Ale ładne są, takie romantyczne. Moje miały być nowoczesne a wyszły porostu brzydkie.. trudno LO już w pierwszym roku puścił 1,5m pędy więc liczę na to że szybko zarosnie te paskudy
Ja nie mogłam się zdecydować czy okrągłe czy w kwadracie chce i w końcu zrobiłam okrągłe... wydawało mi się ,że łatwiej oplotą je gałęzie i nic z obeliska nie będzie wystawało.Nie wiem skąd mi ten pomysł przyszedł do glowy
są Gosia.. w sob zrobię fotki. Ja chciałam w kwadracie bo u mnie bardziej geometryczne wszystko i nie zrobił mi górnych przewiazek.takie pręty wystają 20cm niewiem jak mógł na to wpaść :/
tak Cisy będę sądzić według schematu aby one wszystkie w całym ogrodzie tworzyły szkielet gdy zima łyso będzie tylko traw i bylin nie umiem ułożyć. Ale porostu chyba według wysokości ułożę a byłyby jakoś w artystyczny nieład
Tak, wszystkie trzy mają takie same wymagania, tylko bylica jest trochę bardziej sucholubna zimą. Bylica zamiera na zimę. Pokazuje się dopiero wiosną. Szałwia też. Nie mam ich jeszcze. Planuje rabatkę pod oknem kuchennym przed domem i ta inspirka mnie natchnęła już jakiś czas temu