Przesadziłam!!! Hura!
Czekałam tylko, kiedy przyjdzie sąsiadka się pytać, czemu żurawki po raz 10-ty przesadzam, a też musiałam, bo inaczej nie pasowało. Jak już wszystko było gotowe i zrobiłam fotki, to stwierdziłam, że brakuje mi 1 żurawki bliżej bukszpanów i pierwsza żurawka z lewej znowu zmieniła swoje miejsce i stała się pierwszą, ale z prawej strony.
A potem już chyba niebo się na mnie wkurzyło, bo zaczęło się chmurzyć i kropić, więc szybko wszystko podlałam i biegiem do domu, bo mam dziś jeszcze do zrobienia sprawozdanie w formie prezentacji. Chyba mnie noc zastanie.
Ale żeby stało się zadość, to najpierw umieszczam zdjęcia z dzisiejszych prac:
Najpierw poprawiona linia trawnika. Coś wycięte, w innym miejscu dołożone, za tydzień powinno być już dobrze.I prace wykopaliskowe:
I po przesadzeniu, ale jeszcze przed podlewaniem:
Teraz jeszcze musi się zagęścić trawka dołożona i kanciki powinny wyjść dobrze.
Oczywiście moja Tola musiała sprawdzić, czy wszystko posadzone prawidłowo, więc przeleciała wszystkie rabaty zaznaczając je łapkami.
Dziewczynki nic sie nie stało.... czasami czytamy szybko i niedokładnie, ale ten ciągły brak czasu, myślę, że Danusia nie miała niczego złego ne myśłi.. i coś na szybko sie przeoczyło
Jest grupa łódzka, grupa wrocławska..będzie i grupa podkarpacka..
Piękna Ty, Mistrzyni Perfekcji
Olcia, nie chcę wychodzić przed Twój równiuśki „szereg” czyli perfekcyjną rabatę, ba – ogród aaa jakby w żwirowej rabacie posadzić red baron ??
W tym rzędzie co miłorzęby… taka luźna próba „myśli twórczych” heheheh
Ponad 3 tygodnie temu posadzilam deren bialy elegantissima wszystko bylo ok, prezentowaly sie ładnie ale od kilku dni cos sie z nimi dzieje. Przyklapły i liście od dołu brązowieją. Pomozcie bo szkoda mi sadzonek. Dodam jak widac na zdjeciu ze miejsce to pod tujami ale deren wlasnie w takich miejscach mial a sie nadawać.
Ania ma świętą rację że my bez Ciebie jak te baranki Ja dodam jeszcze że bez Ciebie nas by nie było wcale. To forum spełniło moją olbrzymią ochotę na poznawanie ludzi z podobną pasją, pragnieniami i pomysłami na życie
Podróżuję teraz po Polsce odwiedzając cudownych ludzi,oglądając cudowne miejsca które stworzyli i zawsze będę pamiętać komu to zawdzięczam
Było mi szalenie miło spotkać Cię osobiście i przekonać się że to nie przypadek że to właśnie Ty stworzyłaś Ogrodowisko Cudowna, otwarta,bezinteresownie pomocna Danusia musiała to zrobić
A to dwie cudowne kobiety Ogrodowiska w uścisku