Piękna ta róża i czytałam o niej że pięknie pachnie mam jeszcze taką troszkę ciemniejszą też pachnąca.A co do miejsca to może się rozrastać bo duża działka moja
Nie wierzę, że to zrobiłam. Dobrze, że już po 13.00 (młodzi na szczęście nie wiedzą co to znaczy) bo zaraz chyba legalnie sięgnę po co-nie-co. Takie ładne przyrosty były A teraz .... Na zdjęciach dokumentacja, łącznie z narzędziem zbrodni oraz ofiarami
Porażone listki:
W razie gdybym jutro nie pojawiła się na forum, to Tusiala wie kto jest sprawcą mojego tajemniczego zniknięcia. Motyw jest. Wierzby są ukochanymi drzewkami mojego M.
To super!!! one szybko rosną i dużo miejsca zajmą ci
mnie wszystkie szaleją
tu jest ta, co dostałaś
dopiero zaczyna, ścięłam ją wiosną do ziemi
a tu mix wielu, w sumie w tych bukszpanach mam 16 róż
Nie pamiętam, w jakimś malutkim sklepie kupiłam i eksmitowałam na nowe miejsce, tu mają sucho i nie ida w górę...pewnie jakaś zwykłakolor w rzeczywistości ładniejszy, głębszy i intensywniejszy
a tu len
hochle bujają
Grażynko dziękuję jak zadbany ogród, to z kolei inne rzeczy zaniedbane, ale wiesz, że ogród wciąga...
z kretem sobie poradzimy, ale już fajnie było bez niego, a tak znowu łyse placki, trzeba dosiewkę trawy zrobić..
pozdrawiam, zaraz kończę u siebie i biegam do was
te super cieszą
zaraz liatrie i lawendy, mam białe i wrzosowe...i pełno siewek
siewki werbeny z 17 marca
wycięłam kule głogowników, już się prosiły, teraz będą znowu malinowe listeczki
Oby nie za szybko, no bo co dalej u nas dość mocno wiało, odczytałam pw i odpisałam w weekendy odpoczywam od kompa...
tu robię zmianę, zabieram różę i dołem sadzę więcej wrzosów i wrzośców, aby taki dywan był, wyżej częściowo mam....wcześniej kwitła tu niezapominajka, ale potem po cięciu pusto
róże nadal szaleją, ale część już trzeba skubać, nie cierpię tego
Ewa, w pierwszym sezonie też u mnie nie powalały, ale jak się zadomowią, to już potem są super
buziaki Ewa
lilie i miskanty ML
jedna taka wielka, ze nie wiem, jak ją sfocę, chyba z drabiny
Mam nadzieję, ze wyjdzie dobrze powinno komponować się z otoczeniem i domkiem, jutro miał być początek, ale dyżur z wnusiem
też jestem ciekawa limek, wiesz, cięłam drugi raz w wachlarz; sporo sadzonek mam, jak pójdą w las, to za 2 lata będzie raj, wyżej rh, niżej limki i jeszcze niżej hosty
nawet pobyczyłam się na leżakach
słońce w inny sposób juz operuje i wszystko takie ciekawe
kwitną trzcinniki
ostróżki z paulownią i metasekwoją