Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:30, 17 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Miodzio widze, że pergola skończona a wcześniej jakoś nie widziałem na fotach...jeszcze się chwalić nie chcesz, że tak dawkujesz widok na nową realizację?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 17 cze 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)

Irenko, te fotki są cudne ! przepięknie to uchwyciłaś

Dzięki Anula, tam na żywo jest przepięknie i pachnąco...niestety, jak okiem rzucisz w bok....tak z 8 metrów, to już widać gruzowisko

i już w tym zakątku hortensje ogrodowe dają pokaz, ale szybko!
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:27, 17 cze 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:24, 17 cze 2014

Do góry
eda napisał(a)
Pięknie zieloniutko i kolorowo soczyście Pozdrówka zostawiam

O, nowy fajny avatarek
oj schnie już u mnie, mimo podlewania, co robić...czaruję, ma popadać pozdrawiam
i chyba będą kwiatki na bodziszku od Monic, potem je stąd zabiorę i dam do donic
Ogród nad Nogatem 11:23, 17 cze 2014

Do góry
Muszę się pochwalić, wreszcie udało mi się kupić miłorząb Mariken i to za jaką cenę...35 zł...jestem prze szczęśliwa.

I kolejne łupy:

Rabatka od strony sypialni z dosadzonymi trawkami i żurawkami, przesadziłam je z innego miejsca bo tam trochę je słonko spaliło, zobaczymy czy tu będzie im lepiej.

No no hosta, chora czy spalona?

Dwa ogrody 11:23, 17 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, szałwia i u mnie szaleje, będę ciąć i przesadzać, bo podobnie jak u Ciebie róże zagłusza. Kolejne potworry, cięte pęcherznice znów się rozpychają, za nimi kaliny, jeszcze sezon i jak kaliny podrosną pęcherznice pójdą wek. Ale te ciemne miały zostać i coś mi się wydaje, że też za duże będą. ML zaczyna wreszcie porządnie się ruszać, za to rude trawy do wyciepania, straciły na urodzie

U mnie na rabatach tez ciasnawo sie robi, chyba bede ja wiosna poszerzac i na nowo przemieszczac rosliny, niektóre posadziłam bez głowy, jedne wyłaża na drugie i zasłaniaja je... ale tak to jest jak sie nie ma doswiadczenia...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:22, 17 cze 2014

Do góry
Przy skalniaku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 17 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Po moich czosnkach już dawno wspomnienie zostało, Twoje jeszcze fioletowe!!! Lawendzia już Ci kwitnie, moja w pąkach jeszcze. Ale liatry chociaż w podobnym stadium mamy

Też nie lubię sprzątać po różach...Alhymist mi śmieci okropnie, czeka mnie wielkie sprzątanie.

Piękne róże Irciu masz!!!

One i w ubiegłym roku tak długo kwitły, chyba późniejsze i mają jakieś inne liście..
dzięki, że róże się podobają, podlewam wywarem z pokrzywy, może będzie im lepiej, bo jedne mam, co gubią liście, zostają gołe patyki...dziś chyba część wyczyszczę,o ile nie zboczę z obranego kursu i czymś innym się nie zajmę
po całym ogrodzie posiałam maciejkę, ale mi pachnie

i w końcu zobaczę jeżówki z ubiegłorocznego siania, ciekawe jaki kolor będą mieć? u ciebie już kwitną
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:20, 17 cze 2014

Do góry
Hortki

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:20, 17 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wszytko czytam, ale nie mam czasu... musicie wybaczyć.... ale zostawiam Wam zdjęcie moejgo wnusia i synusia Dziś ma urodziny..skończył 5 miesięcy...

Fajne te moje chłopaki...

Anek chłopaki fajowe zdjęcie super ,mój wnusio tez chodzi na pływalnie ,ale takiego zdjęcia nie ma ;( fantastyczne ujęcie pozdrawiam serdecznie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:19, 17 cze 2014

Do góry
Błękit nieba

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:18, 17 cze 2014

Do góry
Wiciokrzewy

Ranczo Edy 11:17, 17 cze 2014

Do góry

The best

Uwielbiam takie klimaty. Jestem ze wsi i zawsze one wywołują u mnie miłe wspomnienia.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:15, 17 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
W ogrodzie masz bajkowo, zachwyca mnie ta różnorodność

Sebciu dzięki powoli ograniczam gatunki i idę w ilościowo z jednej grupy, dążę do mało absorbującego ogrodu, czy to się uda przy tym kuszeniu nowościami?
kolejna lilia, ona właściwie jest czarna, nie umiem tego na focie pokazać

i przypalone liście magnolii parasolowatej
Jurajski Ogród 11:12, 17 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dobry dzień

Aga nowa odsłona Twojego cudnego ogrodu ,jeszcze z takiej perspektywy go nie widziałam wyglada wspaniale pozdrówka
Ogród Bogusława 11:12, 17 cze 2014

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
będzie piękny - za 2 lata

Bogusiu ten klon to Atropurpureum?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:11, 17 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko ta żurawka wkoło magnolii to jaka odmiana- bo zdaje się, że ona w słońcu rośnie i to jak rośnie. Metasekwoję też miałam taką na pniu ale coś strasznie posmakowała mojej suni ( owczarek niemiecki ) bo nie dość, że wyłamała to pogryzła pień. Innych roślin w pobliżu nie ruszała. Pozdrawiam.

Gosia, tam mam chyba 3 rodzaje pomieszane, jednej jestem pewna, że Maghony
Moja metasekwoja nie jest na pniu, to drzewo, ale mąż podcina od dołu, bo to będzie wielkie drzewo, więc tak co 2 lata usuwa dolne gałęzie, aby była wyżej nad pergolą
a u mnie psy upodobały sobie moją gnojówkę z pokrzyw, pół wychlipały....w końcu resztę wykorzystałam i podlałam róże i znowu nastawiam, ale chowam przed nimi
...no i 3 dni było szukanie buta ogrodowego, jedna zabrała, a druga zakopała na rabacie!
pozdrawiam

a tu uliczny widok, jakie to w sumie jest piękne, pokrzywa i zwykła trawa
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:06, 17 cze 2014

Do góry
Irenko może to rzeczywiście przez to, że go przycinacie.
U mnie z kolorami to kropla w porównaniu do Twojego morza różów i innych kolorków

Agata gapa jak nic

Eda kaktusowate jak nic Mój jeszcze młodzieniaszek ma dopiero 8 lat więc dziwne, że Twój starszy o dwa lata nie chce kwitnąć. Ale daj mu czas do 15

Ewa4 piękne dzięki to takie miłe odkrywać ciągle coś nowego w ogrodzie

Ostatni kwiat piwoni i kwitnąca hosta

Ogród cichy i przytulny 11:05, 17 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Jagódka wpadaj - zmieścisz się napewno a i Towarzystwo będę miała bardzo miłe
Dziękuję za przybycie dla Ciebie i innych odwiedzających mała panorama z zakrętem

Asiu piękna panorama ,nowa odsłona Twojego ogrodu zajrzyj do Małej Mi ona też ostatnio wstawiła takie właśnie panoramiczne foty swojego ogrodu ,bardzo ładne miłego dnia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 17 cze 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies