Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:22, 12 lip 2014

Do góry
moja Pinky wyjątkowo przyspieszyła z tyłu limka

White Lady
Blaski i cienie nowego życia 12:20, 12 lip 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
O ja cię,Ula.
Ale piękne hortensjowe zdjęcia.
Cały łan...śliczny.

Basiu, cieszę się że i Tobie się podoba ten malutki skrawek mojego ogrodu

eliza3 napisał(a)
Widzę, że hortensje u Ciebie coraz piękniejsze, gratuluję
U mnie po deszczach mam wielkie, białe, zmoknięte nieszczęścia.

Zobaczymy co będzie dalej, ich kwitnienie jest późniejsze niż myślałam. Na razie deszcz im sprzyja...zobaczymy co będzie dalej jak zakwitną. Tylko szkoda że ten czas ich kwitnienia spędzę na wczasach ale przecież kwiaty pozostają do zimy więc czasu na nacieszenie się będzie dużo

Danusiu, wczoraj wypadało się za prognozowany piątek i sobotę I dobrze, niech ziemia przeschnie to w tygodniu będzie można coś podziałać Wyobraź sobie że wczoraj u mnie ślimaki wychodziły setkami...nazbierałam 2 butelki mleka, 1 po napoju i duży słoik po kawie. Więcej już mi się nie chciało bo już miałam je przed oczami non stop. Obrzydliwe stworzenia
Ciekawe czy będę miała z nimi trochę spokoju

A na co musisz pryskać? mszyce? czy grzyba?
Ja swoją magnolię opryskuję na grzyba już od ponad miesiąca po prostu wtedy jak pogoda sprzyja. widzę efekty, bo liście rosną większe i bez śladów oznak grzyba. Te które mają brązowe plamy wyłamuję.
A z mszycami też walczę, na kalinie już kłopot zniknął....teraz juka na topie

Kasik napisał(a)
Pooglądałam pismo obrazkowe, bo zaległości mam kupę. . Hortensje piękne, uwielbiam je.
U Ciebie faza wzrostu zupełnie inna niż u mnie- moje limki dopiero pokazują jakieś zawiązki kwiatowe- szkoda, bo krócej będą.

Anabell dostała wilgoci i wody. Kwiatki zrobiły się lekko szare- może w przyszłym roku będzie lepiej.

Buziaki zostawiam

Miło że wpadasz. zobaczę co u Ciebie rośnie i kwitnie

Dla Waszych zachwytów nad hortensjami jeszcze ujęcie z bliska dla porównania
chłodna biel i ciemnozielone liście Silver Dollar i ciepły seledyn z soczyście zielonymi listkami Magical Candle

Co się stało kwiatom ... 12:18, 12 lip 2014

Do góry
Ayesha piękna, nietypowa i nieśmiała kwiat wciąż nie w pełni rozwinięty

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:18, 12 lip 2014

Do góry
Haniu! pozdrawiam

Umnie deszcze od kilku dni, a dzisiaj jak w tropiku, deszcz parno i chyba bedą burze. Wszystko rośnie jak na drożdżach, a zwłaszcza chwasty. Już nie daje rady, nawet nie maluję , nie mam czasu (praca , szpital, działkai i tak w kółko). Zdrowia życzę Haniu, oszczędzaj się jeśli możesz...buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:18, 12 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Irenko dozuj nam porcjami,
bo ja zawału dostaję z wrażenia

Ula, już dziś nic nie daję

Irenko Twoja Astrid już kiwtnie??? Moja w pąkach?

Pysznoglowka u mnie też dzisiaj dala czadu

Marzenko, już ten pierwszy pąk przekwitł, idą następne, ta róża bajeczna, dokonałyśmy dobrego wyboruu mnie ta malinowa, to nowy nabytek, fioletowa, która od dawna, dopiero rusza

Cuda twoje Irenko warte opisania w poemacie jakimś No ale ja nie umiem Mnie zatyka na ten widok Buziaczki

Szkoda, że akurat o tej porze nie byliście ale choć na fotkach coś dzięki Gosiu

Wszystko u Ciebie Irenko pięknie, kazdy zakątek po tych zmianach prezentuje sie super. Duzo masz bylin i dlatego ogrod tak żyje, zmienia sie co chwile, pięnie bo to taki ogró co lubie najbardziej, barwy, zapach a TY jeszcze to masz tak wszystko uporządkowane. Liliowiec jest cudny. Zakatek z ławeczką i motylem bardzo urokliwy.Pozdrawiam

Danusiu, nie wiem kiedy to nagromadziłam, bo wcześniej z bylin tylko hosty i jakieś pojedyncze rzeczy, jeszcze ciut zmian muszę dokonać i koniec z pokusami roślinnymi pozdrawiam i zaraz u was sobie polatam, bo od piątku do poniedziałku unikam kompa, jak ognia...szkoda mi lata, tak szybko biegnie czas...

z patyczka Anabell tak dzielna i bratki non stop samosiejki..kwitną
wszystkie patyczki limek z kwiatkami, ale niespodzianka

stokrotki po przycięciu nadal kwitną

Irenko podziwiam nowe fotki pięknego ogrodu ja też już po kwiatach widzę, że lata coraz mniej ,lilia Lankon też u mnie rośnie pozdrówka
Na Łowieckiej 12:14, 12 lip 2014

Do góry

A tutaj na zdjęciu masz coś czerwonego. Żurawki?

