Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:01, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moja ulubiona rabata przy kuchni - po rewolucji ubiegłojesiennej. Tylko zdechł klon plamowy purpurowy a orange dream posadzony miesiąc temu odchorował czerwcowe upaly.... Jak nie urok to s.....

Jeszcze muszę poczekać aż trawki podrosną. Molinię variegata na samym tyle chyba wymienię na miskanty

Przy okazji widać, ze bonzaja bukszpanowego jeszcze nie cięłam... A trzmielina znów sie wkalifikuje pod noż, znaczy się sekator...

a czy te duże kwadraty to kiedyś były kulami?

i jak się mają te kostrzewy golden taupeee? Mają się w ogóle jakoś? Bo moje duże były ale przez deszcze strasznie zmarniały strasznie!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:57, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Teraz nadszedl czas hortensji ogrodowych
I mimo, że dociera do nich zachodnie słońce po godz 17 to potrafi im przypalić liście...

Uwielbiam ten etap gdy kwiatki już nabierają koloru, ale są jeszcze zielonkawe.
Widoki jak zwykle zapierają dech w piersiach!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 21 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pewnie się powtarzam, ale to hakone jest niesamowite - jak będę kiedyś je sadzić to tylko u finki je kupię, bo chyba tylko od niej takie rosną
U mnie purpurowe i czerwone żurawki tylko dają radę w słońcu - zielone co zawsze miały parę listków poparzonych w tym roku okropnie wyglądają - jutro będę je wycinać...

Te u mnie też dają radę i chyba tylko one na słońce, reszta woli półcień...
zawsze coś, taki los
a mnie się dość zgrały kolorem dalie z resztą, bo z nimi stale niespodzianki w kolorze

i bardzo lubię za tę delikatność i wytrzymałość ten wilczomlecz
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:50, 21 lip 2014

Do góry
drastycznie odchudzony Hoopsii nabiera kształtów

młody Szpek będzie od początku prowadzony na szczuplaka

widać szmaragdową zieleń trawnika taka sama jak ściernisko za płotem
Ogródek Ewy 13:47, 21 lip 2014

Do góry
moje dziecko nosi takie w łapach i jak protestuję mówi: "mamo zostaw, to mój psyjaciel"

Nallar napisał(a)
A dziś przyłapałam w domu takiego gościa, wlazł przez drzwi balkonowe.
Paskudny.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko to samo mam z żurawkami. Nie ma rady w tropikalnym słońcu nie daja rady, trzeba przesadzać,...
Z powojnikami drugi rok wlaczę.... Uwiąd je męczy mimo profilaktycznych oprysków.... Gdyby nie moja miłość do nich, już bym je wykopała... A tak to ścinam przy samej ziemi.... I odrastają.... Do połowy lata piekne a potem ostre cięcie.....

To prawda, zmienił się nam klimat.....jeszcze wszystkim nie zmieniłam miejsca, ciut za gorąco i boję się, ze padną...poczekam
u mnie stare powojniki bez zarzutu, nowe z problemami, może jak się zadomowią będzie dobrze, przestaję o nich myśleć

cięłam kulki aż ręce mnie bolały, ale od razu ładniej i stwierdzam, że w końcu mi te kulki wychodzą
Ogród pod bukami 13:42, 21 lip 2014

Do góry
fajnie było, ale się skończyło.. niestety!
nadrabiam zaległości w pracy i w domu
w ogrodzie kolejna rewolucja - wycięliśmy dwa drzewa owocowe(ku radości mojego męża ) - trzeba zrobić Młodej miejsce na trampolinę bo marzy o niej, a na dniach ma urodzinki
na dokładkę jak tylko spuściłam go z oczu ogołocił sosny z gałęzi tak wysoko jak piłą sięgnął z ziemi - najpierw prawie rozwód był - a teraz doszłam do wniosku, że będzie miejsce na nowe rabaty
tylko co tam urośnie? jak się ogarnę wrzucę zdjęcia - wspólnie coś wymyślimy
ale jest nauczka na przyszłość - nie zostawiajcie nigdy chłopa z nową zabawką mechaniczną w ogrodzie

wrzucam widoki z wakacji

Widok z tarasu nr 1:

A tu nasz taras nr 2:

I troszę innych:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:40, 21 lip 2014

Do góry
Łukasz gratuluję 300 stronki
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:40, 21 lip 2014

Do góry
Szybki wyskok do Paryża zrobiliśmy i zielony Paryż podziwialiśmy .
A tutaj kawałek ogródka na barce, trawkę by właściciel sobie skosił!

