Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje roślinki 18:31, 25 cze 2014

Do góry
Pokażę kilka zdjęć z mojego warzywnika i wiejskiego ogródka jednorocznego. Mialo ich w tym roku nie być ze względu na male dziecko i notoryczny brak czasu, ale nie wytrzymalam i wiosną zabralam się do roboty Kwiaty jednoroczne jeszcze nie kwitna w pelni, ale niedlugo będzie kolorowo

Mój 4 arowy azyl... 18:26, 25 cze 2014

Do góry
Na biało

Róża Kristal w pąku

White Cover

Anabelle

Mój 4 arowy azyl... 18:25, 25 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Ale apetyczne fotki, moje porzeczki kosy zjadły, a niech im wyjdzie na zdrowie, tak pięknie śpiewają
Liliowo i kolorowo:) 18:23, 25 cze 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 18:19, 25 cze 2014

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 18:17, 25 cze 2014

Do góry
Ogródek z białym płotem w nowej odsłonie

Mój 4 arowy azyl... 18:17, 25 cze 2014

Do góry
Przetacznik kłosowy 'Royal candles' i dzielżan

Rozwija się kolejna lilia
Liliowo i kolorowo:) 18:11, 25 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Tak, z czasem Kropka wydorośleje, początki są zawsze trudne

Białą różę sobie zapisałam w kompie A co znaczy że różę obcinasz jak ma nowe przyrosty. Napisz więcej, bo mnie ten temat zainteresował a nie wiem o co biegaz Anią jeszcze nie ustalałyśmy.

Przesyłam też różane imieninowe życzenia

Ula bardzo Ci dziekuje)Tam jest przecinek, obcimam jak przekwitnie i to ciacham gałeziami bo tyle kwiatow, zreszta te galezie w wiekszosci obsychaja i moze dlatego tyle nowych przyrostow maja zawsze i na nich beda za rok kwiaty jak nie wymarznie. Mam tez posadzona Alohe i ma pąki powinna zakwitnac jak przyjedziecie, ciekawa jestem, jest jeszcze malutka ale fajnie rosnie wiec za rok powinna byc juz pnąca roza Za piekna rozyczke dziekuje) zaraz dam zdjecia) Pieknie mi lawenda zakwitla.
Żurawka - Heuchera 18:11, 25 cze 2014

Do góry

i na słoneczku

może hollywood ???
Wilcze pole – zagwozdki, przemyślenia, zmagania i efekty 18:08, 25 cze 2014

Do góry
@Katkak: dziękuję za odwiedziny, mam nadzieję, że niedługo będę mógł się pochwalić czymś więcej.

@Magdalena25: dzięki za miłe słowa, szczególnie za te o ogrodzeniu. Ciężar słupków czuję jeszcze w kolanach, a obróbka i lakierowanie desek śnią mi się po nocach i to nie są miłe sny

Co do tarasu, to głównym problemem zabudowy w moim projekcie jest centralnie umieszczony balkon z tyłu domu (strasznie żałuję decyzji lub raczej niewiedzy na temat potrzeby balkonów w domku na wsi) Z uwagi na prostą formę ogrodzenia i balustrad, musiałem w podobnej formie zrobić zabudowę. Wykonanie zlecałem i niestety trafiłem na niekompetentną ekipę. Dwa zdjęcia z pierwszego sezonu.

Wizualnie wszystko pasuje, lecz w praktyce daszek powinien być wysunięty poza taras. Teraz kombinuję, w jaki sposób odprowadzić z niego wodę (chcę ukryć małą rynienkę i z tyłu wypuścić wodę po łańcuchu). Z uwagi na palnik latem, musiałem zrobić zasłonki. Dobrze sprawdza się też żaluzja od strony zachodzącego słońca.
Mój 4 arowy azyl... 18:00, 25 cze 2014

Do góry
Dzisiaj padało, siedzę w domu i odganiam nieróbstwo, które całkiem mnie ogarnęło W folderach trochę porządków zrobiłam, bo grozi mi zapchanie kompa
Fotki wczorajsze:
Zakwita kosmos, na razie biały

i pierwsze różyczki The Fairy

a będzie ich sporo

Liliowo i kolorowo:) 17:59, 25 cze 2014

Do góry
Tak, z czasem Kropka wydorośleje, początki są zawsze trudne

Białą różę sobie zapisałam w kompie A co znaczy że różę obcinasz jak ma nowe przyrosty. Napisz więcej, bo mnie ten temat zainteresował a nie wiem o co biegaz Anią jeszcze nie ustalałyśmy.

