Karolinko, hortki są naprawdę wielkie pień też mają solidny to ich 3 sezon u nas (pierwsze hortki zagościły u nas w czerwcu 2011), bo tyle czasu działamy na działce, wcześniej nic na niej nie było oprócz chwastów.
Tak mniej więcej wtedy wyglądały
a dzisiaj tak (na zdjęciu po prawej)
Kasiu, moge Cię prosić o podpowiedź? Masz takie piękne hortensje, a ja własnie o nich. Posadziłam vanilki na rabacie i polar bear. Co 1,5m - sugerując się wymiarami podawanymi przez inf szkółkarskie. Teraz obawiam się ze zrobiłam trochę za duże odległości.. Ma być szpaler hortensjowy. Co sądzisz? Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę!
Witaj Aga
ja też niestety pamiętam te pierwsze rabatki ) wolałabym o nich zapomnieć - koszmar ) no ale z drugiej strony takie to były początki ) dzięki Ogrodowisku ewaluuję w lepszym kierunku ) widać zdecydowaną różnicę między fazą "przed Ogrodowiskiem" a fazą Ogrodowiska jakby dwa różne światy
Masz rację, w tej chwili zdaję sobie sprawę jak być powinno i co ma być z drugiej strony czeka nas wielka rewolucja z przesadzaniem i układaniem wszystkiego na nowo. Niektóre roślinki znajdą nowe domy będziemy urobieni po pachy. Lepiej byłoby sadzić na pustym terenie, no ale coś za coś nie żałuję dotychczasowych działań ogrodniczych
Dziękuję i pozdrawiam