Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro cz.II 16:58, 19 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Kuknij plizz na tą moją rabatę z red baronem i cinnamon cupcake ..bedzie dobrze ??.. Tylko sie wysokością martwię , bo red baron ma rosnąć do 50 cm a ta jeżówka do 60.. Czy ona nie bedzie zbyt niska ????

To je pikne... Kolorystycznie dobrałaś idealnie. Co do wzrostu no to nie wiem - nie zawsze coś rośnie tak jak powinno... może warto spróbowac
W cieniu - zacieniona 16:58, 19 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Pięknie Bogusiu masz szukałam werbeny, jakoś nie znalazłam
...na życzenie...werbena ...pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 16:56, 19 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Bogusiu możesz zerknąć do mnie na str. 441? Wkleiłam tam zdjęcia tych moich hodowanych z nasionek host. Zastanawiam się co robić: wsadzać je do ogródka mimo, że są jeszcze malutkie? Czy może do wiosny przetrzymać w domu? Ale w domu pewnie będzie im za ciepło, a nie dysponuję pomieszczeniem chłodnym i jasnym.
koniecznie wsadź do ziemi...pozdrawiam
Moja bajka 16:55, 19 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Moje wyhodowane z nasionek hosty nadal są jeszcze malutkie, ale sama nie wiem co robić: wsadzać je do ogródka, czy nadal kisić w domu pewnie aż do wiosny?
Koniecznie wsadź do ziemi...Pozdrawiam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:55, 19 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Nooo, nuda na całego

Pięknie macie, ale to zdjęcie mnie zachwyciło. Boskie te jeżówki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:54, 19 sie 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Sprawdzam czy donice już obsadzone nie,mus zajrzeć potem

Hi, hi...no taka sprinterka nie jestem
najpierw szukaliśmy te wkłady,bo potrzeba było o odpowiedniej wysokości i szerokości, potem drenaż i ziemia i dopiero rośliny, pewnie w weekend posadzę...tylko nie mam roślin
ale mam nadal kwitnące hortki
W cieniu - zacieniona 16:53, 19 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bogusiu widzę że cleomia ci kwitnie,nie musisz u mnie podglądać
A mnie bardzo zaskoczył od ciebie cosmos siarkowy,czekałam na taki czarny,a tu pomarańcz delikatne kwiatki-rewetacja,bardz ci za niego dziękuje
Bogusiu...myślałam,że o niego prosisz...czekoladowy kosmos jest byliną...u mnie w piwnicy nie przezimował,kłącze należy corocznie wykopywać.pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 16:50, 19 sie 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu ogrod fanatstyczny, ale Ty jak zwylke zaskakujesz czyms innym - zdjecia z Jarmarku Wdzyckiego - jak dla mnie, rewelacja, dziekuje
Jarmak jest corocznie organizowany w Skansenie.Mnóstwo rękodzieła....i jedzonka.pozdrówka.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:47, 19 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Irenko jakoś nie ogarniam wszystkiego ostatnio...zdjęcia tylko Twoje obejrzałam.
Ale przyleciałam Ci zameldować, że ostatnia Twoja dalia zakwitła Jest przecudna, wielka, pełna i krwisto czerwona!!! CUDO!!!

Nie da się ogarnąć, nie zawsze, bo różne rzeczy i myśli głowę zaprzątają, bo czasami się nie chce....koniec sezonu, jest zmęczenie...
bardzo się cieszę, jak wstawisz fotkę, popatrzę
u mnie z kolei zbierają się dalie od Hani/ Anabell....takie fioletowe a inne dalej stoją, wniosek...trzeba podpędzać, może we wrześniu zakwitną
2 sztuki obok siebie tu mam

i kwitnie Cunigham White, chyba za to go mniej lubię, wolę pełne kwitnienie w sezonie, ale choć ma ładny pokrój

W cieniu - zacieniona 16:47, 19 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bogusiu pięknie i kolorowo u Ciebie. Kacik wypoczynkowy cudny , otoczenie bajeczne.Skansen też fajny szczególnie firanki mi przypadły do gustu. Pozdrówka.
Też lubię takie firanki...to wspomnienie dzieciństwa.Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:39, 19 sie 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Irenko, jeżeli chodzi o szałwię trójbarwną co ci się tak u mnie podobała, mam ją pierwszy rok, nasionka dostałam od Ani an_tre. U mnie wyrosła wyjątkowo dorodna, trochę na urodzie straciła po ostatnich deszczach. Jeżeli interesują cię nasionka, to mogę się podzielić.

Dziękuję Bożenko, no tak sobie myślę, czy ja się wyrobię z tym sianiem, choć bardzo mi się podoba na wszelki wypadek z 20 nasionek zarezerwuj
te angielki nie do zdarcia, choć z tymi nie mam nic pracy

Jurajski Ogród 16:37, 19 sie 2014

Do góry
Iwonko, Ewo, Agatko, Asiu - dzięki za miłe odwiedzinki

Miłego popołudnia

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:31, 19 sie 2014

Do góry

I trochę koloru
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:30, 19 sie 2014

Do góry

Rrawka na balkonie 2014
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:29, 19 sie 2014

Do góry

mam już mieszkańców
Nieuporządkowana działeczka. 16:25, 19 sie 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)

Ta mi się najbardziej podoba ze względu na dwubarwne liście Nie wiem dlaczego one talie malutkie Może to takie karłowate odmiany bo w tym roku Budleje biją rekordy pod względem wysokości Moje mają ok 2 m

Obelisk na róże jest piękny W stylu angielskich ogrodów

Pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:21, 19 sie 2014

Do góry
Asia a jak będziesz w Wambierzycach (bazylika) to obok w Radkowie jest fajna szkółka -głównie bylinowa

Iwona

sam się podkręcam tymi widokami
Kościelec w tym sezonie nie ujęty w planie, na drugim Orla Perć -jej nigdy za wiele wiec może starczy czasu - czerwona kreska to zaznaczony łańcuch
na lewo spada się do Doliny Pięciu Stawów Polskich na prawo do Doliny Gąsienicowej

Ogród w skali mikro cz.II 16:19, 19 sie 2014

Do góry
Elu mnie się podoba takie zestawienie i jeżeli odpowiada Ci ta kolorystyka z inspiracji Danusi to dorzuciłbym jeżówke Aloha o kolorze bardzo zbliżonym do trytomy bo z nimi to nigdy nie wiadomo, a jeżówka bardziej pewna. Ewentualnie tak jak wcześniej proponowała Mała mi, dorzucić żółty kolor.
Speszjali for ju z bylinowego

Dowiedziałem się dzisiaj, że jutro mam wizytacje z gminy i sprintem musiałem udać się po wypełniacze na dziury w rabatach i przy okazji spotkała mnie bardzo miła sytuacja
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 19 sie 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Pospacerowałam z kawką w ręku!
Pozdrówka

Anitko cieszę się ja sama tylko w weekend mam czas, rano chyba tylko sprint dziś zdążyłam 2 ślimaki ubić, jeden w skorupce gigant i te drugie...co mówię fuj..
a i zobaczyłam tę piękną ćmę, ktoś juz ją pokazywał na O.
pozdrawiam

Ogródek Anity 16:17, 19 sie 2014

Do góry
Piszesz...takie tam, a tu same piękności i takie letnie i dorodne róż masz sporo, zadbane, czyli co, nic nie chorują, co robisz, że tak jest?

ojej...gapa jestem
wszystkiego najlepszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies