Danusiu można teraz rośliny przesadzać? myślałam że teraz tylko ze szkółki z donic można sadzić.
Trzeba zapytać, czy to dobry okres na przesadzanie?
Nie - to nie jest dobry okres na przesadzanie, zwłaszcza jak trzeba starsze rośliny wykopywać i liściaste. Ale jak widać nasze przesadzanie to mus, i ten mus nam nawet wychodzi w 100 procentach. Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.
A na Twoje pytanie odpowiadam można przesadzać, bo jest w tym przypadku taka potrzeba. Inaczej byśmy nie mogli zrobić tego ogródka
Powiem, że oprócz wiśni Umbraculifera, wszystko zostało wykopane i przekopane na inne miejsce. tego jeszcze nie było.
Kawał ścierniska do zagospodarowania, ach ile bym dała, żeby tanio kupić taki kawałek ziemi
Masz skarb, tylko wiem ile to jest pracy Czy jesteś gotowa na takie wyrzeczenia?
Ile osób jest w rodzinie, żeby Tobie pomagać? To trudne wyzwanie. Ale masz zapał, więc dasz radę.
Kwiatek dla Ciebie na przywitanie
Perukowiec i jego cięcie, będzie zależało od Gabrysi, ale taki "płożący" ładnie wygląda.
Pisałaś kiedyś Danusiu, że mocne przycięcie perukowców "anuluje" ich kwitnienie. Moje niestety nie poddały się regule i mimo mocnego przycięcia kwitną jak szalone Takie chcą być odmieńce wyjątkowe
GabiKu gratuluje 100tki!!! Ale masz prezent - Twoj ogrodek bedzie w Mai! Ale wypas!! Szkoda ze nie pokaza przed-i-po! Improwizacje Danusi - ale suuper!!! Chyba bym wziela urlop, bo w pracy bym nie wysiedziala...
suuper! zazdroszcze
Przed mam zdjęcia, nie było kamery niestety tego dnia, a my nie mogliśmy czekać
To już jest coś ... Kiedy będzie w tv ? ... Mam ciapkę nie ziemię bardzo mnie ciekawi to mieszanie ... I efekt też mnie ciekawi ... Nawet wyszłam ze strefy kibica a baardzo się zaangażowałam
Jak zamontujemy lustro i dokończymy ogród i dorobimy "cukiereczki" to wtedy będzie wywiad z Gabikiem
Ten krzew to tawuła japońska - bardzo fajnie prowadzona. Proponuję wysypać granitowy żwirek i posadzić to :
Czyli Ophiopogon planiscapus "Nigrescens" i albo Ilex crenata "Golden Gem" (powyżej) albo żurawki Citronelle - i wtedy powstanie taka kompozycja jak u Danusi