Kasia te tuje to Twoja zasługa, przecież , sama takie rozwiązanie mi podsunęłaś za co jestem Ci niezmiernie wdzięczna . Tuje kupiłam w jednej ze szkółek blisko mnie, mają aż 120cm, a kosztowały 20zł za sztukę. Nie wiem, ale wydaje mi się, że to bardzo dobra cena. Pochwały za sadzenie zdecydowanie dla emusia .
20 zł super cena, muszę w swojej okolicy poszukać takich szkółek, bo znam tylko sklepy ogrodnicze, ale tam ceny wysokie, a też będę potrzebowała 5 takich okazów. Chyba dwa szmaragdy i trzy cisy, tylko boję się tych ostatnich ze względu na dzieci. Posadzę z tyłu rabaty może nie będą skubać.
Ewcia ja miałam dużego już cisa jeszcze przed urodzeniem synka, na szczęście ciągle mu mówiłam, że nic sam nie może zrywać i nie zrywał. Ale nie namawiam, bo dzieci to dzieci. Ja na mojego dalej wolę patrzeć, bo wiadomo co dzieciakom do głowy strzeli? Pozdrawiam.
Dzięki za wiadomość, cisy bardzo mi się podobają, mam jednego, chcę dokupić jeszcze 3 Szefowa mi poradziła, gdzie wsadzić wyższe iglaki na rabacie z lewej strony wejścia, będą z tyłu rabaty więc myślę, że dostęp dzieci ograniczony.
Jeszcze przed domem chcę wsadzić coś zimozielonego, wyższego i w miarę wąskiego bo rabata zmora jedna ma tylko 60 cm, ale bardzo pod ręką więc chyba będą tuje właśnie te, które u Ciebie podpatrzyłam.