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:39, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A te szalone pomarańcze nic sobie nie robią z tego , że nie konweniują!!!! Miały wygnić lub wymarznąć... Nie przesadzilam ich bo bylam pewna że padły...

a mnie zachwycają w połączeniu z żółcią, dołożyć do tego liliowiec Night Embers i i lilię Night Flyer i będzie super
Moja bajka 13:36, 21 lip 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:31, 21 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Irenko Ty gęsto?...ja to się upychać już uczę, a miszczyni w upychaniu to tylko Ela

...słów mi brak, lubię te Twoje kolorki, zakamarki i tajemniczość w ogrodzie

Cieszę się, że się podoba powoli coraz lepiej wszystko wygląda może za rok tylko pielęgnacja? czy to możliwe u ogrodnika?, hi, hi
oj Ela potrafi, ja też się uczę

pomalowałam mebelki, jeszcze w plecach coś na murze będzie, a górą rośliny są przycinane w parasol....i pół trzepaka na biało, zabrakło mi farby

Ogród w skali mikro cz.II 13:30, 21 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Z tego całego niepokoju i silnej potrzeby relaksu klona se wreszcie kupiłam póki nie będę miała świeżego zapasu sił albo pomocnika to rośnie w salonie

Nie no nie mogiem.... Dobrze że widzialam że już posadzony na rabacie bo myślałabym że się do salonu z ogrodem przenosisz... Ładny klonik Odpoczęłaś? Buziolki Eluś - dobrego tygodnia
Ogród na glinie 13:24, 21 lip 2014

Do góry
to się jeszcze zabawiłam z różami i fioletami
żurawka Berry Smoothie
Ogródek Agam 13:24, 21 lip 2014

Do góry
Werbena brazylijska dla Pawlusa.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:23, 21 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Iwonko, tej rabacie jako niższe piętro rosną bukszpany (kiedyś będą kulkami, carex Ice Dance i jednoroczne begonie. Wsadziłam tam miniaturowe hosty ale jeszcze młodziutkie i słabo widoczne.

Asiu czy na tej rabacie ice dance rośnie w pełnym słońcu? Mam 5 sztuk i zastanawiam się, czy na słonecznym stanowisku będą mi rosły... Super wygląda stipa za nimi
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:23, 21 lip 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Przepiękne te powojniki masz

Dzięki Reniu
Ogród na glinie 13:22, 21 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Zaczęłam sobie "ustawiać" te pomarańczowe żurawki
ale chyba bliższe mojemu sercu są różowe w tym miejscu
zostawię sobie jednak te pomarańczowe na okolice ambrowca, tak jak mam w projekcie
to pokażę co zaczęłam i nie skończyłam

a co myślicie o lokalizacji/przebiegu tych roślin?
tulipany jakiekolwiek nie będą pójdą raczej w rejon funkii, bo tam będzie pusto wiosną, przypominam rzut

a tutaj np trawy nie będą widoczne jak będziesz miała tulipany, a i żurawki i trawy będą mniej widoczne po zimie w czasie kwitnienia tulipów.
Ale zawsze można przecież zrobić korektę za rok.
Na teraz to fajnie wygląda
Ogródek Agam 13:22, 21 lip 2014

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:22, 21 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Bożenko. Staram się za bardzo na słońcu nie przebywać.U mnie do godziny 14-tej niezły cień, a jak poleję wodą, to i oddychać można.
Nie to co w bocianim gnieździe na siódemce.
Jutro mam wnuczkowy dzień, to tylko ich na ogród i pod prysznic, niech dokazują. A ja nadzór dyskretny.

O rany, jaki dorodny....chyba niedługo do jedzenia, moje jednak późniejsze są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies