Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

Sebek 23:39, 12 cze 2012

O - i jest Gospodyni - no jak tam ?
GabiK 23:47, 12 cze 2012

Dobry wieczór. Dopiero niedawno usiadłam i się zdziwiłam, że taki tu ruch.

Odpowiadając na te pytania, które jeszcze pamiętam:

- Sebek, jest nie do końca zgodnie z projektem; Danusia pięknie improwizuje i próbuje wykorzystać jak najwięcej istniejących roślin.
- Bogda, kupiłyśmy citronelle, tiramisu, caramel i southern comfort.
- Lustro będzie, ale ściana wodna raczej nie w tym roku.
- Będą jeszcze murowane donice na tarasie. Wczoraj z Danusią znalazłyśmy niezły materiał. Tylko ekipę trzeba zamówić.

Wydawało się, że już w projekcie jest gęsto, a Danusia wkomponowała istniejące rośliny i wygląda jakby tam miały być i nie zabierają miejsca.

Kupiłyśmy dzisiaj pięknego buka. I śliwę dziecięcą.
noemi 23:48, 12 cze 2012

GabiK gratuluję 100tki ... ale masz pięknie ... ogród faktycznie się powiększył i jest patent na lustro !!! ... jejku dla Danusi i jej ekipy wszystko jest możliwe szacun
Milka 23:50, 12 cze 2012

Gabik, ale jesteście happy
GabiK 23:54, 12 cze 2012

Nie ma jeszcze rabaty pod lustrem. Będzie tam żurawkowe pole, ale jeszcze nie ma wszystkich żurawek. Zagapiłam się z zamawianiem, nie byłam pewna, czy Danusia wejdzie przed naszym urlopem i dostawa będzie dopiero w czwartek.
Dalszy ciąg serialu w piątek. A potem przerwa, wracamy po śląskim zjeździe.
I pewnie w lipcu będzie lustro i donice i dopieszczanie ogródka.
Gardenarium 00:13, 13 cze 2012

monitka napisał(a)

Danusiu można teraz rośliny przesadzać? myślałam że teraz tylko ze szkółki z donic można sadzić.

Trzeba zapytać, czy to dobry okres na przesadzanie?

Nie - to nie jest dobry okres na przesadzanie, zwłaszcza jak trzeba starsze rośliny wykopywać i liściaste. Ale jak widać nasze przesadzanie to mus, i ten mus nam nawet wychodzi w 100 procentach. Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

A na Twoje pytanie odpowiadam można przesadzać, bo jest w tym przypadku taka potrzeba. Inaczej byśmy nie mogli zrobić tego ogródka

Powiem, że oprócz wiśni Umbraculifera, wszystko zostało wykopane i przekopane na inne miejsce. tego jeszcze nie było.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 06:30, 13 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu można teraz rośliny przesadzać? myślałam że teraz tylko ze szkółki z donic można sadzić.

Trzeba zapytać, czy to dobry okres na przesadzanie?

Nie - to nie jest dobry okres na przesadzanie, zwłaszcza jak trzeba starsze rośliny wykopywać i liściaste. Ale jak widać nasze przesadzanie to mus, i ten mus nam nawet wychodzi w 100 procentach. Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

.

Danusiu co to znaczy przesadzać że świadomością??? Z dużą bryłą korzeniową, masz jaki patent na wyciąganie roślin z głębokimi korzeniami?
monitka 07:43, 13 cze 2012

No właśnie, to jak przesadzać świadomie i z jak najmniejszą szkodą dla roślin?
Zagapiłam się u siebie nie wysadziłam roślin wczesną wiosną i teraz mam problem bo nie wiem jak się dobrze za to zabrać
Wieloszka 08:07, 13 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

O! I właśnie z tego powodu nie zabieram się za przesadzanie teraz... Obawiam się, że moja świadomość przesadzania mogłaby mnie zawieść
agata_chrosc... 08:11, 13 cze 2012

Gabiku, ile ja bym dała za to, żeby podpatrzeć jak oni to robią! I faktycznie - jakby więcej miejsca się zrobiło. Na prawdę przepięknie! Pokazowy ogród i nic dziwnego, że go w telewizji będą pokazywać I oczywiście jak nakazuje ogrodowiskowa tradycja - gratulacje z powodu 100 stron, a teraz to już stu z ogonkiem. Pozdrawiam.