Z czerwonych Łukasz poleca Rio, Paprica (nowości) no i klasyka czyli Southern Comfort. Poluję na te nowości bo są super żarówiaste, ale nigdzie nie ma

- Tak, to są żurawki. Niestety odmiany nie znam bo zakupione zostały w centrum o. jako "Zurawka" - o nazwę gatunkową producent się już nie pokusił... Były w intensywnej barwie. Teraz jakoś "wyblakły";-(
Czytałam u Łukasza o Rio właśnie. Są na mojej liście rzeczy niezbędnych do życia;-D;-D;-D
Nie mogę ich jednak nigdzie dostać i zostaje jedynie droga internetowa a tego się trochę boję... Poza tym potrzebuję ich większą ilość, by efekt był piorunujący, a cena niestety za maleńką sadzonkę mnie powala... Na pewno je kupię ale nie wiem czy nie w następnym sezonie...
PS. To jest to samo miejsce, którego zdjęcia wstawiłam kilka stron wcześniej:
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:11, 12 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu o firletce napisałam u Zbyszka Gazdy. U mnie ciut prysnęło, ale pochmurno, i ochłodzenie znaczne. Lżej.

Haniu już do niego lecę, u mnie zaczęło padać w nocy i teraz też siąpi,faktycznie lżej, bo już pikawka mi protestowałaZostawiam Ci kwiatucha na weekend
Pokażę nasz ogród 12:10, 12 lip 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 12:09, 12 lip 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 12:07, 12 lip 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
eMek robi chodnik, małe 50m Już mam pomysł na rabatę z prawej strony.

Iwonka czytam ,że eMuś bierze sie za chodnik bardzo długi 50 m ,a nie myślałas aby mu dać zawijasek ,bo taki prosty to troszkę mało urokliwy albo zrobić go z dwóch prostokątów przesuniętych względem siebie : a tam gdzie przesunięcie dać jakiś akcent roślinny ,małą rabatkę ,czy coś pozdrówka ,miłego weekendu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:07, 12 lip 2014

Do góry
marzena_perkowska napisał(a)
Podpowidzcie co mogę posadzić przy suchej rzeczce.

Musisz dobrać do warunków nasłonecznienia, ale ja przy rzekach to widzę miskanty, azalie, kosodrzewinę, turzyce i hosty.
Powinnaś też rozważyć powiększenie tej rzeczułki, żeby tak nagle się nie urywała, może wejść w jakąś ścieżkę.

http://www.pinterest.com/crmjhuff/dry-river-bed/

http://www.pinterest.com/explore/river-beds/

Przeszukaj jeszcze ogrody pokazowe Danusi.
Pokażę nasz ogród 12:07, 12 lip 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 12:06, 12 lip 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 12:04, 12 lip 2014

Do góry
Między pasjami 12:04, 12 lip 2014

Do góry
Lato w pełni
Już wydrelowane

Moje ukochane malwy....pozdrawiam
Pokażę nasz ogród 12:03, 12 lip 2014

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:01, 12 lip 2014

Do góry
Bardzo zainteresował mnie winobluszcz trójklapowy, ale martwi ta jego skłonność do przemarzania. Często on 'to robi'?
Pomyślałam, że do tego mojego groszkowego koloru domu przydałoby się jakieś pnącze, które przebarwia się jesienią. Czy winobluszcz trójklapowy będzie jednak dobrym rozwiązaniem? Co wybrać bluszcz czy winobluszcz? W sumie obydwa przemarzają...

Mazury i mój kawałek ziemi 11:37, 12 lip 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
No to Wam pokarze niespodziankę dla mojego M a wygląda tak jeszcze brak podłączyć fontannę i lampeczki ale to w czwartek będzie zrobione i zostanie mi nalanie wody

A ja uważam że wszystko zależy od wykończenia domu Wyobrażacie sobie że dom jest wykończony np jakimś " starodawnym ala klinkierem" do tego dużo róż i lawendy!!! I wszystko zgrywa się doskonale
To taki mój punkt widzenia
Mój wymarzony ogród 11:11, 12 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
mój nowy nabytek - miniaturowa róża z Lidla. Nazwa na etykiecie byłą od innej więc nie bardzo wiem jak się nazywa.

następny kącik - doszły carexy i buksikowy żywopłocik z gałązek po cięciu kulek. Niestety nie zdążyłam wszystkiego przyciąć na czas. Zostaje teraz drugi termin

ta róża którą kupiłaś to okrywowa róża 'The Fairy'
moja dla porównania ...

http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rosa%20%27The%20Fairy%27&lang=1
Makowo na Kociewiu 11:02, 12 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Witam w sobotni zimny, wietrzny i deszczowy ranek ...a później ma być jeszcze gorzej
Makowo stara mi się poprawić humor ale mając tyle planów ogrodowych na ten dzień i tak za baaardzo mi się nie poprawia
kilka nowych ...kfiatków zakwitło
orliki z zakupionych korzonków
te miały być Black Barlow
a są wszystkie 3 białe

Miały być Rosa barlow
a są

Tylko Ruby port są takie jakie być powinny

2 rośliny w ogóle nie wzeszły a 1 trawa ma się dobrze a 2 jeszcze nie kwitną więc nie wiem czy odmiany są ok ...nie wiem czy mam reklamować takie pomyłki ??

śliczne kwiatki na deszczowy weekend,ten Ruby jest czerwony czy różowy? mam chyba jeszcze kilka nasionek czarnegoto podaj adres na priv, pozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies