Zgodnie z punktem trzecim Dekalogu ogrodniczego Danusi, wszystkie moje rh rosną już obok siebie.
A tu mam wolne miejsce, może ktoś podpowie co posadzić? Myślę o trawach ale nie za bardzo wiem jakie. To jest bardzo nasłonecznione miejsce to chyba trawy by miały dobrze.
Marzenko ten deszczyk potrzeby, ale jak towarzyszy mu zimno to nie jest fajnie, bo brzydko, bo chwasty, bo gnicie roślinek... ale jest potrzebny
Witam cię dzisiejszą różyczką uchwyconą przed deszczem
serdecznie pozdrawiam i na Podlasiu życzę słonka
Ooo, widzę że masz skarpę, możesz mi powiedzieć czy żwirek na niej usypany był jakoś specjalnie? Mam małą górkę i kombinuje jak na niej usypać żwirek bez robienia z niej skalniaka.
Trochę graciarni z mojego podwórka
W tym dzbanku moja babcia parzyła esencję z herbaty na węglowej kuchni.
Ten czajnik źli ludzie wywalili do lasu i go przygarnęłam.
A w tym naczyniu do zeszłego lata kisiłam ogórki.
Haniu, jak fajnie, że wpadłaś
I do tego rozumiesz, że nie jest lekko, co rano się zastanawiam, dlaczego coraz trudniejale każda pochwałą cieszy, bo to dla ogrodnika ważne, że trud zauważony
lilijki zostawiam, choc ciemne nie pachną, ale może ta obok?
pozdrawiam, okropne ciśnienie, we łbie się kręci, chyba linie i burza, będzie deszcz
Raczej jeżówki nie zakwitną, choć czasami jest niespodzianka u mnie też pełno siewek, ale mus nurkować po nie pod hosty giganty
cieszę się z lawendy bardzo, udana odmiana
ja zbieram przekwitłe kwiatostany i sypię w te miejsca, co chcę i proszę, mam tu rudbekie