo jest

efekt robi na całego razem z floksami...piękny widok

buziak

Lukasz2013 21:18, 29 sie 2014

kasiek napisał(a)
Idzie jesień nieubłagalnie, nic mi się nie chce robić - niedowiary!
Basem już złożony, suszy się na hamaku

a jego miejsce zajęła huśtawka

Hello. Idzie ta jesień idzie. Kwiaty przekwitają i robi się tak jakoś zimnawo. Dzisiaj mi w stopy szczypało aż się zdziwiłem. Brrr nie lubie zimy a ta nadchodzi też wielkimi krokami. Cóż trzeba jakoś dotrwać do wiosny.
kasiek 20:20, 30 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Ale zmienia sie twoj ogrod widać ile zmian zrobiłaś super

Oj te zmiany czuje w każdej kosteczce
Nawet nie myślałam że tyle ich będzie, ale teraz się cieszę - bo już wiem co i jak
kasiek 20:21, 30 sie 2014

Richie napisał(a)
Kasiu ale się dzieje u Ciebie, ogród wygląda świetnie z altana zaprasza żeby w niej usiąść

Dzięki
Kiedy Ty mnie w końcu odwiedzisz i usiądziesz w altanie?
kasiek 20:24, 30 sie 2014

Katkak napisał(a)
Kasia jak ja lubię patrzeć na Twój ogród, echh.... A ta babcina altanka skąpana w zieleni strasznie fajnie i klimatycznie wygląda. A bez dziki, czy nie dziki wygląda w dechę i taki czadzik z nim zrobiłaś, że w pierwszej chwili wcale nie idzie skapnąć, że to czarny bez . A, że z jego owocków robi się syropy pomocne przy infekcjach gardła to jego dodatkowy atut . Pozdrawiam .

Altanka babcina strasznie się sypie - niestety i babcia ma już swoje lata, zwłaszcza teraz po tym zalaniu gnije na potęgę ...
Z bez jest o tyle super ze to chyba obok sumaka najszybciej rosnące drzewko. Z owoców gotowałam już sok, a z kwiatów robiłam herbatki. Jedyny minus jak się go ptaki najedzą a potem sru i na kostkę, wtedy jest masakra...
kasiek 20:30, 30 sie 2014

Agania napisał(a)
Kasieńko, cudowne sweet focie nie tylko ogrodu......masz wiele przygotowań przez weekend, bo szkoła się zaczyna, ale ogród jest piękny i pięknieje z każdym dniem, więc pewnie przez weekend zdążycie jeszcze wypocząć i tego Wam życzę i cudownej pogody...a wawrzynek cudo jest

efekt robi na całego razem z floksami...piękny widok

buziak

Młoda jest kapitalna do fotek, normalnie laleczka
Do szkoły juz wszystko przygotowane, idę na rozpoczęcie z Małą bo to jej pierwszy raz w dodatku jako sześciolatek... Dziś była praca że hej! 3 tygodnie nie robiłam więc trzeba było troche nadgonić.
A wawrzynek w tym roku zgłupał normalnie - to fota z kwietnia
(ten w środku)

A teraz jest taki

kasiek 20:33, 30 sie 2014

Lukasz2013 napisał(a)

Hello. Idzie ta jesień idzie. Kwiaty przekwitają i robi się tak jakoś zimnawo. Dzisiaj mi w stopy szczypało aż się zdziwiłem. Brrr nie lubie zimy a ta nadchodzi też wielkimi krokami. Cóż trzeba jakoś dotrwać do wiosny.

A ja lubię
Właściwie w naszym klimacie kocham jego zmienność, to że co kilka miesięcy jest coś nowego!
Uwielbiam pierwsze płatki śniegu i szron na iglakach a jeszcze do tego jak pali się w kominku... Ach rozmarzyłam się

Jakos teraz jak mam wszystko porobione to juz nie mam presji że jeszcze tyle roboty przed zimą ...
kasiek 20:37, 30 sie 2014

Dzis nadgoniłam robobote w ogrodzie - 3 tyg przerwy - wow normalnie rekord w tym roku!
A w ruch poszedł szpadelek i kanciki, przesadziłam ostatnie krzewy i byliny które juz miały za ciasno, właściwie mozna powiedzieć że prawie skończyłam. Zrobiłam też ostatnia listę zakupów i... nic tyolko się byczec na leżaku i podziwiać

kasiek 20:41, 30 sie 2014

W tamtym roku jak kupiłam wrzosy to oczy bolały od koloru. A w tym roku takie blade...

Za to astry śliczne

I widok z ławeczki

waldek727 21:10, 30 sie 2014

kasiek napisał(a)
W tamtym roku jak kupiłam wrzosy to oczy bolały od koloru. A w tym roku takie blade...

Kasiu.
Może jeszcze nie są w stanie pełnego kwitnienia. Sporo kultywarów ma białe lub kremowe pączki które dopiero po rozwinięciu zachwycają nas swoją kolorystyką.
Bardzo duże znaczenie przy wybarwianiu się wrzosów ma stanowisko (słoneczne) i odczyn gleby (kwaśny).
Pozdrawiam.