Przesyłam też różane imieninowe życzenia

Życie w wiejskim ogrodzie 17:57, 25 cze 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie po przerwie

Ostatnio mam bardzo mało czasu ale cieszę się że mnie odwiedzacie

Pokażę nasz ogród 17:56, 25 cze 2014

Do góry
asica napisał(a)

Telepatia myślę o łuku przy placyku
Toszka podoba mi się pomysł zrobienia okręgu, choć trochę się go boję . I jak na zamówienie obejrzałam w sobotę na Domo 8 odcinek "Pokochaj swój okrąg". I jak na zamówienie było i koło i było przejście przez łuki-pergole hehe. Bardzo mi się spodobało, i od razu zobaczyłam je przy planowanym okręgu. Tylko czy Ty go widzisz w tym miejsu co ja?
Ja myślę o tym:

Dokładnie o łuku w tym miejscu myslałam Myślałam wczesniej, ale bałam się proponować, byś mnie nie ofukneła za babciną kiczowatość... ale pomysł jest silniejszy od strachu przed tobą Na szczęście i ty łuk zobaczyłaś w tym miejscu... ufff ulga ogromna
Domo niestety nie mam i słuchając opowieści o tym programie żałuję... choć po prawdzie to my prawie telewizji nie oglądamy....
jeszcze przy łuku, pod altany ścianą wcisnęła bym perowskie (jest normalna, ok 1,5-2m i liliput do 50cm). U stóp róży bym ją wcisnęła tak by przeplatały się potem gałązki z kwiatami róży. A zimą będziesz miała niebieskie łodygi jako dodatkowa ozdoba w ogrodzie, bo perowskie tniemy wiosną. I w to jeszcze bym upakowała stipę, albo rozplenice hammel... W stipę można by powsadzać np.jeżówki, a na wiosnę szafirki i białe z różowymi tulipki. Taki pastelowy, całoroczny zaułek....

to se popisałam
Liliowo i kolorowo:) 17:55, 25 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusiu ale cudnie kwitnie ta róża fioletowa na pergoli. Już jak byliśmy była ładna ale teraz to jest szał... piękna. I ta Rusałka na ławeczce też śliczniusia tylko dlaczego buziaka zasłania
Też jestem ciekawa jak zareagowała na Kropkę No i pokaż jak Kropeczka urosła - dawno jej tu nie było
Buziaki na dobry dzień

Aniu róża jest jeden ogromny bukiet, musze sie schylac zeby przejsc a jak pachnie Jeszcze tydzien i bede musiała powoli obcinac, ma juz duzo nowych przyrostów. Zrobie zdjecie Kropce, bardzo urosła ale szaleje oj szaleje, dobrze, ze kupilismy specjalny kojec dla szczeniakow bo demolke by nam niezł zrobiła. Probuje ją wychowac no ale M.... Ustalalas juz cos z Ulą? Pozdrawiam serdecznie i buziole
Aniu i dla Ciebie usmiech od "słodziaka" słodki jak ta wata cukrowa
Pokażę nasz ogród 17:52, 25 cze 2014

Do góry
asica napisał(a)
A może zlikwidować tą wąską rabatę pod ganeczkiem i zasiać tam trawę, a poszerzyć do równego łuku rabatę rododendronową?

Asiu, ja bym nie likwidowała tej rabaty pod ganeczkiem Wiadomo, że przy murze trawy się tak ładnie nie skosi, chyba że podkaszarką. Na tej rabacie masz fajne trawki i chyba żurawki? one dają taką lekkość. Ale decyzja i tak należy do Ciebie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 17:51, 25 cze 2014

Do góry
carexy o których mówię

z takich małych sadzonek jak widzisz poniżej

po jednym sezonie mam fajne kępki

nawet między kamieniami fajnie by wyglądały
kombinuj - mi ogród zajmuje przynajmniej w głowie 30% dnia
i przyjdź zobacz moje nowe trawki pod jabłonką
Ogród Nebel 17:50, 25 cze 2014

Do góry
Zakochanej w ogrodach nie straszne są pierwsze, drobne niepowodzenia w uprawie balkonowej.
Pozdrowienia z zimnego Trójmiasta...i fotki moich ulubionych dzwoneczków.
Zakątek z fioletową ławeczką 17:47, 25 cze 2014

Do góry
Nowa rabata, moje oczko w głowie Wymarzyłam ją sobie w kolorach fioletowo-różowych z domieszką bieli Nie wiem co mi z tego wyjdzie.Brakuje jeszcze ławeczki, no i trochę roślin muszę dosadzić

Liliowo i kolorowo:) 17:45, 25 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Czy ona długo kwitnie ?

Kwitnie ponad miesiac i pachnie Nie powtarza kwitnienia ale polecam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies